Előadások

Előadások 2018-02-06T14:14:05+00:00

A TERMÉSZET VÁLASZOL

BETEGSÉGEK KIALAKULÁSÁNAK OKAI ÉS TERMÉSZETES MEGOLDÁSAI

Azt a kort éljük, amikor a betegségekről szinte mindent tudunk, de az egészségről vajmi keveset. Addig hárítsd el a veszélyt, amíg nincs jelen! Miért fontos az egészséget megőrizni és nem a betegséget kezelni? Ma még azt gondolják sokan, hogy egészségesnek lenni természetes, majd ha betegek lesznek foglalkoznak vele. De jó-e akkor fegyverkezni, amikor már zajlik a háború?

Az élethez  táplálék kell, víz kell, megfelelő hőmérséklet kell, oxigén kell és napfény.
Hol lehet a baj?
Az ember az egyetlen, aki tudatával képes beavatkozni a természet törvényeibe.
Ha tudjuk, hol nyúltunk bele a rendszerbe, ha megértjük a miérteket, akkor talán van rá lehetőség, hogy megelőzd a betegségeket, de legalább enyhébb lefolyású legyen.

HOGYAN?

Ismerd meg a természet válaszát, az ember teljességét!

EGÉSZSÉGTUDATOSSÁG az, amikor az egészségünket hosszútávon befolyásoló döntéseket hozunk. A mai felnőtt ember egészségtudatosságának az az ára, hogy a jelenben le kell mondania valamiről egészsége érdekében. Ezért nagyon nehezen teszi meg az első lépést.

Legyen ez az első lépés!

AZ ELŐADÁS MEGRENDELÉSÉÉRT KÉRLEK VEDD FEL VELEM A KAPCSOLATOT!

Kapcsolat

TEACOACHING

Vállalatoknak, vállalati vezetőknek

Hogyan kerül a coaching szemlélet a teaasztalra?

A tea nem más, mint az emberekkel való foglalkozás, a magunkkal való foglalkozás.

A vállalati szervezeti kultúra kialakítása elsősorban a vezetőn múlik, így az ő hozzáállása és személyisége különösen hangsúlyos. Miként tud a teázás a vezető céljainak elérésében segíteni? A teázás művészete segíti a vállalati vezetőket, hogy az általuk végzett munkafolyamatok fázisain minél tudatosabban tudjanak végigmenni.

Bővebben

GYEREKEKNEK

ADDIG HÁRÍTSD EL A VESZÉLYT AMÍG NINCS JELEN!

EGÉSZSÉGTUDATOSSÁG az, amikor az egészségünket hosszú távon befolyásoló döntéseket hozunk. A mai felnőtt ember egészségtudatosságának az az ára, hogy a jelenben le kell mondania valamiről egészsége érdekében. Ezért nagyon neheze teszi meg az első lépést.

A GYEREKEKNEK még esélyük van lemondások nélkül beépíteni a mindennapjaikba az egészségmegőrzéshez szükséges magatartást, melynek eredménye hosszútávon nem kizárólag a betegségek elkerülése, hanem az önbecsülés növekedése is, mely csírájában fogja a stressz tényezők kialakulását elfojtani, ami mint tudjuk a legtöbb betegség forrása.

Az előadás egy tanítási órát vesz igénybe (kb. 45 perc). A gyerekek ez idő alatt megismerkednek olyan alapvető fogalmakkal, melyek tudása az egészségük megőrzése érdekében elengedhetetlenek (immunrendszer, antioxidánsok, szabadgyökök). Játékos példán keresztül tanulják meg miként működik a szervezetük, hogyan tudják önvédő mechanizmusait aktiválni? Miért fontos a víz szerepe a szervezetben különösen gyermekkorban és miként kapcsolódik a tea az egészség megőrzéséhez. Hogyan veszi fel a harcot a vírusokkal, bacilusokkal, a káros környezeti hatásokkal? Megismerkednek a legalapvetőbb teákkal, melyeket egy egy betegség kialakulása kapcsán isznak. Az előadás interaktív formában történik, képekkel illusztrált, a teákkal kéz közelből ismerkedhetnek meg, beszélgetés, párbeszéd zajlik, így a gyerekek nemcsak hallgatói, hanem résztvevői is az előadásnak.

További információ és az előadás megrendelése:

Kapcsolat

AHOL MEGTALÁLSZ

AKTUÁLIS ELŐADÁSOK

2018. február 9. – 17:00

Belépő a TEÁK birodalmába

2018. február 20. – 17:15 – 18:15

A természet válaszol: Téli betegségek kialakulásának okai, készülés a Tavaszra.

Helyszín: Hamvas Béla Városi Könyvtár Tiszaújváros

További időpontok feltöltés alatt.

Részletekért vedd fel velem a kapcsolatot!

Kapcsolat
A tea élvezésének lényege színének, illatának és zamatának méltánylásában rejlik, s készítésének alapelvei: finomság, szárazság és tisztaság. A csönd és nyugalom szükséges tehát ezeknek a tulajdonságoknak méltánylásához, mert arra csak az olyan ember képes, aki “hűvös fejjel nézi a forró világot”. (Lu Yu – Teáskönyvéből)

FITOTERÁPIA

GYÓGYNÖVÉNYEK

APITERÁPIA

AROMATERÁPIA

HKO

AKUPRESSZÚRA

FÜLGYERTYA

MOXA KEZELÉS

TEASZAKÉRTELEM

TEÁK

GYÓGYTEÁK

KÁVÉK

WORKSHOPOK

ELŐADÁSOK

WORKSHOPOK

TÁBOROK