RÓLAM

…A KEZDETEK

LUCZAI GABRIELLA vagyok. A történetem akkor kezdődött, mikor a gyerekeim és én hárman maradtunk egymásnak. A legfontosabb egészségük megőrzése volt. Közösségbe jártak összegyűjteni minden olyan betegséget, amitől az immunrendszerük erősödött, sárban dagonyáztak a nagymamáknál, házi állatok között rohangáltak, fáról ették a gyümölcsöket. Városi gyerekek lévén imádták, ha kiszabadulhattak a négy fal közül. Antibiotikumokat a legritkább esetben láttak, így nem sok problémám volt azzal, hogy keserű pirulákat nyomjak le a torkukon. Volt/van egy életszemléletem, amely a természetesre, az egyensúlyra, a megelőzésre helyezi a hangsúlyt.

Akkoriban épp egy tollvonással foszlottak szét álmaim, kétségbe estem, de felálltam. Nyitottam egy teaboltot és nagyon sok jó emberrel hozott össze a sors, akik segítettek az álmaim megvalósításában akár tudtak róla, akár nem.

A TEÁK BIRODALMA

…ÖNMAGAMRA TALÁLÁS.

Beléptem a teák birodalmába és megláttam benne magamat, a világnézetemet. Először a klasszikus teával (camellia sinensis) találkoztam, autodidakta módon gyűjtöttem a tudást. Megismertem történelmét, kultúráját, egészségre gyakorolt jótékony hatását. Élvezettel “hirdettem az igét” másoknak a boltban, tévében, a rádióban, iskolákban, óvodákban, hogy a tudást átadjam, amit én megtudtam. Nem csak a távol kelet teái nyűgöztek le, szép sorban mindegyik, legyen az az afrikai rooibos, a dél-amerikai mate vagy lapacho, gyümölcsteák, herba teák…. és mind az egészségünk megőrzését hivatott szolgálni. A tudásért addig mentem, míg hivatalosan is teaszakértő lettem.

Közben a gyógyteák felé is nyitottam, mert a boltban egyre többen kérdezték és azóta is sokszor azzal keresnek meg, hogy jó jó, de mire jó az amit árulok? Figyelmemet még szélesebbre tártam és még több tudás után indultam. Hiszem, hogy mikor Isten megteremtette az életet a földön, mindenkiről gondoskodott, mindenkinek biztosította az életben maradás lehetőségét. Kell, hogy az embernek is legyenek természetes eszközei az öngyógyító mechanizmusok beindítására és ha még lehet ne gyógyszereken éljen.

Ilyen gondolatok voltak megfogalmazatlanul bennem, amikor rátaláltam a teák világára, a természetgyógyászatra és a fitoterápiára (gyógynövényekkel gyógyítás).

TERMÉSZETGYÓGYÁSZ LETTEM

… AZ ÚJ KEZDET

Telt az idő és éreztem, hogy valami még hiányzik a fitoterápia mellől. Valami, amivel könnyebben rá tudnék találni arra a teakeverékre, amire szüksége van a tőlem segítséget kérőnek. Ekkor érett meg bennem, hogy megismerjem a Hagyományos Kínai Orvoslás elméletét, eszközeit. Minél közelebb kerültem hozzá, annál inkább láttam hasonlóságot a Magyar Népi Gyógyászattal és ez fűszere lett a vágynak.

Pár évvel később egy doktornővel megnyitottuk  természetgyógyász rendelőnket és elkezdtem működésemet, mint természetgyógyász. Terápiát javasolni egy betegnek, csak esküt tett, működési engedély birtokában tehet orvos vagy természetgyógyász.

Működési engedéllyel rendelkező, regisztrált természetgyógyász vagyok, felelősségbiztosítással, ÁNTSZ működési engedéllyel és tagja vagyok az Egészségügyi Kamarának. Szakterületem a  FITOTERÁPIA (olyan tudományág, mely a gyógynövényekkel történő gyógyítást jelenti), kiemelt terület a hormonegyensúly felborulásából adódó problémák terápiája.  Másik szakterületem az akupresszúra (a hagyományos kínai orvoslás részterülete). Munkámat konzulens orvosok segítik.

Előadásokat tartok gyerekeknek óvodákban, iskolákban; felnőtteknek városi rendezvényeken; vezetőknek vállalati konferenciákon.

Olyan vagyok, mint Gombóc Artúr a csokival. Minden teát szeretek és nemcsak meginni, de tudni róla mindent a terroirtól a felszolgálásig. Teaszakértő lettem.

A tea élvezésének lényege színének, illatának és zamatának méltánylásában rejlik, s készítésének alapelvei: finomság, szárazság és tisztaság. A csönd és nyugalom szükséges tehát ezeknek a tulajdonságoknak méltánylásához, mert arra csak az olyan ember képes, aki „hűvös fejjel nézi a forró világot”. (Lu Yu – Teáskönyvéből)

FITOTERÁPIA

GYÓGYNÖVÉNYEK

APITERÁPIA

AROMATERÁPIA

HKO

AKUPRESSZÚRA

FÜLGYERTYA

MOXA KEZELÉS

TEASZAKÉRTELEM

TEÁK

GYÓGYTEÁK

KÁVÉK

WORKSHOPOK

ELŐADÁSOK

WORKSHOPOK

TÁBOROK