Előadások

Előadások 2017-09-06T19:54:18+00:00

TEACOACHING

Vállalatoknak, vállalati vezetőknek

Hogyan kerül a coaching szemlélet a teaasztalra?

A tea nem más, mint az emberekkel való foglalkozás, a magunkkal való foglalkozás.

A vállalati szervezeti kultúra kialakítása elsősorban a vezetőn múlik, így az ő hozzáállása és személyisége különösen hangsúlyos. Miként tud a teázás a vezető céljainak elérésében segíteni? A teázás művészete segíti a vállalati vezetőket, hogy az általuk végzett munkafolyamatok fázisain minél tudatosabban tudjanak végigmenni.

Bővebben

ASZTROTEA

CSILLAGKÉPEK ÉLETESSZENCIÁJA 

EGÉSZSÉGMEGŐRZŐ TEÁK

Az ember egészsége ugyanúgy a természet törvényeitől függ, mint minden létezőnek ezen a földön. DE vajon tényleg így van? Vagy van valami felsőbbrendű hatalom, amibe az ember tartozik, netán földönkívüli? Évezredek óta létező tudományok, mint az asztrológia, szimbólumokkal próbálta megérteni a természet törvényeit és benne az embert.

Hippokratész és Paracelsus kijelentette, hogy az orvos mit sem ér, ha nem ért az asztrológiához. Az orvosi asztrológia betegségeket határoz meg a különböző csillagjegyekhez. De miért épp ezeket? Érdekelt, hogy mi történik a természetben, milyen energiák tombolnak, mi történik az anya szervezetében, miért ruházza fel olyan tulajdonságokkal születendő gyermekét, ami ezeket a betegségeket valószínűsíti?

Természetgyógyász vagyok. A válaszok megtalálásában sokat segített két természetgyógyászati szakterületem az akupresszúra, hogy a természetbe megtaláljam az embert és a fitoterápia, hogy a megfelelő teára rátaláljak.

KÖVETKEZŐ ELŐADÁS:

2017. 10. 06. 17:00 – Tiszaújváros Óváros Művelődési Ház

A MÉRLEG hihetetlen érzékenysége

További információ és az előadás megrendelése:

Kapcsolat

A GYÓGYNÖVÉNYEK ISTENI ADOMÁNYA

AZ EMBERISÉG NAGY KINCSE

Azt a kort éljük, amikor a betegségekről szinte mindent tudunk, de az egészségről vajmi keveset. Addig hárítsd el a veszélyt, amíg nincs jelen! Miért fontos az egészséget megőrizni és nem a betegséget kezelni? Ma még azt gondolják sokan, hogy egészségesnek lenni természetes, majd ha betegek lesznek foglalkoznak vele. De jó-e akkor elkezdeni kutat fúrni, amikor már szomjasak vagyunk?

A gyógynövények isteni adományában az emberiség nagy kincsekhez jutott és elmondhatjuk százszorosan hogy a föld növényzetének, a fénynek, a levegőnek, a víznek gyógyerői is magukba rejtik sorsunkat élet és halál felett. (Varró A.)

EGÉSZSÉGTUDATOSSÁG az, amikor az egészségünket hosszútávon befolyásoló döntéseket hozunk. A mai felnőtt ember egészségtudatosságának az az ára, hogy a jelenben le kell mondania valamiről egészsége érdekében. Ezért nagyon nehezen teszi meg az első lépést.

Legyen ez az első lépés!

Kapcsolat

GYEREKEKNEK

ADDIG HÁRÍTSD EL A VESZÉLYT AMÍG NINCS JELEN!

EGÉSZSÉGTUDATOSSÁG az, amikor az egészségünket hosszú távon befolyásoló döntéseket hozunk. A mai felnőtt ember egészségtudatosságának az az ára, hogy a jelenben le kell mondania valamiről egészsége érdekében. Ezért nagyon neheze teszi meg az első lépést.

A GYEREKEKNEK még esélyük van lemondások nélkül beépíteni a mindennapjaikba az egészségmegőrzéshez szükséges magatartást, melynek eredménye hosszútávon nem kizárólag a betegségek elkerülése, hanem az önbecsülés növekedése is, mely csírájában fogja a stressz tényezők kialakulását elfojtani, ami mint tudjuk a legtöbb betegség forrása.

Az előadás egy tanítási órát vesz igénybe (kb. 45 perc). A gyerekek ez idő alatt megismerkednek olyan alapvető fogalmakkal, melyek tudása az egészségük megőrzése érdekében elengedhetetlenek (immunrendszer, antioxidánsok, szabadgyökök). Játékos példán keresztül tanulják meg miként működik a szervezetük, hogyan tudják önvédő mechanizmusait aktiválni? Miért fontos a víz szerepe a szervezetben különösen gyermekkorban és miként kapcsolódik a tea az egészség megőrzéséhez. Hogyan veszi fel a harcot a vírusokkal, bacilusokkal, a káros környezeti hatásokkal? Megismerkednek a legalapvetőbb teákkal, melyeket egy egy betegség kialakulása kapcsán isznak. Az előadás interaktív formában történik, képekkel illusztrált, a teákkal kéz közelből ismerkedhetnek meg, beszélgetés, párbeszéd zajlik, így a gyerekek nemcsak hallgatói, hanem résztvevői is az előadásnak.

További információ és az előadás megrendelése:

Kapcsolat
A tea élvezésének lényege színének, illatának és zamatának méltánylásában rejlik, s készítésének alapelvei: finomság, szárazság és tisztaság. A csönd és nyugalom szükséges tehát ezeknek a tulajdonságoknak méltánylásához, mert arra csak az olyan ember képes, aki “hűvös fejjel nézi a forró világot”. (Lu Yu – Teáskönyvéből)

FITOTERÁPIA

GYÓGYNÖVÉNYEK

APITERÁPIA

AROMATERÁPIA

HKO

AKUPRESSZÚRA

FÜLGYERTYA

MOXA KEZELÉS

TEASZAKÉRTELEM

TEÁK

GYÓGYTEÁK

KÁVÉK

WORKSHOPOK

ELŐADÁSOK

WORKSHOPOK

TÁBOROK