Tisztítókúra workshop, engedd el!

Akarod tudni, hogy lehet nagyszerű és egészséges teát készíteni?

Iratkozz fel INGYENES TEAkészítő műhelyünkre, és mindent megmutatunk, amit tudnod kell.

Ajándékba most egy kuponkódot adunk, amellyel 25% kedvezménnyel vásárolhatod meg a Tisztítókúra Receptúra online tanfolyamunkat, örökös hozzáféréssel.

Kinyílt a világ és nehéz eligazodni az internet adta rengeteg információ között, így az egészséges életmód felé vezető út is már stresszfaktor. A baj talán mégsem ez, hanem az, hogy már tényleg csak azért eszünk és iszunk valamit, mert erre vagy arra jó. Mintha beteg lenne mindenki az egész világon és senki nem egészséges.

Ebben a tananyagban az egészségtudatosság van fókuszban, nem pedig a betegség gyógyítása.

7 levélben segítek neked a káoszt helyre tenni, és olyan alapvető információkat adok a teakészítésről, melyek hétköznapinak tűnnek, mégis sokan nincsenek tisztában vele és bizonytalanság lengi körül. E tudás, amit ezzel kapcsolatban most átadok, sokat segíthet az egészség megőrzése és a betegségek kezelése alkalmával is.

Ez a levélsorozat azoknak szól, akiknek fontos a természetes önerőfejlesztés, akiket már nem kell meggyőzni a tea egészségmegőrző hatásáról, egészségtudatosak, és nem „egészségtudatos betegségtudatosság” jellemzi.

Mit tudhatsz meg ebből a műhelyből?

1. A tea harmóniája

A tea MŰALKOTÁS, mely megteremti a Test-Lélek-Szellem harmóniáját. A tea filozófiája a szépség burkolt ábrázolása, a filozófia mosolya. Egyet jelent a nyugalommal, az eleganciával, a tiszta szépséggel. Nem létezik üdvözítő recept a tökéletes tea elkészítésére….

2. A megfelelő TEA kiválasztása, a jó teafű. Milyen teák vannak?

A tea kiválasztásánál a legfontosabb, hogy a teafű, gyógynövény, gyümölcs minősége megfelelő legyen, és az összetevők kombinációjának illatában is kedvünket leljük. A minőség első pillanatra látszik egy terméken. Egészséges levelek, szép színek, illatok. Az illat azonnal hatalmába fog keríteni…

3. VÍZ a lelke mindennek

Mivel a kész tea kb. 98 %-a víz, a főzet elsősorban a szervezet folyadékháztartásának kiegyensúlyozásában játszik szerepet és ez nagyon fontos! Minden létező számára öt életfeltétel van, és a víz az egyik! A tea ásványianyag-tartalma pedig segít pótolni az elvesztett ásványokat. A gyógyító erő ezután következik….

4. Az elkészítés szabályai, az ÁZTATÁS ideje

Teljesen eltérő, hogy melyik teát milyen hőmérsékletű vízzel és mennyi ideig fogunk áztatni, adj uramisten főzni. Az áztatástól nagymértékben függ a tea koffeinmennyisége, amennyiben a tea tartalmazza. A fehéret, a sárgát, a zöldet alacsonyabb hőfokú vízzel öntjük fel…

5. SZŰRŐvizsgálat

Sok macerapontot gyűjtöttünk már össze, de egy ebéd megfőzése még mindig vezet. Nézzük mivel szűrjük le a teánkat? Nem rossz az se, ha hagyod leülepedni a leveleket és óvatosan leöntöd, de ez azért nem jó mégsem, mert nem minden teánál van időd ezt kivárni…

6. KESERŰ lenne a TEA? Bajban van a koffein. Nem baj, teában!

Sokan azért idegenkednek a teától, mert kissé vagy nagyon keserűnek érzik, attól függően milyen teát ittak, amikor ez a tény örökre rögződött bennük. Ha nagyon keserűnek érezte, bizonyára fekete teát, ha kevésbé, akkor inkább zöldet ihatott. Persze ezer meg egy oka lehet e keserűségnek…

7. Rossz az íze, baj, ha ízesítem? Az ÍZESÍTÉS szabályai

Amikor a boltban beszélgetünk az ízesítésről, vagy egy előadáson előkerül az egészséges életmódhoz tartozó ízesítés kérdése, mindig szabadkoznak az emberek nekem, hogy jaj ők tudják, hogy nem jól isszák a teát és nem kéne ízesíteni, de…. 🙂 Szóval az ízesítés és az ízlés. Majdnem egyforma a két szó, lehet valami közük egymáshoz. 🙂

Kedves Gabriella!

Köszönöm szépen a lehetőséget, hogy tanulhatok Öntől!

Már eddig is sok érdekes információt kaptam, és alig várom, hogy 2 nap múlva kapjam a következő anyagot!

Fantasztikus és a szó jó értelmében irigylésre méltó a tudása, a kitartása és a rengeteg munka, energia amit beletesz!

Köszönöm szépen a lehetőséget, hogy ezúton is tanulhatok!

Szép napot kívánok.

Üdvözlettel

M. Andrea ,

Kedves Gabriella!

Gratulálok! Fantasztikusak voltak a leveleid.

Érthetően, szakszerűen írtad le a legfontosabb információkat!

Ha lesz még további lehetőség tanulni Tőled, én szívesen csatlakoznék!

Üdvözlettel!

Erika,

Kedves Gabi!

Nemrég találtam rá a TEAHarmónia oldaladra, és mivel jómagam is teaimádó vagyok, nagy örömmel böngészem.

Sok tévhitet, rosszul „betáplált” információt oszlatnak el a hírleveleid is – rengeteget tanulok belőlük.

Enikő,
Drága Gabi!

Nagyon sokat tanultam ismét.

Még többször el kell olvasnom, hogy megjegyezzem, de azon leszek.

Szeretem, ahogy magyarázol. Világos, érthető, csak annyira tudományos, amit a laikusok is megértenek.

Köszönöm!

Erika,
Köszönöm szépen a lehetőséget, örülök, hogy itt lehetek és a teakészítéssel általad tudok ismerkedni.

Biztos vagyok benne, hogy sokat fogok tanulni általad. Kíváncsiság és lelkesedés van most bennem.

Köszönöm szépen!

Szeretettel

Erika,

A szerzőről

Az életem nagy részében minden a tea körül forog. A teákat értékesítem, a teákkal gyógyítok és persze fogyasztom. 2008-tól foglalkozom hivatalosan velük, de a szerelem hamarabb kezdődött.

Luczai Gabriella vagyok természetgyógyász fitoterapeuta, hormonegyensúly tanácsadó és akupresszőr (kínai gyógyászat), teaszakértő (sommelier). Nem volt ez mindig így. A gyöngyösi főiskolán végeztem gazdasági mérnökként (kereskedelmi szak), majd a Miskolci Egyetem Jogi Karán szereztem másoddiplomát. 30 évig dolgoztam a vállalati szférában ezzel a végzettséggel, mikor egyik pillanatról a másikra kihúzták a lábam alól a talajt. Két gyermekemet egyedül neveltem fel, akik akkor még velem éltek (azóta kirepültek) és hitellel a fejem felett döntenem kellett. Mindent, amit addig építettem feladni, eladni és teljes erővel ráállni arra a lábra, ami még csak fél, hogy idővel félelem nélkül két lábon tudjak járni a tea útján. Nehéz időszak volt, de nem bántam meg! Azt csinálom, amit szeretek.

Örülök, hogy ebben az ingyenes levélsorozatban átadhatok neked néhány olyan hasznos információt, amellyel nagyságrendekkel javíthatod a teáid minőségét.

Remélem maradsz az olvasóim között és 1-2 heti rendszerességgel további érdekességeket osztok meg veled, ami a teákat és az egészség megőrzését illeti. Maradj velem! 🙂

TEAkészítő műhely
Iratkozz fel a TEAkészítő műhely ingyenes leveleire most!