ÉLETFESTŐ ALAPÍTVÁNY

A MESE ELKEZDŐDÖTT

ÉLET – Régóta gondolkodtam már azon (Luczai Gabriella), hogy milyen módon tudnék a leghatékonyabban segíteni természetgyógyászként az embereknek az egészségtudatosság megvalósításában. Nem könnyű életcél, mert valóban igaz az, hogy egészségesek szeretnénk lenni, de nem akarunk azzá válni. Első hallásra nehéz kijelentés, de sajnos így van, mert az egészség természetes létérzés és csak akkor kezdünk el kapkodni, amikor a betegség már jelen van.  Azonban ez csak megerősített abban, hogy ezt a szemléletmódot meg kell változtatni. Sokkal egyszerűbb és csodálatosabb az egészségünkért boldogan tenni, mint azt várni, hogy félelmekkel, nyomorult érzésekkel, reményekkel telve, abban bízni, hogy a betegségekből felépülünk egyszer. A betegség hozzátartozik az egészséghez. Két pólusú a világ, amiben élünk. Az igen mellett ott a nem, a nő mellett a férfi, a nappal mellett az éjszaka, a pihenés mellett az aktív időszak…stb… Így ha mégis lebetegszünk, akkor legyen enyhébb kimenetelű, tanuljuk meg a természet segítségével erősíteni saját immunrendszerünk…

Ezt a szemléletet hiszi a másik Gabi (dr. Pető Gabriella – gyermek háziorvos, természetgyógyász), aki tagja lett az alapítványnak.

FESTŐ – Több értelmet jelent a szóösszetételben. Egyrészt fessük mi magunk az életünket az egészségünkkel, másrészt szeretjük a képzőművészetet. A magyar  képzőművészet támogatásával, művésztelep létrehozásával, az ott készült alkotásokból összeállt gyűjteménnyel kiállításokra megyünk, hogy segítsük ismertebbé tenni a magyar alkotóművészeket és alkotásaikat. Ebben Kolosai Ferenc ténykedik az alapítványban. Róla nincs kép. Férfiből van, nem szereti a fotókat. Az elmúlt időszakban létrejött a KOLOSAI Művésztelep, és már több kiállításon sikerült megmutatni a telepen készült kiváló alkotásokat.

Így alapítottam meg az ÉLETFESTŐ ALAPÍTVÁNYT.

ÉLETFESTŐ ALAPÍTVÁNY

MI A CÉLUNK?

Az egészségtudatosság, egészséges életmód kialakítása Magyarországon kisgyermekkortól felnőtt korig, egyéneknél, óvodáknál, iskoláknál, hogy be tudják építeni a mindennapjaikba az egészségmegőrzéshez szükséges magatartást, tudást, melynek eredménye hosszútávon nem kizárólag a betegségek elkerülése, hanem az önbecsülés növekedése, a stressztényezők kialakulásának megakadályozása, melyek a legtöbb betegség forrásai.

EGÉSZSÉGTUDATOSSÁG SZERVEZETEKNÉL

NŐ A TERMELÉSKENYSÉG, ANYAGI MEGTÉRÜLÉS

Az egészségtudatosság, egészséges életmód kialakítása magyarországi szervezeteknél, cégeknél, mert azok a szervezetek, amelyek kihasználják a dolgozók kreativitását, tudását, úgy érik el, hogy támogatják azok egészségének fenntartását. Ha egy vállalat odafigyel arra, hogy egészségesek legyenek a dolgozói, csökkentheti a fluktuációt, a hiányzásokat, nő a termelékenység, növeli az ügyfelek elégedettségét és anyagi megtérülést hoz.

KORTÁRS MŰVÉSZET

MŰVÉSZTELEPEK

Kortárs kezdő és már ismert művészek pályájának támogatása belföldi és külföldi kiállítások szervezésével és művésztáborok indításával.
Tehetséges középiskolai és egyetemi diákok fejlődésének támogatása művésztáborok szervezésével, már elismert kortárs művészek segítségével.
Egyéb művészeti kiállítások szervezése a múlt örökségének bemutatásával.

ALAPÍTÓ

LUCZAI GABRIELLA 

természetgyógyász (fitoterapeuta, akupresszőr, hormonegyensúly tanácsadó)

KURATÓRIUMI TAGOK

DR. PETŐ GABRIELLA

orvos természetgyógyász

KOLOSAI FERENC

a képzőművészet patronálója

ALAPÍTVA

2020.07.01.