TISZTÍTÓKÚRA EBOOK

Érezd jól magad a bőrödben!

a méregtelenítésről, receptekkel kiegészítve

A szerző:

Luczai Gabriella
természetgyógyász fitoterapeuta, hormonegyensúly tanácsadó, teaszakértő

Amikor a Hold fogyóban van, ideális a pillanat a szervezet belső tisztításának a megkezdéséhez. Itt az ideje a méregtelenítésnek, a méregtelenítő szervek felfrissítésének! Ahhoz, hogy az év további részében a máj, a tüdő, a vese, a lép megfelelően tudjon méregteleníteni, nem árt gondozásba venni őket.

A tisztítás időszaka ideális lehetőséget nyújt arra, hogy a régi korszakot lezárjuk, annak egészségünket illető tartozásait kiegyenlítsük, és új életet kezdjünk.

Miért éppen most?

A tavasz és az ősz a méregtelenítés időszaka

Az élethez táplálék kell, víz, megfelelő hőmérséklet, oxigén és napfény, energia, hogy lüktessen, áramoljon, éljen. Ma a táplálékok egy része, jó része valami, amiről azt sem tudjuk mi, a vizek szennyezettek, a napra ne menj, mert az ózonréteg, a gyárak füstölnek, oxigén kéne.

Na de ez van, ezzel kell együtt élni. Nem tudunk más bolygóra menni, nem tudunk mindent megtermelni és dolgozni is kell, városban élni, pénzt keresni, stresszel élni, azt kezelni. Egy rakás tényező, ami miatt feszültségben élünk és elhangolódunk, megbetegszünk.

Egy dolgot azonban tudunk tenni: a mosolygó szerveink mindennapjait néhány napra megkönnyíteni. Egy évben kétszer, tél után tavasszal és nyár után ősszel, a két szélsőséges időszakot követően.

Télen mozdulatlan minden, hideg van, nincs meleg, ami mozgásban tartaná a létet. Nehéz ételeket eszünk, mert a létfontosságú szerveket védeni kell a hidegtől, zsírba burkoljuk őket, ez éltet.

Nyáron a nap tüze felszikkaszt mindent. Vizet iszol, de mintha mi sem történne. Szomjazol. A vese terhelve, nem tud mosni, méregteleníteni, tikkadt szöcske. A szív dolgozik ezerrel, nő a reakciósebessége, de alig van víz, alig termelődik vér, dobban a lélek üresen. Nyár van, boldogság, öröm, észre se veszed, hogy a szervezeted topon dolgozik.

Az ideális időpont a tavaszi tisztítókúrára a fogyó hold időszaka, ami idén tavasszal két időszakban lesz:

  • 2023. március 07 – március 21.
  • 2023. április 06. – április 20.

A tisztítókúra nem fogyókúra, csak a Hold fogy!

Ahogy visszatérünk a megszokott ételekhez, jönnek a kilók is szép rendben. DE, ha figyelsz az étrendre és mozogsz is rendesen, akkor néhány kiló lemaradhat és aki lemarad, az kimarad. Néhány év és beállhatsz egy ideális testsúlyra.

Érezd jól magad a bőrödben!

Tavaszi/Őszi nagytakarítás a szervezetben

Hogy lehet az, hogy tavasszal alig várjuk, hogy kimehessünk a kertbe és elkezdjük felkészíteni az új életadásra? Megmetszegetjük a fát, hogy szép és egészséges gyümölcsöket hozzon. Felkapáljuk a földet, hogy a tavaszi eső akadálytalanul jusson el a gyökerekhez és új élet születhessen.

Hogy lehet, hogy azt hisszük, az emberi testnek nincs szüksége ugyanilyen felfrissülésre?

Télen mozdulatlan minden, se napfény, se energia, mozdulni sincs kedv. Nem volt kedvünk inni, mert azonnal mentünk pisilni. A vese minden felesleges vizet azonnal ürített, a hideg ellen a szerveket zsírral kellett védeni.

Jön a tavasz, ébred a természet, ébred a test. A tavasz óriási akarattal, energiával kimozdítja a tél utáni tespedésből a létet.

Fel vagy rá készülve?

A zsírokat most már el kell engedni, a tavaszi szélnek könnyedség kell, folyadék, hogy a fákat meg tudja locsolni. A szervezetnek vérre, szerves folyadékokra van szüksége, ami a téllel egy kicsit elveszett.

Ha nem teszed, ha nincs elegendő vér a májban (vize a fának), hogy munkáját elvégezze, akkor ingerlékeny lehetsz, megemelkedik a vérnyomás, zúgni fognak a fülek, fájni fog a fej, depresszió jelez. Azt mondod ez a tavaszi fáradtság? Nincs kedved semmihez? Érzékenyen reagálsz mindenre? Allergiás leszel az életre.

Nos, mit gondolsz? Az én gondolatom az, hogy akár tisztítókúrát végzel, akár merészebb léböjt kúrát csinálsz, mindegy, csak csináld! Hogyan?

Miről szól a könyvem?

Ebben az írásomban összefoglaltam neked, hogy mit tehetsz magadért, hogyan könnyítheted meg a tested és a lelked számára a mindennapokat. Végigveszem a méregtelenítés lényegét és mikéntjét, kitérek a mellékhatásaira

Elmondok mindent, amit tudnod kell, hogy hasznos, élvezetes, emellett biztonságos módon vezethesd be és tarthasd meg ezt a szokást.

  • Mi az, hogy méregtelenítés? Van-e egyáltalán értelme?
  • Tavaszi fáradtság vagy csak mérgesek vagyunk?
  • Mik a életfeltételeink és ezek miért fontosak?
  • Mit várhatsz a szervezet belső megtisztításától, ha megcsinálod? Mellékhatások.
  • Hogyan kezd el és hogyan zárd a “takarítást”?
  • Milyen módszereket alkalmazhatsz, melyik mikor hasznos?
  • Megosztok veled néhány bevált receptet normál és könnyített étrendhez is

Most bevezető kedvezménnyel juthatsz hozzá

április 30-ig 6.880 Ft 4.880 Ft

Amikor ideje van a méregtelenítésnek a hold fogy, és most az ár is.

Kérdésed van? Nem mersz egyedül belevágni? Beszéljük meg!

Vásárold meg az ebook-ot és kérj hozzá személyes konzultációt is!

április 30-ig 9.880 Ft 6.880 Ft

A személyes konzultáció során csak veled foglalkozom, így biztosítom, hogy minden személyes téma négyszemközt maradhasson.

Miért jó, ha belevágsz?

Télen a szervezet a nehéz ételeket kívánta, sok zsírt ettünk, sok kalóriadús ételt, hiszen a hideg ellen védekezni kellett. De tavasszal, amikor álmából ébred a természet és újult erővel, teli energiával robbanásra készek vagyunk, a testünk nehéznek bizonyul. Tavaszi fáradtság? Mozogna a szervezet, éledezne, de súlya van, nem megy. Olyan nincs, hogy tökéletesen egészségesek vagyunk és nincs szükség a takarításra. A bajt jobb megelőzni. A lakásunkat is bármennyire igyekszünk tisztán tartani, mindig van por és piszok.

A tiszítókúra ideje alatt nyugalomra, csendre van szükségünk, magányra, semmit csinálásra, szűkölködünk, lemondunk, korlátaink vannak és időnk. Az asztrológia szerint ezek a szavak a Szaturnusz bolygóhoz tartoznak. Az idő és sors istenéhez, Kronoszhoz. Célja próbára tenni az embert. Ha jártas vagy egy kicsit az asztrológiában akkor tudod, hogy mindenkinek megtalálható a születési horoszkópjában, ahogy minden ember életében vannak olyan időszakok, amikor felelősséget kell vállalnia, korlátai vannak, ellenállásba ütközik, le kell mondania, szűkölködik, el akar bújni a világ elől, időt kér.

Mai rohanó világunkban azonban ezeket a szavakat nem akarjuk hallani, pláne átélni, csendet, időt kérnénk, túl zajos a világ és nehezünkre esik, ha tenni kéne érte. A Szaturnusz a karma bolygója. Ha kell, ha nem, jön és számon kér. Aztán nem kérdez, nem könyörög. Ha úgy látja nem jó úton vagy, kizsigereled a tested, a lelked, a szellemed, akkor akadályt állít, keretet szab, arcul csap. Ezek pedig rosszul esnek, mert sokszor nem ezt szeretnénk és félünk, küzdünk ellene. Ha önként nem adjuk meg magunkat neki, akkor ő érvényesíti jogait.

Mit is jelent ez?

A belső egyensúlyról az emberi kultúrák sokféleképpen vélekednek. A régiek nagyon jó megfigyelők voltak, költői, metaforikus megfogalmazásaikkal írták le megfigyeléseiket és meglepően pontos képet adtak. Így az asztrológia, a kínai gyógyászat és minden hagyomány.

Milyen helyzetet teremthet, hogy ezeket a kulcsszavakat megéljük? Betegség. A tested lebetegszik, mert ha önként nem teszed meg hogy figyelj rá, akkor rákényszerít a pihenésre.

Mi történik, ha lebetegszünk?

A test megmutatja, mit kellett volna tenned egészségesen, és mit kell tenned, ezúttal kényszerből. Magányosak leszünk, magunkra zárjuk az ajtót, hagyjon békén minket a világ, korlátaink vannak, mert ágyhoz vagyunk kötve, vagy másokra vagyunk utalva. Böjtölsz, csak éppen másként. Nincs kedved enni, csak inni, pihenésre vágysz, kicsit magadba fordulni. A szervezetednek mindegy miként oldod meg a feladatod, csak tedd, mert valószínűleg kimerült a test, a szellem vagy a lélek.

Tegyél rendet magad körül, figyelj a lényegesre és engedd el a lényegtelent!

Egy évben kétszer, tavasszal és ősszel inkább tisztítókúrával védem az egészségem, minthogy a betegségektől féljek. Ez nem jelenti azt, hogy akkor soha nem fogok megbetegedni! Ilyen nincs, de olyan van, hogy a betegségek enyhébb formája fog elérni, vagy hogy könnyebben gyógyulok fel, mert a belső harmónia gyors regenerációra lesz képes.

Figyelem! Nem szabad böjtölni/méregteleníteni terhesség és szoptatás ideje alatt. Nem annyira jó, ha a felszabadult méreganyagok a születendő gyermekben landolnak. Tilos!

Mire számíthatsz a végén?

Amit magadon tapasztalhatsz

Mi az a plusz, amiért érdemes újra és újra belevágni azon túl, hogy elvégezted a nagytakarítást a szervezetedben?

Egyet biztosan megtanulsz és megteszel a tisztítókúra alatt. MAGADDAL TÖRŐDNI, az időt önmagadra fordítani.

Megtanulod, hogy legyen nálad mindig folyadék és ezt ne felejtsd el, mert a megfelelő mennyiség nemcsak böjt időszakban kell és hajlamosak vagyunk elfeledkezni róla. De most minden nap a kezedben volt, mert ez volt az “ÉLETBEN MARADÁS” KULACSA. ?

Régi szokásoktól válsz meg és TERET ENGEDSZ ÚJNAK.

MEGISMERED AZ ÍZEKET. Vagy ízlik, vagy nem, de találkozol vele. A hétköznapokban ilyen részletekkel nem foglalkozunk. Nem tudjuk milyen az íze a karfiolnak, a krumplinak, milyen az íze a gyümölcsnek, a teának? Észre se veszed, de figyelsz az ízekre. A figyelmed apró részletekre kezd el koncentrálni. Lehet, hogy azt mondod, borzalmas, de ezzel odafigyelsz egy apró dologra. Lehet, hogy azt mondod, tényleg, íze van a zöldbabnak. ?

Olyan dolgokra FIGYELSZ, ami mellett a hétköznapokban elmennél. Figyelsz saját gondolataidra.

A családodtól IDŐT kértél és KAPTÁL, hogy végig tudd csinálni.

Megtanulsz KITARTANI egy ELHATÁROZÁS mellett.

Megtapasztalod, mit jelent az, hogy FEJBEN ELDÖNTENI.

Meglátod, idővel egy csomó TAPASZTALÁS villan majd fel, hogy mit is jelentett a tisztítókúra, a méregtelenítés. Mindegy, hogy most jó vagy rossz élmény. Figyelsz a saját ÉRZÉSEIDRE. Olyan apróságok, de a hétköznapok eltakarják előlünk.

Egy biztos. A betegségek elkerülésében, vagy a belőlük való kilábalási idő lerövidülésével több leszel.

És minden egyes belső tisztulás után a lista bővül, ezt hidd el nekem.

Most bevezető kedvezménnyel juthatsz hozzá

április 30-ig 6.880 Ft 4.880 Ft

Kérdésed van? Nem mersz egyedül belevágni? Beszéljük meg!

Vásárold meg az ebook-ot és kérj hozzá személyes konzultációt is!

április 30-ig 9.880 Ft 6.880 Ft

A személyes konzultáció során csak veled foglalkozom, így biztosítom, hogy minden személyes téma négyszemközt maradhasson.