VÍZ a lelke mindennek. Víz nélkül nincs élet. Víz nélkül a vírus sem él egy percig sem.

A szervezet egészségének fenntartásához, a betegségekkel való küzdelemhez elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű víz szinten tartása. Az ember testtömegének 60-70 %-a víz. Maguk a sejtek pedig 80 % ban vízből állnak. Vízre van szükségünk sejtjeinkben, vízre van szükségünk a sejtek közötti állományban, vízre van szükségünk a vérplazmában.

A szemünk könnye, az orrunk váladéka, a nyál a szánkban, a tüdő nedvessége, a bőrünk izzadása, a hüvely nedves léte, mind mind attól függ, van e elegendő víz, folyadék a szervezetben. Ha szárazság uralkodik, a vírus könnyen utat talál magának!

Vízre van szüksége a vesének, a víz szabályozza a testhőmérsékletet, védi a szerveket, tápanyagokat szállít a sejteknek, eltávolítja a méreganyagokat, javítja a közérzetet, egészségi állapotunkat.

Ha nem iszunk elegendő vizet, megnő a méreganyagok mennyisége a testfolyadékokon belül. Izzadással elvesztett vízzel pedig fontos ásványi anyagoktól „szabadul meg” a szervezet, amiket a lehető leghamarabb pótolni szükséges.

A tea nem víz, nem helyettesíti a vizet, de nagy szerepet játszik a folyadék- és az elvesztett ásványi anyagok, nyomelek pótlásában. Hatóanyagaival képes helyreállítani a szervezet felborult egyensúlyát. Betegségek megelőzésénél, betegségekből való gyógyuláskor nélkülözhetetlen természetes segítség.

Ásványvizeket ne igyunk víz helyett akkor sem, ha alacsony az ásványi anyag tartalma. Megterheli a vesét. Az ásványvíz  vízfogyasztásunk kiegészítő eleme legyen. Napi többszöri fogyasztásra legjobb forrásvizeket inni.

A szervezet egészséges egyensúlyának fenntartása érdekében a mindennapok vízpótlására használhatunk csapvizet. A magyarországi csapvizek tökéletesek, vagy használjunk szűrt csapvizet, ha van rá lehetőség. Vagy rábízhatjuk magunkat jóminőségű palackozott forrásvízre. Én legjobban a Kaqun vizet szeretem.

A víz nem csodaszer, hanem egyszerűen az egyik legfontosabb életfeltétel!

Megelőzésként és a betegségekből való gyógyulás érdekében elengedhetetlen.

Betegség alatt a szervezet oxigénhiányos, ezért használjunk olyan vizet, mely oldott oxigénben gazdag. A többlet oxigén a gyomor-, illetve a bélnyálkahártyán keresztül felszívódik, így könnyen bejut a véráramba, amin keresztül eljut a test minden részébe. Csökkenti a szellemi és fizikai fáradtságot, rövid idő alatt csökkenti a test oxigénhiányát, gyorsíthatja a betegségekből való felgyógyulást.

Magyarországi forgalomból kevésbé ismert, a világ többi táján sokkal ismertebb, elismertebb (pedig magyarországi vízről van szó) és igen hasznos tulajdonságokkal rendelkezik, ő a KAQUN víz.

A KAQUN Víz egy Bükk-hegységben, a Lázbérci Tájvédelmi Körzetben, Natura 2000 természetvédelmi területen elhelyezkedő forrásból eredő, elektrolitikus (KAQUN SYSTEM) eljárással készült, alacsony ásványianyagtartalmú, oldott oxigénben gazdag pH 7,1 forrásvíz. Az előállítás során nem kerülnek felhasználásra kemikáliák, továbbá nem történik magas nyomású oxigén bevitele! (A Kaqun vízzel kapcsolatos információk forrása: kaqun.hu)

A vizet ne keverjük össze a napi folyadékmennyiség bevitelével! A víz a vesének kell a mosáshoz. Amikor arról beszélünk, hogy mennyi folyadékot kell meginunnk egy nap az egészség fenntartása érdekében, akkor nemcsak vízről van szó, hanem teáról, levesről, gyümölcsléről…, de ezek táplálékok. Könnyen emészthető táplálékok. Vizet inni kell és folyadékot is!

Tudtad, hogy a fekete tea, zöld tea, illetva azok a herba teák, melyek csersavat tartalmaznak, vizet vonnak el a szervezettől, ezért kell utána pótolni a vizet. Viszont pont ezért jók a betegségekkel való küzdelmünkben, mert a fehérje természetű vírusoktól, baktériumoktól is vizet vonnak el, így megszűnnek létezni és kiürülnek. 🙂

Majd minden növényben vannak csersavak saját védelmük érdekében, de vannak növények, amelyben halmozottan ott vannak: fűzfakéreg, rozmaring, apróbojtorján, diólevél, aranyvesszőfű, cickafark, csalán, kakukkfű, orvosi zsálya….

Vegyük fel a harcot az influenza ellen, igyunk sok teát, vizet és legyünk jókedvűek! Például ezt:

Apróbojtorján – a nehezen gyógyuló lelki sebekre

Bodza – ha elakadna a lélegzeted

Csipkebogyó – hogy az erek rugalmasak legyenek

Kamilla – a gyomorgörcs kibogozására

Gyermekláncfű – az étvágy javítására

Gyömbér – az ebéd utáni pihenéshez

Ez a teakeverékem nagyon jól sikerült! Isteni finom!

Egy teáskanállal tegyél a bögrédbe, 2 dl 100 fokos vízzel öntsd fel, hagyd állni 10 percig minimum, szűrd le és csukd be a szemed. Kortynként ízleld, figyelj az ízekre!