MESÉLŐ TEÁK

ÉLETREVALÓ ÚTRAVALÓ 

A mesélő teák régen feledésbe merült meseszimbólumokat közvetítenek a ma embere számára. Ezeket a szimbólumokat a magyar népmesékben találjuk, melyek a régi időkben útmutatóul szolgáltak, hogyan küzdjünk meg nehézségeinkkel, konfliktusainkkal az életben. Ezeket a szimbólumokat szeretném feleleveníteni a vásárlóim számára, akik elgondolkodhatnak vagy beszélgethetnek a tanításokról gyermekeikkel, barátaikkal egy finom tea mellett.

SZÓRAKOZTATÓ FITOTERÁPIA

ZODIAC TEA

Egy kicsit vidámság, egy kicsit igazság és egy kicsit nem véletlen egészség. Az alapmotiváció, hogy Miként szerettethetném meg a jó teát az emberekkel? Hogy mindenki megtalálja saját magát (mert mindenkinek önmaga a legfontosabb), ezért a zodiákus jegyeket választottam iránytűnek, útnak, amin végigmegyünk. Minden jegyhez választottam a teáimból egy élvezeti teát és összeállítottam egy lehetséges teakeverék tippet, ami valamilyen okból, a jegy külső, belső tulajdonságaiból róla szól.

SZERELMES FITOTERÁPIA

PIKÁNS RÉSZLETEK

Az élvezet mögött mindig ott van a gyógyító erő, mely gyötrelmek marását enyhíti, csak ebbe most nem mennék bele. Egyszerűen fogadd el, lelkiismeret furdalás nélkül élvezd és humorérzéked ne hagyjon el!

ÉRDEKES TEÁKRÓL

A TEÁK VARÁZSLATOS VILÁGA

Teák, melyekről már talán hallottál, de semmit nem tudsz róla. Valahol valaki, mintha már említette volna, de fogalmad sincs mit mondott róla. De az is lehet, hogy már kóstoltad, egyszerűen megittad és nem is sejted, milyen kincs került a pocakba. Vagy soha nem hallottál róla. Ilyen teákat gyűjtöttem össze és bővítem a listát folyamatosan. Szeretek a teáimról sokmindent tudni, ezért utánajárok termesztésének, kutatási eredményeinek, felhasználásának…  Az érdekesebbet megosztom Veled.

A tea élvezésének lényege színének, illatának és zamatának méltánylásában rejlik, s készítésének alapelvei: finomság, szárazság és tisztaság. A csönd és nyugalom szükséges tehát ezeknek a tulajdonságoknak méltánylásához, mert arra csak az olyan ember képes, aki „hűvös fejjel nézi a forró világot”. (Lu Yu – Teáskönyvéből)