Belegondoltál már abba valaha, hogy mennyire érzékeny a füled a hangok fogadására? Olyan mindennapos és természetes, hogy hallunk, de tudatosult már benned, hogy ez mit jelent?

A hang, amit hallasz nem más, mint mikor egy tárgy rezgésbe hozza a levegőt és ez a rezgés hanghullámként terjed, beoson a fülbe és a dobhártyát megrezegteti, amihez hozzátapad a kalapács nyele, amihez ízületszerűen kapcsolódik egy üllő és ahhoz a kengyel, ami egy ovális ablakon át megüti a csigát, ennek következtében a labirintusban terjed tovább a hullám, ahol két lemez mozog és szőrsejtek hajlongnak, hogy e hullám eljusson az agyideghez, majd többszörös átkapcsolódással az elsődleges hallóközpontba. (jó hosszú lett a mondat 🙂 ) ITT A BBC ONE VIDEOJA A FÜL MŰKÖDÉSÉRŐL.

Képzeld csak el, ahogy leesik egy gombostű a földre, milyen pici, milyen könnyű, mégis képes megrezegtetni a levegőt, terjed a föld felől a hullám egészen a füledig, még a dobhártyád is beleremeg és nemcsak te hallottad meg, hanem mindenki, aki körülötted van. Ez az apró gombostű képes megrezegtetni a levegőt és ennek a levegőnek a hullámmozgása, rezgése mimindenen keresztülhalad, és halad, hogy a tudatunkhoz eljusson pillanatok alatt.

Az emberi fül  (infrahang <) 20-20 000 Hz  (< ultrahang)  rezgésszámú hangot hall. 20 Hz alatt nem halljuk a hangokat.

A fülgyertya pulzáló lángja másodpercenként 3-4-szer rezeg, nem hallod, de látod.

A fülgyertya pulzáló lángja másodpercenként 3-4-szer rezeg, nem hallod, de látod. A külső hallójáratba helyezett fülgyertya égése során a külső hallójáratban enyhe, pulzáló hő- és kürtőhatás keletkezik. Az így kialakult belső masszírozó hatás áttevődik a hallójáratra illetve a dobhártyára is. Ez a rezgés „masszírozza” 10-12 percen keresztül a dobhártyát.

A középfülben található a fülkürt, mely a garat orri szakaszát köti össze a dobüreggel és nyomáskiegyenlítésre szolgál. A középfül nyálkahártyája elnyeli az oxigént, a nitrogént, és ha a fülkürt el van záródva, légnyomáscsökkenést eredményez. Ilyenkor nyelünk egyet, vagy ásítunk, előrehajtjuk a fejünket, és a fülkürt megnyílik, helyreáll a világ.

A középfülben található a fülkürt, mely a garat orri szakaszát köti össze a dobüreggel és nyomáskiegyenlítésre szolgál.

Ez a fülkürt kapcsolja össze a fület a légutakkal. Amennyiben orr- és garatgyulladásunk van, az orron keresztüli légzés nehezített és ennek a fülkürtnek a gyulladását is eredményezheti. Ilyenkor zúg a füled, többször a füledhez nyúlsz, mert nyomást érzel benne.

Ilyenkor a  jótékony meleg javítja a keringést a fülben, ezért szoktunk meleget tenni a fülünkre.

A fülgyertya égése során keletkezett meleg levegő hullámmozgására a dobhártya pulzáló nyomása az ingereket és a vibrációt a középfülbe továbbítja. Ez a bioenergetikailag is összetett vibrációs- és nyomáskiegyenlítő folyamat pozitív hatást gyakorolhat a fül-, arc- és melléküregekkel kapcsolatos panaszokra a fülkürtön keresztül.

Az eddigi tapasztalatok alapján a FÜLGYERTYAKEZELÉS segíthet:

nátha, megfázás, légúti- és melléküregpanaszok, füljáratban fellépő nyomásproblémák, fülzúgás, fokozott fülzsírtermelődés, fülfájás, stressz, illetve alvászavar, fejfájás, migrén, allergiás panaszok és szénanátha esetén.

Számos meridián- és akupunktúrás pont található a fül környékén illetve a hallójáratban. Ezeket a nehezen elérhető pontokat kitűnően stimulálja a fülgyertya, ezért a FÜLGYERTYA HASZNÁLATA sajátos módos segít a felborult energiaegyensúly visszaállításában és megtartásában. Helyes alkalmazása egyedülálló relaxációs élményt nyújt.

Ezek után mit gondolsz? A fülgyertya használatának jótékony hatása kamu? Ha egy gombostű képes megrezegtetni a levegőt úgy, hogy azt hangként meghallod, akkor egy gyertya lángja, melynek tölcsérszerű kiképzése a meleg levegőt pulzálva a hallójáratba juttatja, lehet jótékony hatású? Szerintem igen!

Számos meridián- és akupunktúrás pont található a fül környékén illetve a hallójáratban. Ezeket a nehezen elérhető pontokat kitűnően stimulálja a fülgyertya. A fülgyertyázás sajátos módon segít a felborult energiaegyensúly visszaállításában és megtartásában. Helyes alkalmazása egyedülálló relaxációs élményt nyújt.

GYERE ÉS TAPASZTALD MEG!

A fülgyertya égése során keletkezett meleg levegő hullámmozgására a dobhártya pulzáló nyomása az ingereket és a vibrációt a középfülbe továbbítja.

A fülgyertya méhviasszal impregnált, olykor illóolajjal is átitatott lenvászonból készült üreges tölcsér, ami kb. 20 cm hosszú. A kisebb nyílásra gézlap van rögzítve, ez kerül a fülkagyló járatába. A gyertyára a fülbehelyezés előtt alufóliás szoknyát húzunk elővigyázatosságból, hogy a véletlen leeső elégett rész ne a hajat, fejet sértse meg. A felső végét meggyújtjuk és az első néhány percben a fül körül masszázst végzünk, majd a jelölésig hagyjuk leégni a gyertyát. A gyertyában szívóhatás keletkezik és kellemes meleg hő. A kezelés alatt folyamatosan hallod az égés hangjait. Ahogy rövidül a gyertya a hőhatás fokozódik és egyszer csak nem hallasz semmit. Megszűnt a világ létezni. Csend van, síri csend. Nem figyelsz semmire, majd én figyelek rád. Majd hirtelen a világ zaja visszahoz a jelenbe. Pont azt érzed, mikor a szívószálad eldugul egy nagyobb gyümölcsrost miatt és egyszer csak megindul akadálytalanul az ital.

A gyertya használata után jó érzésed van! Szinte érzed, hogy lélegzik a füled.

A fülgyertya kezelés hatékonyságát javítja a kezelést megelőző fejmasszázs.

A fülgyertya kezelés hatékonyságát javítja a kezelést megelőző fejmasszázs, mely megszünteti a fejen található meridiánokban az energiapangást, ezáltal átjárhatóbbá válik és befogadóbbá a pulzáló meleg hőre. Ezért én minden fülgyertya használatot fejmasszázzsal kezdek. Már csak azért is, mert a fejen számos olyan akupunktúrás pont található, melyeket barriereknek nevez a hagyományos kínai orvoslás, úgynevezett igazoltató pontoknak, ahol elakadhat az energia áramlása és oka lehet a fent említett problémáknak.

Mikor nem használjuk a fülgyertyát?

Középfül-gyulladás esetén óvatosan, dobhártya sérülés, lyukas dobhártya, vírusfertőzés, gennyes seb, külső hallójárat sérülése esetén ne.

Fontos!, hogy

  • EGYEDÜL NE fülgyertyázz még tükörből se!
  • Biztonságos fülgyertyát használj!
  • A gyertya meggyújtásakor keletkező füstgomoly elillanását várd meg és utána helyezd a hallójáratba a fülgyertyát!
Gyere, JELENTKEZZ BE KEZELÉSRE és tapasztald meg!