TISZTÍTÓ KÚRA TÚRA

TARTS VELEM!

A királyi helyzetre való tekintettel  ONLINE konzultáció is lehetséges!

Amikor a Hold fogyóban van, ideális pillanat a böjt, a szervezet belső tisztításának megkezdésére. Ideje a méregtelenítésnek. A méregtelenítő szervek felfrissítésének! Ahhoz, hogy az év további részében a máj, a tüdő, a vese, a lép megfelelően tudjon méregteleníteni, nem árt gondozásba venni őket.

A tisztítás időszaka ideális lehetőséget nyújt arra, hogy a régi korszakot lezárjuk, annak egészségünket illető tartozásait kiegyenlítsük és új életet kezdjünk.

Ha egy évben kétszer (a két szélsőség utáni időszakot követően) beiktatjuk a léböjtöt, tisztítókúrát, akkor betegségeket előzhetünk meg, aktiváljuk az immunrendszert, szépül a bőr, szépül a nő (a férfi is ? ). Lapos lesz a has! ?  Könnyebbnek érezzük magunkat, pozitív gondolatok jutnak eszünkbe a Világ Szép észleléséről.

Egy egészséges embernek 5-7 nap elegendő. Ezalatt az idő alatt a sejtek a rejtett tartalékokból táplálkoznak, miközben előkerülnek a rég nem használt dolgok és selejtezni fog. Ami kell azt felhasználja, ami nem az kuka. A kötőszöveti nagy raktár tele van fel nem használt, illetve használhatatlan cuccokkal. Már bemenni sem lehet, blokkolva van. Ha nem sok használhatót talál, a hasznavehetetlenek kimobilizálódnak.

A túra nem azt jelenti, hogy elmegyünk túrázni (szójáték), hanem azt az  utat, amit bejárunk az 5 nap alatt, amíg böjtölünk.

Legközelebbi léböjt (tisztítókúra) túra időpontok:

Tavaszi Receptúra: 2021. március – időpont egyeztetéssel

HELYSZÍN: TEAharmónia Természetgyógyászat Tiszaújváros 

Tavaszi Receptúra: 2021. március – időpont egyeztetéssel

HELYSZÍN: Baross Egészségközpont Budapest XVI.ker. Baross Gábor u. 40. 

Az alábbi lehetőségek közül választhatsz:

Online kurzus, ha messze vagy tőlem.
Személyesen egyedül.
Csoportosan, többen vagytok és jobb együtt.

ÖNÁLLÓ LÉBÖJT (TISZTÍTÓKÚRA) BEIKTATÁSA:

Tavaszi tisztítókúra időpont:

2021. március 28 – április 12. (a Hold fogyóban)

2021. április 27. – május 11. (a Hold fogyóban)

VELED TARTOK

ÉREZD JÓL MAGAD A BŐRÖ(n)DBEN

Tavaszi/Őszi nagytakarítás a szervezetben

A LÉBÖJT  elvesztette valódi jelentését, egyenesen értelmetlennek vélik. Méginkább unatkozó szépasszonyok új hóbortjának nézik. De akkor minek nevezzem? Méregtelenítés? Lehetnek, akik azt mondják: Milyen mérgek? A szervezetben nincsenek mérgek.   TAVASZI TISZTÍTÓKÚRA? 

Hogy lehet az, hogy tavasszal alig várjuk, hogy kimehessünk a kertbe és elkezdjük felkészíteni az új életadásra? Megmetszegetjük a fát, hogy szép és egészséges gyümölcsöket hozzon. Felkapáljuk a földet, hogy a tavaszi eső akadálytalanul jusson el a gyökerekhez és új élet születhessen. Hogy lehet az, hogy azt hisszük, az emberi testnek nincs szüksége a felfrissülésre?  Télen mozdulatlan minden, se napfény, se energia, mozdulni sincs kedv. Nem volt kedvünk inni, mert azonnal mentünk pisilni. A vese minden felesleges vizet azonnal ürített, a hideg ellen a szerveket zsírral kellett védeni.

De jön a tavasz, ébred a természet, ébred a test. A tavasz óriási akarattal, energiával kimozdítja a tél utáni tespedésből a létet. Fel vagy rá készülve? A zsírokat most már el kell engedni, a tavaszi szélnek könnyedség kell, folyadék, hogy a fákat meg tudja locsolni. A szervezetnek vérre, szerves folyadékokra van szüksége, ami a téllel egy kicsit elveszett.

Ha nem teszed, ha nincs elegendő vér a májban (vize a fának), hogy munkáját elvégezze, akkor ingerlékeny lehetsz, megemelkedik a vérnyomás, zúgni fognak a fülek, fájni fog a fej, depresszió jelez. Azt mondod ez a tavaszi fáradtság, nincs kedved semmihez?  Érzékenyen reagálsz mindenre? Allergiás leszel az életre. Ha nincs elég oxigén, az izomerő csökken, mozgásszervi betegségek jönnek. De lehet az is, hogy álmatlanul forogsz éjjel, végül kimerülsz.

Nos, mit gondolsz? Az én gondolatom az, hogy akár tisztítókúrát végzel, akár merészebb léböjt kúrát csinálsz, mindegy, csak csináld! Hogyan?

GYERE VELEM! TARTS VELEM!

JOBB EGYÜTT MENNI EGYEDÜL!

Várlak szeretettel!

VELED TARTOK!

LÉBÖJT/TISZTÍTÓ KÚRA TÚRA

A túra szójáték, nem megyünk sehova

WORKSHOP és a RECEPTúra helyszíne :

TEAharmónia Természetgyógyászat Tiszaújváros

Baross Egészségközpont Budapest XVI. ker.

MIRŐL SZÓL A WORKSHOP?

– Beszélgetés a léböjt ill. a tisztító eljárások lényegéről, miért érdemes egy évben legalább kétszer, tavasszal és ősszel megtenni?
– Mit várhatsz a szervezet belső megtiszításától, ha megcsinálod? Mellékhatások.
– Hogyan kezd el és hogyan zárd a “takarítást”?
– Alternatívákat az öt nap folyadékaira léböjt esetén. Részletesen átbeszéljük, hogy mit igyál, hogyan készítsd el? Tisztítókúránál ehetsz, de mit és mennyit?
– Elkészítjük közösen, de mindenki saját magának a méregtelenítéshez, tisztításhoz szükséges teakeveréket és egy méregtelenítő fürdősót, amit az öt nap alatt két alkalommal is fel tudtok majd használni. Erre azért van szükség, mert a méregtelenítés a bőrön keresztül is megtörténik, érdemes segíteni.
– A teakeverék minden egyes összetevőjéről információt kapsz, hogy miért került bele a teába.
– Információt kapsz további méregtelenítő, tisztító természetgyógyászati lehetőségekről, amik segítenek.
– Információt kapsz a mellékhatásokról, ki böjtölhet és ki nem és ki orvosi felügyelet mellett?

ITT MEG IS ÁLLHATSZ A “TÚRÁN”, ENNEK AZ ÁRA: 10.000,- FT
(az összeg tartalmazza a szöveges receptúrát, tájékoztató anyagot, a túrára elegendő teát és méregtelenítő fürdősót)

HA tovább jössz a “túrán” és igénybe veszed az általam nyújtott további méregtelenítő/tisztító lehetőségeket, mint köpölykezelés, moxaterápia, fülgyertya fejmasszázzsal.

ÉREZD JÓL MAGAD A BŐRÖ(n)DBEN!

A TELJES TÚRA DÍJA: 20.000,- FT
A teljes túra díja az alábbiakat foglalja magába:

  • Mindazt, amit az előzőekben leírtam.
  • Méregtelenítő KÖPÖLYKEZELÉS egyeztetett időpontban.
  • Energiamaximumon működő vese simogatására FÜLGYERTYAKEZELÉS fejmasszázzsal, egyeztetett időpontban.
  • MOXAKEZELÉS (égő gyógynövényszivar) vagy LÉZERES AKUPRESSZÚRÁS KEZELÉS a méregtelenítés segítésére a megfelelő akupunktúrás pontokon, egyeztetett időpontban.

Miért érdemes a teljes túrán résztvenni?

Normál esetben minden kezelés 5 000,- Ft. Ez azt jelenti, hogy a három kezelés összesen 15 000,- Ft.

Amennyiben résztveszel a Léböjt Kúra Túrán, de csak a workshopra jössz el:  10.000,- Ft.

A kettő együtt tehát 25.000,- Ft

Ha most a lébjöjt kúra teljes túrán résztveszel, 5 000,- Ft megtakarítás az egészséged érdekében. 🙂

(Ne feledd! a “túra” szójáték, arra az “útra” utal, amit az 5 nap alatt megteszel az egészségedért.)

VELED TARTOK

Már az ókorban is így csinálták!

A vallás is emíti!

Sőt a magyar néphagyomány is!

Ha beiktatjuk kétszer egy évben a léböjtöt vagy kezdőként a tisztítókúrát, akkor betegségeket előzhetünk meg, aktiváljuk az immunrendszert, szépül a bőr, szépül a nő (a férfi is 🙂 ). Lapos lesz a has! 🙂 Könnyebbnek érezzük magunkat, pozitív gondolatok jutnak eszünkbe a Világ Szép észleléséről.

Az élethez táplálék kell, víz kell, megfelelő hőmérséklet kell, oxigén és napfény, energia, hogy lüktessen, áramoljon, éljen. Ma a táplálékok egy része, jó része valami, amiről azt sem tudjuk mi, a vizek szennyezettek, a napra ne menj, mert az ózonréteg, a gyárak füstölnek, oxigén kéne….

Na de ez van, ezzel kell együtt élni. Nem tudunk más bolygóra menni, nem tudunk mindent megtermelni és dolgozni is kell, városban élni, pénzt keresni, stresszel élni, azt kezelni. Egy rakás tényező, ami miatt feszültségben élünk és elhangolódunk, megbetegszünk.

Egy dolgot azonban tudunk tenni: a mosolygó szerveink mindennapjait 5 napra megkönnyíteni.

Egy évben kétszer. Tél után tavasszal és nyár után ősszel. A két szélsőség utáni időszakot követően.

Télen mozdulatlan minden, hideg van, nincs meleg, ami mozgásban tartaná a létet. Ráadásul nehéz ételeket eszünk, mert a létfontosságú szerveket védeni kell a hidegtől, zsírba burkoljuk őket, ez éltet.

Nyáron a nap tüze felszikkaszt mindent. Vizet iszol, de mintha mi sem történne. Szomjazol. A Vese terhelve, nem tud mosni, méregteleníteni, tikkadt szöcske. A Szív dolgozik ezerrel, nő a reakciósebessége, de alig van víz, alig termelődik vér, dobban a lélek üresen. Nyár van, boldogság, öröm, észre se veszed, hogy a szervezeted toppon dolgozik.

Ez így van minden évben, és tud is toppon pörögni, de a fáradt napok után jó lenne neki is pihenni. Amíg fiatal vagy, amíg egészséges vagy, alkalmazkodik a szervezeted a szélsőségekhez. De az alkalmazkodásnak előbb utóbb ára van és előfordulhat, hogy őszre fordulva a gyomor, lép, a hasnyálmirigy nem tudja az éltető esszenciát a táplálékból megfelelően kivonni; a víz, a nedvesség (a nyárral eltűnt) nem tud keringeni, besűrűsödik, felhalmozódik. Köhögni fogsz és taknyolni.

A Léböjt Kúra Túra nem fogyóKúra, csak a Hold fogy! Ahogy a szilárd táplálékok visszakerülnek az étrendbe, jönnek a kilók is szép rendben! DE, ha figyelsz az étrendre és mozogsz is rendesen, akkor néhány kiló lemaradhat és aki lemarad, az kimarad. Néhány év és beállhatsz egy ideális testsúlyra.

Ha tisztítókúrát csinálsz, de nem léböjtöt, akkor is néhány kilóval kevesebb leszel, de ugyanúgy visszaszeded, ha nem figyelsz.

VELED TARTOK!

MIRE SZÁMÍTHATSZ?

A LÉBÖJT/TISZTÍTÓ KÚRA TÚRA VÉGÉN

Hamarosan újra itt a LÉBÖJT és a belső tisztítás időszaka. Sokan sokfélét mondanak róla, nekem bevált és nem mondok le róla.

MIT AD? Mi az a plusz, amiért érdemes újra és újra belevágni azon túl, hogy elvégezted a nagytakarítást a szervezetedben?

Egyet biztosan megtanulsz és megteszel az öt nap alatt. MAGADDAL TÖRŐDNI, az időt önmagadra fordítani.

Megtanulod, hogy legyen nálad mindig folyadék és ezt ne felejtsd el, mert a megfelelő mennyiség nemcsak böjt időszakban kell és hajlamosak vagyunk elfeledkezni róla. De most öt napig mindig a kezedben volt, mert ez volt az “ÉLETBEN MARADÁS” KULACSA. 🙂

Régi szokásoktól válsz meg és TERET ENGEDSZ ÚJNAK.

MEGISMERED AZ ÍZEKET. Vagy ízlik, vagy nem, de találkozol vele. A hétköznapokban ilyen részletekkel nem foglalkozunk. Nem tudjuk milyen az íze a karfiolnak, a krumplinak, milyen az íze a gyümölcsnek, a teának? Észre se veszed, de figyelsz az ízekre. A figyelmed apró részletekre kezd el koncentrálni. Lehet, hogy azt mondod, borzalmas, de ezzel odafigyelsz egy apró dologra. Lehet, hogy azt mondod, tényleg, íze van a zöldbabnak. 🙂

Olyan dolgokra FIGYELSZ, ami mellett a hétköznapokban elmennél. Figyelsz saját gondolataidra.

A családodtól IDŐT kértél és KAPTÁL, hogy végig tudd csinálni.

Megtanulsz KITARTANI egy ELHATÁROZÁS mellett.

Megtapasztalod, mit jelent az, hogy FEJBEN ELDÖNTENI.

Meglátod, idővel egy csomó TAPASZTALÁS villan majd fel, hogy mit is jelentett a böjt. Mindegy, hogy most jó vagy rossz élmény. Figyelsz a saját ÉRZÉSEIDRE. Olyan apróságok, de a hétköznapok eltakarják előlünk.

Egy biztos. A betegségek elkerülésében, vagy a belőlük való kilábalási idő lerövidülésével több leszel.

…és minden egyes böjt és a belső tisztulás után a lista bővül, ezt hidd el nekem.

VELED TARTOK

A böjt olyan, mint a tavaszi nagytakarítás 

Takarítsunk a belső házunkban is!

Télen a szervezet a nehéz ételeket kívánta, sok zsírt ettünk, sok kalóriadús ételt, hiszen a hideg ellen védekezni kellett. De tavasszal, amikor álmából ébred a természet és újult erővel, teli energiával robbanásra készek vagyunk, a testünk nehéznek bizonyul. Tavaszi fáradtság? Mozogna a szervezet, éledezne, de súlya van, nem megy. Olyan nincs, hogy tökéletesen egészségesek vagyunk és nincs szükség a takarításra. A bajt jobb megelőzni. A lakásunkat is bármennyire igyekszünk tisztán tartani, mindig van por és piszok.

A böjt ideje alatt nyugalomra, csendre van szükségünk, magányra, semmit csinálásra, szűkölködünk, lemondunk, korlátaink vannak és időnk. Az asztrológia szerint ezek a szavak a Szaturnusz bolygóhoz tartoznak. Az idő és sors istenéhez, Kronoszhoz. Célja próbára tenni az embert. Ha jártas vagy egy kicsit is az asztrológiában akkor tudod, hogy mindenkinek megtalálható a születési horoszkópjában, ahogy minden ember életében vannak olyan időszakok, amikor felelősséget kell vállalnia, korlátai vannak, ellenállásba ütközik, le kell mondania, szűkölködik, el akar bújni a világ elől, időt kér…

Mai rohanó világunkban azonban ezeket a szavakat nem akarjuk hallani, pláne átélni, csendet, időt kérnénk, túl zajos a világ és nehezünkre esik, ha tenni kéne érte. A Szaturnusz a karma bolygója. Ha kell, ha nem jön és számon kér. Aztán nem kérdez, nem könyörög. Ha úgy látja nem jó úton vagy, kizsigereled a tested, a lelked, a szellemed, akkor akadályt állít, keretet szab, arcul csap. Ezek pedig rosszul esnek, mert sokszor nem ezt szeretnénk és félünk, küzdünk ellene. Ha önként nem adjuk meg magunkat neki, akkor ő érvényesíti jogait.

Mit is jelent ez?

A belső egyensúlyról az emberi kultúrák sokféleképpen vélekednek. A régiek nagyon jó megfigyelők voltak, költői, metaforikus megfogalmazásaikkal írták le megfigyeléseiket és meglepően pontos képet adtak. Így az asztrológia és a kínai gyógyászat…stb…

Milyen helyzetet teremthet, hogy ezeket a kulcsszavakat megéljük? Betegség. A tested lebetegszik, mert ha önként nem teszed meg hogy figyelj rá, akkor rákényszerít a pihenésre.

Mi történik, ha lebetegszünk?

A test megmutatja mit kellett volna tenned egészségesen, és mit kell tenned ezúttal kényszerből. Magányosak leszünk, magunkra zárjuk az ajtót, hagyjon békén minket a világ, korlátaink vannak, mert ágyhoz vagyunk kötve, vagy másokra vagyunk utalva. Böjtölsz, csak éppen másként. Nincs kedved enni, csak inni, pihenésre vágysz, kicsit magadba fordulni. A szervezetednek mindegy miként oldod meg a feladatod, csak tedd, mert valószínűleg kimerült a test, a szellem, vagy a lélek.

Tegyél rendet magad körül, figyelj a lényegesre és engedd el a lényegtelent!

Egy évben kétszer, tavasszal és ősszel inkább böjttel építem az egészségem, minthogy betegségektől féljek. Ez nem jelenti azt, hogy akkor soha nem fogok megbetegedni! Ilyen nincs, de olyan van, hogy a betegségek enyhébb formája fog elérni, vagy hogy könnyebben gyógyulok fel, mert a belső harmónia gyors regenerációra lesz képes.

Nem szabad böjtölni terhesség alatt sem. Jól néznénk ki, ha a felszabadult hulladékokat a gyerkőcbe nyomnánk. Tilos! Szoptatáskor sem.

Hogy a Te döntésed mi, azt rád bízom, én egy évben kétszer így csinálom.

VELED TARTOK!

LÉBÖJT /TISZTÍTÓ KÚRA

MÉG EGY GONDOLAT

Az ÉLETESSZENCIA az alapja minden szöveti, szervi működésünknek.  Az életesszencia egyrészt velünk született, nincs rá hatásunk, másrészt szerzett, befolyásolhatjuk életmóddal, táplálkozással. Az életesszencia úgy alakítja ki a szerveket, hogy azok képesek legyenek megfelelően felvenni a táplálékok és a levegő esszenciáját úgy, hogy a test életet adó anyagaivá tudjanak átalakulni. Ezt az esszenciamennyiséget növelni nem tudjuk, folyamatosan fogy, „amortizálódik”, de „állagmegóvást” tudunk csinálni.

A szervezetünk működése során, létünk fenntartása érdekében sok toxikus salakanyag keletkezik és rakódik le a szervezetünkben. Ezek a károsító anyagok megtalálnak minket a belső rendellenességeink esetén, ha nem megfelelő az emésztőrendszer működése, ha károsodik a bélrendszer, ha a máj nem tudja rendesen ellátni méregtelenítő funkcióját, ha felborul a bélflóra egyensúlya …stb…

Mindezek következtében toxikus anyagok keletkeznek és maradnak szervezetünkben. Emellett a külső hatásokkal is meg kell birkózni, mint a vezetékes víz tisztasága, a levegő tisztasága, rohanó életünk mozgásszegény életmódja, élelmiszermaffia, gyógyszerek, túlzott ásványi anyagok, nyomelemek és vitaminok bevitele, stressz. Egy egészséges életmód kialakításával ezek egy részével megküzdünk, a kiválasztó szervrendszereinek megszabadítanak tőlük, de még így is marad a raktárakban bőven. Nem megfelelő, mozgásszegény életmód mellett a helyzet azonban súlyosabb.

A célunk mindenképp az, hogy tehermentesítsük a szervezetet mindössze 5 napra és segítsünk a salakanyagok kiürítésében.

Ha ezt megtesszük, a szervezet öngyógyító mechanizmusai megerősödnek.

Hogy éreztem magam BÖJT ALATT ÉS UTÁN? (Klikk ide!)

FITOTERÁPIA

GYÓGYNÖVÉNYEK

APITERÁPIA

AROMATERÁPIA

HKO

AKUPRESSZÚRA

FÜLGYERTYA

MOXA KEZELÉS

TEASZAKÉRTELEM

TEÁK

GYÓGYTEÁK

KÁVÉK

WORKSHOPOK

ELŐADÁSOK

WORKSHOPOK

TÁBOROK