
Akarod tudni, hogy lehet nagyszerű és egészséges teát készíteni?
Iratkozz fel INGYENES TEAkészítő műhelyünkre, és mindent megmutatunk, amit tudnod kell.
Mit tudhatsz meg ebből a műhelyből?
1. ☯️ A tea harmóniája
A tea MŰALKOTÁS, mely megteremti a Test-Lélek-Szellem harmóniáját. A tea filozófiája a szépség burkolt ábrázolása, a filozófia mosolya. Egyet jelent a nyugalommal, az eleganciával, a tiszta szépséggel. Nem létezik üdvözítő recept a tökéletes tea elkészítésére….
2. ? A megfelelő TEA kiválasztása, a jó teafű. Milyen teák vannak?
A tea kiválasztásánál a legfontosabb, hogy a teafű, gyógynövény, gyümölcs minősége megfelelő legyen, és az összetevők kombinációjának illatában is kedvünket leljük. A minőség első pillanatra látszik egy terméken. Egészséges levelek, szép színek, illatok. Az illat azonnal hatalmába fog keríteni…
3. ? VÍZ a lelke mindennek
Mivel a kész tea kb. 98 %-a víz, a főzet elsősorban a szervezet folyadékháztartásának kiegyensúlyozásában játszik szerepet és ez nagyon fontos! Minden létező számára öt életfeltétel van, és a víz az egyik! A tea ásványianyag-tartalma pedig segít pótolni az elvesztett ásványokat. A gyógyító erő ezután következik….
4. ? Az elkészítés szabályai, az ÁZTATÁS ideje
Teljesen eltérő, hogy melyik teát milyen hőmérsékletű vízzel és mennyi ideig fogunk áztatni, adj uramisten főzni. Az áztatástól nagymértékben függ a tea koffeinmennyisége, amennyiben a tea tartalmazza. A fehéret, a sárgát, a zöldet alacsonyabb hőfokú vízzel öntjük fel…
5. ? SZŰRŐvizsgálat
Sok macerapontot gyűjtöttünk már össze, de egy ebéd megfőzése még mindig vezet. Nézzük mivel szűrjük le a teánkat? Nem rossz az se, ha hagyod leülepedni a leveleket és óvatosan leöntöd, de ez azért nem jó mégsem, mert nem minden teánál van időd ezt kivárni…
6. ☕ KESERŰ lenne a TEA? Bajban van a koffein. Nem baj, teában!
Sokan azért idegenkednek a teától, mert kissé vagy nagyon keserűnek érzik, attól függően milyen teát ittak, amikor ez a tény örökre rögződött bennük. Ha nagyon keserűnek érezte, bizonyára fekete teát, ha kevésbé, akkor inkább zöldet ihatott. Persze ezer meg egy oka lehet e keserűségnek…
7. ? Rossz az íze, baj, ha ízesítem? Az ÍZESÍTÉS szabályai
Amikor a boltban beszélgetünk az ízesítésről, vagy egy előadáson előkerül az egészséges életmódhoz tartozó ízesítés kérdése, mindig szabadkoznak az emberek nekem, hogy jaj ők tudják, hogy nem jól isszák a teát és nem kéne ízesíteni, de…. 🙂 Szóval az ízesítés és az ízlés. Majdnem egyforma a két szó, lehet valami közük egymáshoz. 🙂

Kedves Gabriella!Köszönöm szépen a lehetőséget, hogy tanulhatok Öntől!
Már eddig is sok érdekes információt kaptam, és alig várom, hogy 2 nap múlva kapjam a következő anyagot!
Fantasztikus és a szó jó értelmében irigylésre méltó a tudása, a kitartása és a rengeteg munka, energia amit beletesz!
Köszönöm szépen a lehetőséget, hogy ezúton is tanulhatok!
Szép napot kívánok.
Üdvözlettel
Kedves Gabriella!
Gratulálok! Fantasztikusak voltak a leveleid.
Érthetően, szakszerűen írtad le a legfontosabb információkat!
Ha lesz még további lehetőség tanulni Tőled, én szívesen csatlakoznék!
Üdvözlettel!
Kedves Gabi!
Nemrég találtam rá a TEAHarmónia oldaladra, és mivel jómagam is teaimádó vagyok, nagy örömmel böngészem.
Sok tévhitet, rosszul „betáplált” információt oszlatnak el a hírleveleid is – rengeteget tanulok belőlük.
Drága Gabi!Nagyon sokat tanultam ismét.
Még többször el kell olvasnom, hogy megjegyezzem, de azon leszek.
Szeretem, ahogy magyarázol. Világos, érthető, csak annyira tudományos, amit a laikusok is megértenek.
Köszönöm!
Köszönöm szépen a lehetőséget, örülök, hogy itt lehetek és a teakészítéssel általad tudok ismerkedni.Biztos vagyok benne, hogy sokat fogok tanulni általad. Kíváncsiság és lelkesedés van most bennem.
Köszönöm szépen!
Szeretettel
A szerzőről
Az életem nagy részében minden a tea körül forog. A teákat értékesítem, a teákkal gyógyítok és persze fogyasztom. 2008-tól foglalkozom hivatalosan velük, de a szerelem hamarabb kezdődött.
Luczai Gabriella vagyok természetgyógyász fitoterapeuta, hormonegyensúly tanácsadó és akupresszőr (kínai gyógyászat), teaszakértő (sommelier). Nem volt ez mindig így. A gyöngyösi főiskolán végeztem gazdasági mérnökként (kereskedelmi szak), majd a Miskolci Egyetem Jogi Karán szereztem másoddiplomát. 30 évig dolgoztam a vállalati szférában ezzel a végzettséggel, mikor egyik pillanatról a másikra kihúzták a lábam alól a talajt. Két gyermekemet egyedül neveltem fel, akik akkor még velem éltek (azóta kirepültek) és hitellel a fejem felett döntenem kellett. Mindent, amit addig építettem feladni, eladni és teljes erővel ráállni arra a lábra, ami még csak fél, hogy idővel félelem nélkül két lábon tudjak járni a tea útján. Nehéz időszak volt, de nem bántam meg! Azt csinálom, amit szeretek.
Örülök, hogy ebben az ingyenes levélsorozatban átadhatok neked néhány olyan hasznos információt, amellyel nagyságrendekkel javíthatod a teáid minőségét.
