TISZTÍTÓ KÚRA TÚRA

TARTS VELEM!

Online vagy élő workshopjaimon

Amikor a Hold fogyóban van, ideális pillanat a böjt, a szervezet belső tisztításának megkezdésére. Ideje a méregtelenítésnek. A méregtelenítő szervek felfrissítésének! Ahhoz, hogy az év további részében a Máj, a Tüdő, a Vese, a Lép megfelelően tudjon méregteleníteni, nem árt gondozásba venni őket.

A tisztítás időszaka ideális lehetőséget nyújt arra, hogy a régi korszakot lezárjuk, annak egészségünket illető tartozásait kiegyenlítsük és új életet kezdjünk.

Ha egy évben kétszer (a két szélsőség időszakot követően – nyár és tél után) időt szánunk a szervezet méregtelenítésére, a tisztítókúrára, akkor betegségeket előzhetünk meg, aktiváljuk az immunrendszert, szépül a bőr, szépül a nő (a férfi is ! ). Lapos lesz a has! Könnyebbnek érezzük magunkat és pozitív gondolatok jutnak eszünkbe arról, hogy a VilágSzép!

Egy egészséges embernek 5-7 nap elegendő. Ezalatt az idő alatt a sejtek a rejtett tartalékokból táplálkoznak, miközben előkerülnek a rég nem használt dolgok és selejtezni fog. Ami kell azt felhasználja, ami nem az kuka. A kötőszöveti nagy raktár tele van fel nem használt, illetve használhatatlan cuccokkal. Már bemenni sem lehet, blokkolva van. Ha nem sok használhatót talál, a hasznavehetetlenek kimobilizálódnak.

A túra nem azt jelenti, hogy elmegyünk túrázni (szójáték), hanem azt az  utat, amit bejárunk a méregtelenítés alatt.

Legközelebbi tisztítókúra receptúra időpontok:

Tavaszi Receptúra: 2023. február 18. – 9:00-12:00

élő HELYSZÍN: TEAharmónia Természetgyógyászat Tiszaújváros 

Jelentkezés: info@teaharmonia.hu

Ha nem tudsz eljönn személyesen, ne szomorkodj!

A workshop anyagát megvásárolhatod!

ÖNÁLLÓ LÉBÖJT/TISZTÍTÓKÚRA/MÉREGTELENÍTÉS BEIKTATÁSA:

Tavaszi tisztítókúra időpont:

2023. március 07 – március 21. (a Hold fogyóban)

2023. április 06. – április 20. (a Hold fogyóban)

ÉREZD JÓL MAGAD A BŐRÖ(n)DBEN

Tavaszi/Őszi nagytakarítás a szervezetben

A MÉREGTELENÍTŐ ELJÁRÁSOK  elvesztette valódi jelentését, egyenesen értelmetlennek vélik. Méginkább unatkozó szépasszonyok új hóbortjának nézik. Vannak, akik úgy vélik, hogy a szervezetnek nincs szüksége a méregtelenítésre, mert a szervezetben nincsenek mérgek.    

Hogy lehet az, hogy tavasszal alig várjuk, hogy kimehessünk a kertbe és elkezdjük felkészíteni az új életadásra? Megmetszegetjük a fát, hogy szép és egészséges gyümölcsöket hozzon. Felkapáljuk a földet, hogy a tavaszi eső akadálytalanul jusson el a gyökerekhez és új élet születhessen. Hogy lehet az, hogy azt hisszük, az emberi testnek nincs szüksége ugyanilyen felfrissülésre?  Télen mozdulatlan minden, se napfény, se energia, mozdulni sincs kedv. Nem volt kedvünk inni, mert azonnal mentünk pisilni. A vese minden felesleges vizet azonnal ürített, a hideg ellen a szerveket zsírral kellett védeni.

Jön a tavasz, ébred a természet, ébred a test. A tavasz óriási akarattal, energiával kimozdítja a tél utáni tespedésből a létet. Fel vagy rá készülve? A zsírokat most már el kell engedni, a tavaszi szélnek könnyedség kell, folyadék, hogy a fákat meg tudja locsolni. A szervezetnek vérre, szerves folyadékokra van szüksége, ami a téllel egy kicsit elveszett.

Ha nem teszed, ha nincs elegendő vér a májban (vize a fának), hogy munkáját elvégezze, akkor ingerlékeny lehetsz, megemelkedik a vérnyomás, zúgni fognak a fülek, fájni fog a fej, depresszió jelez. Azt mondod ez a tavaszi fáradtság? Nincs kedved semmihez?  Érzékenyen reagálsz mindenre? Allergiás leszel az életre.

Nos, mit gondolsz? Az én gondolatom az, hogy akár tisztítókúrát végzel, akár merészebb léböjt kúrát csinálsz, mindegy, csak csináld! Hogyan?

GYERE VELEM! TARTS VELEM!

JOBB EGYÜTT MENNI EGYEDÜL!

LÉBÖJT/TISZTÍTÓ KÚRA TÚRA

A túra szójáték, nem megyünk sehova

WORKSHOP és a RECEPTúra helyszíne :

TEAharmónia Természetgyógyászat Tiszaújváros

MIRŐL SZÓL A WORKSHOP?

– Beszélgetés a léböjt ill. a tisztító eljárások lényegéről, miért érdemes egy évben legalább kétszer, tavasszal és ősszel megtenni?
– Mit várhatsz a szervezet belső megtiszításától, ha megcsinálod? Mellékhatások.
– Hogyan kezd el és hogyan zárd a „takarítást”?
– Részletesen átbeszéljük, hogy mit egyél, mit igyál, mennyit és hogyan készítsd el?
– Elkészítjük közösen, de mindenki saját magának a méregtelenítéshez, tisztításhoz szükséges teakeveréket, egy méregtelenítő fürdősót, lábfürdősót. Erre azért van szükség, mert a méregtelenítés a bőrön keresztül is megtörténik, érdemes segíteni.
– A teakeverék minden egyes összetevőjéről információt kapsz, hogy miért került bele a teába.
– Információt kapsz további méregtelenítő, tisztító természetgyógyászati lehetőségekről, amik segítenek.
– Információt kapsz a mellékhatásokról, ki böjtölhet és ki nem és ki orvosi felügyelet mellett?

ITT MEG IS ÁLLHATSZ A “TÚRÁN”, ENNEK AZ ÁRA: 20.000,- FT
(az összeg tartalmazza a szöveges receptúrát, tájékoztató anyagot, a túrára elegendő teát és méregtelenítő fürdősókat)

HA tovább jössz a “túrán” és igénybe veszed az általam nyújtott további méregtelenítő/tisztító lehetőségeket.

ÉREZD JÓL MAGAD A BŐRÖ(n)DBEN!

A TELJES TÚRA DÍJA: 27.500,- FT
A teljes túra díja az alábbiakat foglalja magába:

  • Mindazt, amit az előzőekben leírtam.
  • Teljes testakupresszúra 7.500,- Ft értékben
  • FÜLGYERTYAKEZELÉS fejmasszázzsal 7.500,- Ft értékben

Miért érdemes a teljes túrán résztvenni?

Normál esetben minden kezelés 7.500,- Ft. Ez azt jelenti, hogy a két kezelés összesen 15 000,- Ft.

Amennyiben csak a workshopra jössz el:  20.000,- Ft.

A kettő együtt tehát 35.000,- Ft lenne, de

Most az egyik kezelést ingyen kapod és mindennel együtt 27.500,- Ft-ba kerül.

Már az ókorban is így csinálták!

A vallás is emíti!

Sőt a magyar néphagyomány is!

Ha beiktatjuk kétszer egy évben a tisztítókúrát, akkor betegségeket előzhetünk meg, aktiváljuk az immunrendszert, szépül a bőr, szépül a nő (a férfi is ? ). Lapos lesz a has! ? Könnyebbnek érezzük magunkat, pozitív gondolatok jutnak eszünkbe a Világ Szép észleléséről.

Az élethez táplálék kell, víz kell, megfelelő hőmérséklet kell, oxigén és napfény, energia, hogy lüktessen, áramoljon, éljen. Ma a táplálékok egy része, jó része valami, amiről azt sem tudjuk mi, a vizek szennyezettek, a napra ne menj, mert az ózonréteg, a gyárak füstölnek, oxigén kéne….

Na de ez van, ezzel kell együtt élni. Nem tudunk más bolygóra menni, nem tudunk mindent megtermelni és dolgozni is kell, városban élni, pénzt keresni, stresszel élni, azt kezelni. Egy rakás tényező, ami miatt feszültségben élünk és elhangolódunk, megbetegszünk.

Egy dolgot azonban tudunk tenni: a mosolygó szerveink mindennapjait néhány napra megkönnyíteni.

Egy évben kétszer. Tél után tavasszal és nyár után ősszel. A két szélsőséges időszakot követően.

Télen mozdulatlan minden, hideg van, nincs meleg, ami mozgásban tartaná a létet. Nehéz ételeket eszünk, mert a létfontosságú szerveket védeni kell a hidegtől, zsírba burkoljuk őket, ez éltet.

Nyáron a nap tüze felszikkaszt mindent. Vizet iszol, de mintha mi sem történne. Szomjazol. A Vese terhelve, nem tud mosni, méregteleníteni, tikkadt szöcske. A Szív dolgozik ezerrel, nő a reakciósebessége, de alig van víz, alig termelődik vér, dobban a lélek üresen. Nyár van, boldogság, öröm, észre se veszed, hogy a szervezeted toppon dolgozik.

Ez így van minden évben, és tud is toppon pörögni, de a fáradt napok után jó lenne neki is pihenni. Amíg fiatal vagy, amíg egészséges vagy, alkalmazkodik a szervezeted a szélsőségekhez. De az alkalmazkodásnak előbb utóbb ára van és előfordulhat, hogy őszre fordulva a gyomor, lép, a hasnyálmirigy nem tudja az éltető esszenciát a táplálékból megfelelően kivonni; a víz, a nedvesség (a nyárral eltűnt) nem tud keringeni, besűrűsödik, felhalmozódik. Köhögni fogsz és taknyolni.

A tisztítókúra nem fogyóKúra, csak a Hold fogy! Ahogy visszatérünk a megszokott ételekhez, jönnek a kilók is szép rendben! DE, ha figyelsz az étrendre és mozogsz is rendesen, akkor néhány kiló lemaradhat és aki lemarad, az kimarad. Néhány év és beállhatsz egy ideális testsúlyra.

MIRE SZÁMÍTHATSZ?

A LÉBÖJT/TISZTÍTÓ KÚRA TÚRA VÉGÉN

Hamarosan újra itt méregtelenítés, a belső tisztítás időszaka. Sokan sokfélét mondanak róla, nekem bevált és nem mondok le róla.

MIT AD? Mi az a plusz, amiért érdemes újra és újra belevágni azon túl, hogy elvégezted a nagytakarítást a szervezetedben?

Egyet biztosan megtanulsz és megteszel az öt nap alatt. MAGADDAL TÖRŐDNI, az időt önmagadra fordítani.

Megtanulod, hogy legyen nálad mindig folyadék és ezt ne felejtsd el, mert a megfelelő mennyiség nemcsak böjt időszakban kell és hajlamosak vagyunk elfeledkezni róla. De most öt napig mindig a kezedben volt, mert ez volt az “ÉLETBEN MARADÁS” KULACSA. ?

Régi szokásoktól válsz meg és TERET ENGEDSZ ÚJNAK.

MEGISMERED AZ ÍZEKET. Vagy ízlik, vagy nem, de találkozol vele. A hétköznapokban ilyen részletekkel nem foglalkozunk. Nem tudjuk milyen az íze a karfiolnak, a krumplinak, milyen az íze a gyümölcsnek, a teának? Észre se veszed, de figyelsz az ízekre. A figyelmed apró részletekre kezd el koncentrálni. Lehet, hogy azt mondod, borzalmas, de ezzel odafigyelsz egy apró dologra. Lehet, hogy azt mondod, tényleg, íze van a zöldbabnak. ?

Olyan dolgokra FIGYELSZ, ami mellett a hétköznapokban elmennél. Figyelsz saját gondolataidra.

A családodtól IDŐT kértél és KAPTÁL, hogy végig tudd csinálni.

Megtanulsz KITARTANI egy ELHATÁROZÁS mellett.

Megtapasztalod, mit jelent az, hogy FEJBEN ELDÖNTENI.

Meglátod, idővel egy csomó TAPASZTALÁS villan majd fel, hogy mit is jelentett a böjt, a méregtelenítés. Mindegy, hogy most jó vagy rossz élmény. Figyelsz a saját ÉRZÉSEIDRE. Olyan apróságok, de a hétköznapok eltakarják előlünk.

Egy biztos. A betegségek elkerülésében, vagy a belőlük való kilábalási idő lerövidülésével több leszel.

…és minden egyes  belső tisztulás után a lista bővül, ezt hidd el nekem.

A böjt olyan, mint a tavaszi nagytakarítás 

Takarítsunk a belső házunkban is!

Télen a szervezet a nehéz ételeket kívánta, sok zsírt ettünk, sok kalóriadús ételt, hiszen a hideg ellen védekezni kellett. De tavasszal, amikor álmából ébred a természet és újult erővel, teli energiával robbanásra készek vagyunk, a testünk nehéznek bizonyul. Tavaszi fáradtság? Mozogna a szervezet, éledezne, de súlya van, nem megy. Olyan nincs, hogy tökéletesen egészségesek vagyunk és nincs szükség a takarításra. A bajt jobb megelőzni. A lakásunkat is bármennyire igyekszünk tisztán tartani, mindig van por és piszok.

A böjt ideje alatt nyugalomra, csendre van szükségünk, magányra, semmit csinálásra, szűkölködünk, lemondunk, korlátaink vannak és időnk. Az asztrológia szerint ezek a szavak a Szaturnusz bolygóhoz tartoznak. Az idő és sors istenéhez, Kronoszhoz. Célja próbára tenni az embert. Ha jártas vagy egy kicsit is az asztrológiában akkor tudod, hogy mindenkinek megtalálható a születési horoszkópjában, ahogy minden ember életében vannak olyan időszakok, amikor felelősséget kell vállalnia, korlátai vannak, ellenállásba ütközik, le kell mondania, szűkölködik, el akar bújni a világ elől, időt kér…

Mai rohanó világunkban azonban ezeket a szavakat nem akarjuk hallani, pláne átélni, csendet, időt kérnénk, túl zajos a világ és nehezünkre esik, ha tenni kéne érte. A Szaturnusz a karma bolygója. Ha kell, ha nem jön és számon kér. Aztán nem kérdez, nem könyörög. Ha úgy látja nem jó úton vagy, kizsigereled a tested, a lelked, a szellemed, akkor akadályt állít, keretet szab, arcul csap. Ezek pedig rosszul esnek, mert sokszor nem ezt szeretnénk és félünk, küzdünk ellene. Ha önként nem adjuk meg magunkat neki, akkor ő érvényesíti jogait.

Mit is jelent ez?

A belső egyensúlyról az emberi kultúrák sokféleképpen vélekednek. A régiek nagyon jó megfigyelők voltak, költői, metaforikus megfogalmazásaikkal írták le megfigyeléseiket és meglepően pontos képet adtak. Így az asztrológia és a kínai gyógyászat…stb…

Milyen helyzetet teremthet, hogy ezeket a kulcsszavakat megéljük? Betegség. A tested lebetegszik, mert ha önként nem teszed meg hogy figyelj rá, akkor rákényszerít a pihenésre.

Mi történik, ha lebetegszünk?

A test megmutatja mit kellett volna tenned egészségesen, és mit kell tenned ezúttal kényszerből. Magányosak leszünk, magunkra zárjuk az ajtót, hagyjon békén minket a világ, korlátaink vannak, mert ágyhoz vagyunk kötve, vagy másokra vagyunk utalva. Böjtölsz, csak éppen másként. Nincs kedved enni, csak inni, pihenésre vágysz, kicsit magadba fordulni. A szervezetednek mindegy miként oldod meg a feladatod, csak tedd, mert valószínűleg kimerült a test, a szellem, vagy a lélek.

Tegyél rendet magad körül, figyelj a lényegesre és engedd el a lényegtelent!

Egy évben kétszer, tavasszal és ősszel inkább böjttel építem az egészségem, minthogy betegségektől féljek. Ez nem jelenti azt, hogy akkor soha nem fogok megbetegedni! Ilyen nincs, de olyan van, hogy a betegségek enyhébb formája fog elérni, vagy hogy könnyebben gyógyulok fel, mert a belső harmónia gyors regenerációra lesz képes.

Nem szabad böjtölni/méregteleníteni  terhesség és szoptatás ideje alatt. Nem annyira jó, ha a felszabadult méreganyagok a születendő gyermekben landolnak. Tilos!

Hogy a Te döntésed mi, azt rád bízom, én egy évben kétszer megcsinálom.

Ha van kedved TARTS VELEM!

LÉBÖJT /TISZTÍTÓ KÚRA

MÉG EGY GONDOLAT

Az ÉLETESSZENCIA az alapja minden szöveti, szervi működésünknek.  Az életesszencia egyrészt velünk született, nincs rá hatásunk, másrészt szerzett, befolyásolhatjuk életmóddal, táplálkozással. Az életesszencia úgy alakítja ki a szerveket, hogy azok képesek legyenek megfelelően felvenni a táplálékok és a levegő esszenciáját úgy, hogy a test életet adó anyagaivá tudjanak átalakulni. Ezt az esszenciamennyiséget növelni nem tudjuk, folyamatosan fogy, „amortizálódik”, de „állagmegóvást” tudunk csinálni.

A szervezetünk működése során, létünk fenntartása érdekében sok toxikus salakanyag keletkezik és rakódik le a szervezetünkben. Ezek a károsító anyagok megtalálnak minket a belső rendellenességeink esetén, ha nem megfelelő az emésztőrendszer működése, ha károsodik a bélrendszer, ha a máj nem tudja rendesen ellátni méregtelenítő funkcióját, ha felborul a bélflóra egyensúlya …stb…

Mindezek következtében toxikus anyagok keletkeznek és maradnak szervezetünkben. Emellett a külső hatásokkal is meg kell birkózni, mint a vezetékes víz tisztasága, a levegő tisztasága, rohanó életünk mozgásszegény életmódja, élelmiszermaffia, gyógyszerek, túlzott ásványi anyagok, nyomelemek és vitaminok bevitele, stressz. Egy egészséges életmód kialakításával ezek egy részével megküzdünk, a kiválasztó szervrendszereinek megszabadítanak tőlük, de még így is marad a raktárakban bőven. Nem megfelelő, mozgásszegény életmód mellett a helyzet azonban súlyosabb.

A célunk mindenképp az, hogy tehermentesítsük a szervezetet mindössze 5 napra és segítsünk a salakanyagok kiürítésében.

Ha ezt megtesszük, a szervezet öngyógyító mechanizmusai megerősödnek.

Hogy éreztem magam BÖJT ALATT ÉS UTÁN? (Klikk ide!)

FITOTERÁPIA

GYÓGYNÖVÉNYEK

APITERÁPIA

AROMATERÁPIA

HKO

AKUPRESSZÚRA

FÜLGYERTYA

MOXA KEZELÉS

TEASZAKÉRTELEM

TEÁK

GYÓGYTEÁK

KÁVÉK

WORKSHOPOK

ELŐADÁSOK

WORKSHOPOK

TÁBOROK