Életmód Völgykatlan

Életmód Völgykatlan 2017-09-14T20:07:50+00:00

ÉLETMÓD VÖLGYKATLAN

ORVOS és TERMÉSZETGYÓGYÁSZ életmódtábor

Egy hely, ahol az orvos és természetgyógyász együtt segít megtalálni az egészséges élet módját.

Gyere velünk a táborba, mert ott valami rendkívüli vár Rád, ami még nincs, de lehet, mert csak akkor válik valóra, ha akad valaki, aki megvalósítja. Egy hely, ahol pár napra a tökéletes boldogság vár, a harmonikus élet, ahol nem önzéseinek és vágyainak, sem a tudatlanságának és ragaszkodásának él az ember.

A hétköznapi életünkön túl szokatlan élményeket élünk át és fantasztikus dolgok történnek velünk. Szétoszlanak a hétköznapi látszatok és észrevesszük a körülöttünk megnyilvánuló számtalan csodát. És láss csodát, a dolgok nem hétköznapiak, hanem rendkívüliek, ha túllépünk a megszokásainkon.

Meglátjuk a láthatatlant, meghalljuk a hallhatatlant, hagyjuk, hogy az illat mosolyt rajzoljon, élvezzük az ízeket, magunkhoz öleljük a természetet és gondolatok jutnak eszünkbe a VilágSzép észleléséről.

Mit viszel haza a táborból? Három napot töltünk a táltosló hátán vágyakkal, ambíciókkal, hittel és inspirációval. Ezzel töltöd meg tarisznyád.

Jelentkezz a táborba, gyere el! Erre mindannyiunknak szüksége van, hisz tele vagyunk félelmekkel, bizonytalanságokkal. Bátorság kell a helyes döntés meghozatalához.

Gyere és tudd meg miként bontakoztathatod ki a létedből adódó összes lehetőséget, a benned rejlő isteni szikrát!

Kapcsolat

VÁRUNK SZERETETTEL!

Dr. Rivasz-Tóth Krisztina – orvos-természetgyógyász

Luczai Gabriella – természetgyógyász

 

SZÖGLIGET – Nyárádi major

SZÁLLÁS A TÚRISTAHÁZBAN

Helyszín a dús növényzettől ékes magas hegyek völgye Borsod-Abaúj- Zemplén megye északi részén Szögligeten a Nyárádi majorban.

Nem mindennapi, felejthetetlen szállásélmény a turistaházban! Mint gyermekkorunk nyári táboraiban, amikor a fiúk és lányok külön szobákban aludtak. Nick Marks jólét és boldogságkutató szerint a Boldogság első alappillére a KAPCSOLATOK építése. A kapcsolatok életünk alapkövei, nem kell elszeparáltan élni. Nyitottnak kell lenni mások felé, hogy megtapasztaljuk a közösség összetartó erejét és megteremtsük a boldogságunk alapfeltételét.

2 x 4 db emeletes ágyas szoba (2 x 8 fő)

2 x 10 db szimpla ágyas szoba (2 x 10 fő)

Természetesen azok számára is van alternatív megoldásunk, akik valamiért mégis inkább más lehetőséget szeretnének. Nekik azonban a felárral számolni kell, meg némi luxussal. Különálló faház felárral: saját zuhanyzós Wc vel vannak kialakítva, hűtő, mikró kis előtér.

A TÁBOR MEGKÖZELÍTHETŐSÉGE

UTAZÁS EGYÉNILEG!

A település Miskolc felől a 26-os útról Sajószentpéteren a 27-es útra áttérve Edelényen át közelíthető meg. Miskolc – Szögliget távolság kb. 60 km. Vasúton Miskolcról a tornanádaskai vonalon Jósvafő-Aggtelek vasútállomásig, majd onnan kb. 5 km-es autóbuszos utazás után érjük el Szögligetet.

SZÖGLIGET ÉS KÖRNYÉKE

DÚS NÖVÉNYZETTŐL ÉKES MAGAS HEGYEK VÖLGYÉBEN

A falu, mint ahogy azt a neve is mutatja, igazi liget, hiszen a völgykatlanban megbúvó települést három irányból dús növényzettől ékes magas hegyek veszik körül és csak a negyedik irányban elhelyezkedő lankás dombok között vezető úton lehet megközelíteni. A környező karszthegyek rengeteg barlangot, víznyelőt rejtenek, oldalukban kristálytiszta vizű karsztforrások fakadnak ivóvízzel ellátva a térség településeit. A község határában a Ménes-patak völgye fölött emelkedő 460m magas sziklás hegycsúcson ma is állnak a Szád-vár romjai, mely vár fénykorában a Miskolcról Kassára vezető Bódva-völgyi utat őrizte.

ELLÁTÁS

MINDEN AMI ÉLTET

 • Reggeli: házi jellegű hideg étel, tea (szombat, vasárnap) – házi pástétomok/padlizsán, cukkini, sajt…
 • Ebéd: meleg étel, tea (péntek, szombat, vasárnap) – vega és nem vega változatban
 • Vacsora: házi jellegű hideg étel, tea (péntek, szombat)

Kérjük jelezni, ha valakinek valamilyen ételérzékenysége van, vegetáriánus, vagy egyéb fontos információja van étkezésével kapcsolatban, amiről a tábor  szervezőinek mindenképp tudnunk kell!

“Amikor az ember érzi, hogy úgy szeretik, amilyen, amikor bizalmat és szeretetet tapasztal, akkor szíve mélyén táplálékot kap.” – Jean Vanier

KEDVCSINÁLÓ KÍNÁLATUNK

…ÉS MINDEN AMI BELEFÉR

 • Mozgás – élet, harmatos fűben járás, jóga, torna
 • Tábortűz és meseterápia
 • Szénakunyhó! ÚJ!
 • Vidéki hydrowellness! ÚJ!
 • Hidegvizes dézsa! ÚJ!
 • Zene – érzés – élmény
 • Gyógynövénytúra
 • Kényeztető természetgyógyászat
 • Relaxáció és meditáció
 • Túrázás – vár – barlang – romközség
 • Receptbörze – workshop
 • Apiterápia (méz és méhészeti termékek)
 • Harmóniateremtés (teaszertartás, teakóstolás, aromaterápia)
 • AsztroTea
 • A Böjt létjogosultsága
 • A Hormonegyensúly problémái

+ Igény szerint: Érezted már úgy, hogy az orvosi leletedet szinte képtelenség értelmezned? Nem volt idő az orvosoddal megbeszélni vagy nem merted megkérdezni, hogy akkor most hogyan tovább, mit kell tenned, hogy minden rendben legyen? Amennyiben elhozod a leleteidet a táborba, Kriszta segít értelmezni, megbeszéljük a helyes életmódot és a táborban lehetőség lesz a természetgyógyászati kezeléseket egészséged érdekébe állítani.

Meleg nyári éjszakákon, ha tekintetemet a csillagos égre emelem, különös érzés kerít hatalmába. A ragyogó csillagok látványa egybeolvad a gondolattal, hogy az univerzum csodálatos, tökéletesen rendezett, és oly végtelenül nagy, hogy áttekinteni, felderíteni, vagy teljes egészében megérteni talán soha nem is lehet. (Balogh Béla – Végső valóság)
 

FITOTERÁPIA

GYÓGYNÖVÉNYEK

APITERÁPIA

AROMATERÁPIA

HKO

AKUPRESSZÚRA

FÜLGYERTYA

MOXA KEZELÉS

TEASZAKÉRTELEM

TEÁK

GYÓGYTEÁK

KÁVÉK

WORKSHOPOK

ELŐADÁSOK

WORKSHOPOK

TÁBOROK