A február a romantika és szerelem hónapja. Ekkor ünnepelték hagyományosan a termékenységet és az egészséget is, mivel azt akarták, hogy a növények növekedjenek, az emberek termékenyüljenek. A mérsékelt égövön a madarak párosodási időszaka is február közepére esik. Február elmúltával érkezik a tavasz. A megtermékenyülésre várók kivirágoznak és megszületik az élet.

Termékenység. Soha máskor nem lenne szebb ezt ünnepelni, mint a mai világban. Hormonegyensúly-tanácsadóként látom, a mindennapokban látjuk magunk körül, hogy hány fiatal lány szeretne anyuka lenni és nem jön össze a vágyott gyermek. Nem idősek, nem kifutottak az időből, hanem a felborult hormonháztartás, a civilizált életmód áldozatai.

Bálint-napi hagyományaink

Az ókor óta visszük/vittük nemzedékről nemzedékre az ősöktől örökölt szokások termékenységi rituáléit, hagyományt teremtve. Mára azonban ez is feledésbe merült és elfelejtettük tisztelni az ősök hagyatékát. Itt az ideje, hogy másképp nézzünk erre az ünnepre és felejtsük el a sztereotípiákat!

Valentin-napja (kötőjellel kell írni helyesen, tudtad?) február 14-én van. Ha túllépünk a legendákon, a népi hagyomány szerint ha Bálint napon hideg, száraz idő van, akkor jó lesz a termés. Itt kezdtem el igazán felfigyelni arra, hogy talán több ez, mint Bálint. Ez egy csodálatos ünnep lehetne, ha lecsupaszítanánk róla a divatot és igaz valóját néznék!

  • Régen úgy vélték, hogy ha ezen a napon találkozol valakivel, akkor ő lesz az igazi szerelmed.
  • Olyan is volt, hogy a lányok nevét felírták egy papírlapra, beletették egy edénybe és a közösség fiatalemberei kihúzták a leendő kedvesük nevét. Pár napig „együtt jártak” és aztán vagy lett belőle szerelem, vagy nem.
  • Szokás volt Bálint napján babérlevelet tenni a párna alá, hogy a fiatal lány megálmodja leendő párja nevét.

Kapcsolódj!

Nick Marks norvég boldogságkutató 5 pontban foglalja össze, hogy mi kell az embernek ahhoz, hogy a boldogság érzése átjárja. Ezek közül az egyik a kapcsolatok kiépítése és fenntartása.

Kapcsolatok. Mennyire fontosak neked? Akár párkapcsolat, akár barátságok, családi kapcsolatok? Ha nincs hiányzik, ha van, nem vigyázunk rá.

Olyan ez, mint az egészségünk. Az egészséget megőrizni nem fontos, nem törődünk vele, mert olyan természetes, hogy van. Akkor kezdünk el odafigyelni, ha már baj van. Pedig mennyivel örömtelibb az egészséget, a kapcsolatainkat a jelenben őrizni és nem kétségbeesve, olykor megkésve keresni a megoldásokat.

Ezen a napon ünnepeljünk meg minden kapcsolatot, hiszen a kapcsolatok életünk alapkövei.

Milyen a kapcsolatod a boldogsággal? Ha boldog vagy, több dolgot veszel észre magad körül. Jobban figyelsz a másikra, a kapcsolataidra, többet mosolyogsz és kreatívabbá válsz.

Légy nyitott az emberi kapcsolatokra, ne szeparálódj el másoktól! Vannak olyan országok, ahol nem csak a szerelmet, hanem a barátságot is ünneplik.

Virágok, amik mindig nyílnak – virágzó teák

A virágzó teák megjelenése olyan, mint a természet ébredése – pár percben. Mintha a virágok nyílását figyelnénk és nem egy gyorsított felvételen, hanem a szemünk láttára ébred, nyújtózkodik, letörli álmos szemét és kivirágzik.

Megjelenésükben és aromájukban éppannyira különbözőek, mint a hagyományos virágok színe és illata.

Meleg vízzel telt üvegedény aljára süllyedve lehetünk tanúi, ahogy szétbomlik a kézzel készített tealevél burok, és miközben a teánk készül, kihajtogatja belső szirmait a virágunk.

Hogy tetszik? A virágzó teát is megtalálod a Crackers meglepetései között!

  • Egy darab TEAharmónia Mesélő Tea: újrahasznosított papírfilterbe tettem egy jó nagy bögrére elegendő teafüvet. A csomagoláson egy meseszimbólum és a hozzátartozó tanítás az ősöktől, hogy ők is jelen legyenek egy közös beszélgetésen a tanításról.
  • Egy darab virágzó teagolyót, hogy meglegyen a hagyomány szerinti virág átadása: 0,5 liter forró vízzel felöntheted legalább 4-szer. Az 2 liter is lehet,melynek elfogyasztása közben sok minden történhet.
  • 2 szem nyers, egész, napon szárított kakaóbab: a pillanat, amikor Ámor felrepül – átjárót nyit lelkünk mélységének felfedezésére és megérintésére.
  • babérlevél: a hagyomány szerint a párna alá kell tenni, hogy megálmodjuk a szerelmünk nevét
  • 10 g kandiszkristály: a szépség a részletekben rejlik.
  • 5 g szárított hibiszkuszvirág (tört): A virágok önmagukban is a termékenység szimbólumai, hiszen a növény a virágban teljesedik ki és vár megtermékenyülésre.

A hibiszkuszvirág a szimbóluma a romantikus szerelemnek,a szenvedélynek, a barátságnak, az örömnek. Tedd a pezsgőspohár aljára, tegyél rá néhány kandiszkristályt és öntsd fel száraz pezsgővel vagy kölyökpezsgővel. A kandiszkristály nehezen olvad és mint egy valódi kristály, tündököl majd a pohárban.

Hibiszkuszvirág pezsgővel és kandiszkristállyal

Hogy tetszik? A Crackers-t megtalálod a Valentin-napi ötletek között.