A TERMÉSZET VÁLASZOL

BETEGSÉGEK KIALAKULÁSÁNAK OKAI ÉS TERMÉSZETES MEGOLDÁSAI

Azt a kort éljük, amikor a betegségekről szinte mindent tudunk, de az egészségről vajmi keveset. Addig hárítsd el a veszélyt, amíg nincs jelen! Miért fontos az egészséget megőrizni és nem a betegséget kezelni? Ma még azt gondolják sokan, hogy egészségesnek lenni természetes, majd ha betegek lesznek foglalkoznak vele. De jó-e akkor fegyverkezni, amikor már zajlik a háború?

Az élethez  táplálék kell, víz kell, megfelelő hőmérséklet kell, oxigén kell és napfény.
Hol lehet a baj?
Az ember az egyetlen, aki tudatával képes beavatkozni a természet törvényeibe.
Ha tudjuk, hol nyúltunk bele a rendszerbe, ha megértjük a miérteket, akkor talán van rá lehetőség, hogy megelőzd a betegségeket, de legalább enyhébb lefolyású legyen.

HOGYAN?

Ismerd meg a természet válaszát, az ember teljességét!

EGÉSZSÉGTUDATOSSÁG az, amikor az egészségünket hosszútávon befolyásoló döntéseket hozunk. A mai felnőtt ember egészségtudatosságának az az ára, hogy a jelenben le kell mondania valamiről egészsége érdekében. Ezért nagyon nehezen teszi meg az első lépést.

Legyen ez az első lépés!

AZ ELŐADÁS MEGRENDELÉSÉÉRT KÉRLEK VEDD FEL VELEM A KAPCSOLATOT!

NŐNEK LENNI JÓ

CSODÁLATOS ÉRETT NŐNEK LENNI MÉGJOBB

Korunk egyik legnagyobb problémájává nőtte ki magát a HORMONEGYENSÚLY FELBORULÁSA. Leginkább azért, mert  nem csak az időskori természetes hormonváltozásról van szó, melyről korábban, mint KLÍMAX beszéltünk és főleg nők esetében. Ma már tudjuk, hogy a változó kor nemcsak a nőket érinti, hanem a férfiaknál is komoly problémákat okoz. A férfi kisugárzás veszít erejéből, melleket növesztenek, meghíznak, prosztata gondok, hosszú az éjszaka.

Az érett időszakot követő hormonegyensúly változástól azonban sokkal aggasztóbb, hogy  fiatal lányok küzdenek ezzel a problémával, melynek súlyos következményei lehetnek. Miómák, endometriózis, meddőség, menstruációs problémák, hogy párat említsek, amelyek gátjaivá válhatnak egy gyermek születésének, a nő nővé válásának.

Nem mindig volt ez így. Nem ez volt a természetes. A természetbe mi avatkoztunk be az iparosodással, a vegyiparral, a rovarirtószerekkel. Ezzel azonban nem tudunk mit kezdeni. Már megtettük. Ez van. Körbevesz minket a kemikália világa. Megesszük, megisszuk, magunkra kenjük.

Mégis hogyan tudunk magunkon segíteni változókor idején és lányaink egészségéért? Milyen természetes megoldások vannak? Ahhoz, hogy tudjuk a válaszokat, ismernünk kell a miérteket is.

AZ ELŐADÁS MEGRENDELHETŐ

GYEREKEKNEK

ADDIG HÁRÍTSD EL A VESZÉLYT AMÍG NINCS JELEN!

EGÉSZSÉGTUDATOSSÁG az, amikor az egészségünket hosszú távon befolyásoló döntéseket hozunk. A mai felnőtt ember egészségtudatosságának az az ára, hogy a jelenben le kell mondania valamiről egészsége érdekében. Ezért nagyon neheze teszi meg az első lépést.

A GYEREKEKNEK még esélyük van lemondások nélkül beépíteni a mindennapjaikba az egészségmegőrzéshez szükséges magatartást, melynek eredménye hosszútávon nem kizárólag a betegségek elkerülése, hanem az önbecsülés növekedése is, mely csírájában fogja a stressz tényezők kialakulását elfojtani, ami mint tudjuk a legtöbb betegség forrása.

A gyerekek (korosztályuknak megfelelő szinten) megismerkednek olyan alapvető fogalmakkal, melyek tudása az egészségük megőrzése érdekében elengedhetetlenek (immunrendszer, antioxidánsok, szabadgyökök…). Játékos példán keresztül tanulják meg miként működik a szervezetük, hogyan tudják önvédő mechanizmusait aktiválni?

Miért fontos a víz szerepe a szervezetben különösen gyermekkorban és miként kapcsolódik a tea, a gyógynövények az egészség megőrzéséhez. Hogyan veszi fel a harcot a vírusokkal, bacilusokkal, a káros környezeti hatásokkal? Megismerkednek a legalapvetőbb teákkal, melyeket egy egy betegség kialakulása kapcsán isznak.

Az előadás/foglalkozás interaktív formában történik, képekkel illusztrált, a teákkal, a teakészítés folyamatával kézközelből ismerkedhetnek meg; beszélgetés, párbeszéd zajlik, így a gyerekek nemcsak hallgatói, hanem résztvevői is az előadásnak.

További információ és az előadás megrendelése:

TEACOACHING

Vállalatoknak, vállalati vezetőknek

Hogyan kerül a coaching szemlélet a teaasztalra?

A tea nem más, mint az emberekkel való foglalkozás, a magunkkal való foglalkozás.

A vállalati szervezeti kultúra kialakítása elsősorban a vezetőn múlik, így az ő hozzáállása és személyisége különösen hangsúlyos. Miként tud a teázás a vezető céljainak elérésében segíteni? A teázás művészete segíti a vállalati vezetőket, hogy az általuk végzett munkafolyamatok fázisain minél tudatosabban tudjanak végigmenni.

MINŐSÍTETT PROGRAMSZOLGÁLTATÁS

KORÁBBAN EFOP 3215

Ez a program korábban a Csodaszarvas keretein belül zajlott, azon iskolák (akár alapítványi, akár egyházi, akár a megszokott) részére, akik pályáztak (EFOP3215) a gyerekek nyári táboroztatására (1-12. évfolyam), és a pályázatszabályzat szerint, csak minősített programszolgáltatót vehettek igénybe a gyerekeknek szervezett programok lebonyolítására.

A pályázat honlapján a programszolgáltatók listáján ott voltam én is, lehetett hívni engem is, elfogadták a programszolgáltatásomat.

A Csodaszarvas Iskolai Közösségi Program már nincs, de ez a program tovább futhat az általunk alapított ÉLETFESTŐ Alapítvány szervezésének keretein belül. A cél ugyanaz, gyermekkorban beépíteni az egészségtudatosságot játékos, érdekes, interaktív formában a gyógynövények varázslatos világán keresztül.

ADDIG HÁRÍTSD EL A VESZÉLYT, AMÍG NINCS JELEN!

A tea élvezésének lényege színének, illatának és zamatának méltánylásában rejlik, s készítésének alapelvei: finomság, szárazság és tisztaság. A csönd és nyugalom szükséges tehát ezeknek a tulajdonságoknak méltánylásához, mert arra csak az olyan ember képes, aki „hűvös fejjel nézi a forró világot”. (Lu Yu – Teáskönyvéből)

FITOTERÁPIA

GYÓGYNÖVÉNYEK

APITERÁPIA

AROMATERÁPIA

HKO

AKUPRESSZÚRA

FÜLGYERTYA

MOXA KEZELÉS

TEASZAKÉRTELEM

TEÁK

GYÓGYTEÁK

KÁVÉK

WORKSHOPOK

ELŐADÁSOK

WORKSHOPOK

TÁBOROK