Akarod tudni, hogy lehet nagyszerű és egészséges teát készíteni?

Iratkozz fel INGYENES TEAkészítő műhelyünkre, és mindent megmutatunk, amit tudnod kell.

Mit tudhatsz meg ebből a műhelyből?

1. ☯️ A tea harmóniája

A tea MŰALKOTÁS, mely megteremti a Test-Lélek-Szellem harmóniáját. A tea filozófiája a szépség burkolt ábrázolása, a filozófia mosolya. Egyet jelent a nyugalommal, az eleganciával, a tiszta szépséggel. Nem létezik üdvözítő recept a tökéletes tea elkészítésére….

2. 🍵 A megfelelő TEA kiválasztása, a jó teafű. Milyen teák vannak?

A tea kiválasztásánál a legfontosabb, hogy a teafű, gyógynövény, gyümölcs minősége megfelelő legyen, és az összetevők kombinációjának illatában is kedvünket leljük. A minőség első pillanatra látszik egy terméken. Egészséges levelek, szép színek, illatok. Az illat azonnal hatalmába fog keríteni…

3. 💧 VÍZ a lelke mindennek

Mivel a kész tea kb. 98 %-a víz, a főzet elsősorban a szervezet folyadékháztartásának kiegyensúlyozásában játszik szerepet és ez nagyon fontos! Minden létező számára öt életfeltétel van, és a víz az egyik! A tea ásványianyag-tartalma pedig segít pótolni az elvesztett ásványokat. A gyógyító erő ezután következik….

4. 🫖 Az elkészítés szabályai, az ÁZTATÁS ideje

Teljesen eltérő, hogy melyik teát milyen hőmérsékletű vízzel és mennyi ideig fogunk áztatni, adj uramisten főzni. Az áztatástól nagymértékben függ a tea koffeinmennyisége, amennyiben a tea tartalmazza. A fehéret, a sárgát, a zöldet alacsonyabb hőfokú vízzel öntjük fel…

5. 👓 SZŰRŐvizsgálat

Sok macerapontot gyűjtöttünk már össze, de egy ebéd megfőzése még mindig vezet. Nézzük mivel szűrjük le a teánkat? Nem rossz az se, ha hagyod leülepedni a leveleket és óvatosan leöntöd, de ez azért nem jó mégsem, mert nem minden teánál van időd ezt kivárni…

6. ☕ KESERŰ lenne a TEA? Bajban van a koffein. Nem baj, teában!

Sokan azért idegenkednek a teától, mert kissé vagy nagyon keserűnek érzik, attól függően milyen teát ittak, amikor ez a tény örökre rögződött bennük. Ha nagyon keserűnek érezte, bizonyára fekete teát, ha kevésbé, akkor inkább zöldet ihatott. Persze ezer meg egy oka lehet e keserűségnek…

7. 😋 Rossz az íze, baj, ha ízesítem? Az ÍZESÍTÉS szabályai

Amikor a boltban beszélgetünk az ízesítésről, vagy egy előadáson előkerül az egészséges életmódhoz tartozó ízesítés kérdése, mindig szabadkoznak az emberek nekem, hogy jaj ők tudják, hogy nem jól isszák a teát és nem kéne ízesíteni, de…. 🙂 Szóval az ízesítés és az ízlés. Majdnem egyforma a két szó, lehet valami közük egymáshoz. 🙂

A szerzőről

Az életem nagy részében minden a tea körül forog. A teákat értékesítem, a teákkal gyógyítok és persze fogyasztom. 2008-tól foglalkozom hivatalosan velük, de a szerelem hamarabb kezdődött.

Luczai Gabriella vagyok természetgyógyász fitoterapeuta, hormonegyensúly tanácsadó és akupresszőr (kínai gyógyászat), teaszakértő (sommelier). Nem volt ez mindig így. A gyöngyösi főiskolán végeztem gazdasági mérnökként (kereskedelmi szak), majd a Miskolci Egyetem Jogi Karán szereztem másoddiplomát. 30 évig dolgoztam a vállalati szférában ezzel a végzettséggel, mikor egyik pillanatról a másikra kihúzták a lábam alól a talajt. Két gyermekemet egyedül neveltem fel, akik akkor még velem éltek (azóta kirepültek) és hitellel a fejem felett döntenem kellett. Mindent, amit addig építettem feladni, eladni és teljes erővel ráállni arra a lábra, ami még csak fél, hogy idővel félelem nélkül két lábon tudjak járni a tea útján. Nehéz időszak volt, de nem bántam meg! Azt csinálom, amit szeretek.

Örülök, hogy ebben az ingyenes levélsorozatban átadhatok neked néhány olyan hasznos információt, amellyel nagyságrendekkel javíthatod a teáid minőségét.

TEAkészítő műhely
Iratkozz fel a TEAkészítő műhely ingyenes leveleire most!