TERMÉSZETES ÖNERŐFEJLESZTŐ

→ÉLETFESTŐ Alapítvány←

Azok a szervezetek, amelyek számára fontos a munkavállalók motivációjának, kreativitásának fenntartása, tudásuk folyamatos fejlesztése, tisztában vannak vele, hogy ezt úgy érhetik el, ha az egészség fenntartását is támogatják. A testi és mentális egészség fontos eszköz életcéljaink megvalósításához. Ha egy vállalat odafigyel arra, hogy egészségesek legyenek a dolgozói, csökkentheti a fluktuációt, a hiányzásokat, növelheti az ügyfelek elégedettségét, nő a termelékenység és mindez végső soron anyagi megtérülést hoz.

Fontos azonban, hogy egyénként is sokat tegyünk egészségünk megtartása érdekében, ezért szeretettel hívlak egy természetes önerőfejlesztő táborozásra. Az elmúlt néhány év sokmindenre megtanított minket embereket. Többek között bízni a természetben, mert van, mikor az orvosok elérhetetlenek. Megmutatta, hogy tanuljunk meg bízni saját belső erőnkben, mert nincs más lehetőség.

Ezt a tábort azért hoztam létre, hogy segítsek megérteni, megtanulni, hogyan használjuk a természetet önerőnk fejlesztésére. Önsegítő immunerősítő pár nap.

NEM CSAK EGYÉNI SZEMPONTBÓL FONTOS

V.I.P. egészségprogram

Mentális egészségünk, hangulatunk nagy mértékben befolyásolja hozzáállásunkat, teljesítőképességünket, azonban ez nem csak egyéni szempontból fontos, miután ezáltal hatással vagyunk a környezetünkre is. Ha kiemelt pozícióban vagyunk egy szervezetben, anyák, apák vagyunk egy családban, akkor saját mentális, érzelmi állapotunkon keresztül akarva, akaratlanul munkatársaink, környezetünk érzelmi állapotát is meghatározzuk, amely különösen nagy felelősséget róhat ránk.

Magánemberként elengedhetetlen, hogy testileg-lelkileg-szellemileg egészségesek legyünk, hogy ne terheljen minket betegségtudat, mert negatív hangulatunk befolyással van családtagjainkkal, barátainkkal, ember tásainkkal való kommunikációnkra (nem pozitív irányban!).

POZITÍV ÉRZELMEK HATÁSA

Nyitottabb hozzáállás

A negatív érzelmeknek – mint pl. a stressz, félelem, harag, szomorúság – az evolúció során a túlélésben volt szerepük, ma azonban tartós fennállásuk esetén akadályozzák működésünket, alkotókészségünket és betegségek kialakulásához vezethetnek. Pozitív érzelmek hatására több dolgot veszünk észre magunk körül, jobban figyelünk kapcsolatainkra és kreatívabbá válunk. Munkavállalóként, emberként hozzáállásunk nyitottabb, pozitívabb, jobban ki tudjuk használni tudásunkat, készségeinket, képességeinket, jobban bízunk önmagunkban, javul a problémamegoldó képességünk, könnyebben kapcsolódunk másokhoz, ezáltal összességében jobb teljesítményt nyújtunk.

ÖNSEGÍTŐ IMMUNERŐSÍTŐ

JOBB EGYÜTT MENNI EGYEDÜL

A Természetes önerőfejlesztő program az ÉLETFESTŐ Alapítvány V.I.P. egészségprogramja, amely elsősorban az egészség megőrzésére helyezi a hangsúlyt az egészség fejlesztése érdekében. A néhány napos önsegítő immunerősítő egyben csapatépítő program is, melynek során a résztvevők nemcsak azt tanulják meg, hogy önmaguk egészségéért miként tudnak felelősséget vállalni és egy kisebb betegség esetén milyen eszközökkel tudják öngyógyító mechanizmusukat aktiválni, hanem az egymás problémája iránti tolerancia kialakításán keresztül erősítheti a kollektíva, a család, a barátság összetartó erejét is.

Mivel mindenkinek a saját egészsége a fontos és azért egyedül ő tud tenni, ezért az „úton” egyedül megy mindenki, de sokkal jobb együtt menni egyedül.

A SZERVEZETNEK IS MEGÉRI

Elszámolható egészség

A program a résztvevők egészségének teljesítőképességének javításán túl további haszonnal is járhat.

Amennyiben a vállalkozása támogatni tudja részvételét a táborban, az Életfestő Alapítvány igazolást tud adni a támogatás összegéről, amely költségként elszámolható.

A szervezet elszámolhatja, saját szervezetünk meghálálja. Mindenki jól jár!

(Ha nem vagy vállalkozás, vagy nem egy szervezet keretén belül jössz, hanem magánemberként, attól még jól jársz!)

ÖNSEGÍTŐ IMMUNERŐSÍTŐ program

ERDŐFÜRDŐ

Az erdőfürdőzés során önsegítő immunrendszerünket aktiváljuk a test-lélek-szellem jegyében.

Az erdőfürdőzés meghívás, hogy bízzunk saját belső er(d)őnkben. Az erdőfürdőzés alatt a nyugalomért felelős paraszimpatikus idegrendszerünk aktiválódik. Ebben az állapotban testünk egészségkarbantartási üzemmódban van, amikor működésbe lépnek testünk öngyógyító képességei.

MI LESZ MÉG?

AZ ÉLET ALAPJAI 

Beszélgetés az élet alapjairól a természet szemével, a ma „divatos” betegségekről (stressz, pajzsmirigy, inzulin, hormonális egyensúlytalanság), kialakulásának okairól, tisztítókúrákról.
Nem visszük túlzásba, de hogy értsd miként segítheted természetes önerődet, erről beszélnünk kell. ?

DO IT YOURSELF I.

A TEAKÉSZÍTÉS MŰVÉSZETE

Megismerkedünk a teakészítés műhelytitkaival és mindenki elkészíti saját teakeverékét. Ehhez ott leszek iránymutatónak. Hogyan készítsd el a teát, hogy elérd a legtökéletesebb gyógyító és élvezeti értéket? Hogyan kombinálhatjuk a különböző teákat egyedi keverékek előállítására? Milyen növényeket válasszunk, ha az otthoni gyógynövénypatikánkat szeretnék feltölteni vagy ha csak a hangulatunkat szeretnénk színessé tenni? Az aranymetszés szabályai a tea arányainál. A látvány vonzereje – hogyan szépítsük a teánkat? Mi mire jó vagy készítsünk szerelmi bájitalt?

DO IT YOURSELF II.

OTTHON EGYSZERŰEN ELKÉSZÍTHETŐ

Csináld magad, de hogyan? – krémek, pakolások, ajakápolók, kenőcsök, fürdősók, virágsók, füstölők készítése gyógynövényekből gyógynövényekkel egyszerűen.

Miért jó magunknak, a családnak, a barátoknak elkészíteni? Amiért az anya főztje a legfinomabb. Mert szeretettel készül és azzal a pozitív energiával, hogy segíteni szeretnénk magunkon és másnak. Mert kapni jó, de adni mégjobb.

De van itt még más is. A nagyüzemi termékek olyan összetevőket tartalmazhatnak, melyek úgynevezett xenoösztrogénekkel terhelik a szervezetünket. Ez hormonális egyensúly felborulásához vezet és idővel komoly problémák megjelenésére teszik fel a pontot az i-re.

ÖNSEGÍTŐ IMMUNERŐSÍTŐ

EGYÉB PROGRAMOK

Ezek a programok szabadon választhatóak. Ha akarod ott vagy, ha akarod nem vagy. A lehetőség adott, és az idő adja, hogy mit valósítunk meg.

– Csónakázás a Tiszán – kb. 1 óra a Tisza-tó holtágainál a növények és madárdallamok között.  Mindenképp lesz, csak az nem biztos, hogy Te jössz e. Rajtad múlik!

– A teázás művészete – az önismeret útja (A lehetőség adott, majd ott eldöntjük, hogy van e rá igény)

– Wellness – jacuzzi, infra szauna – Nagyon szép a wellness részleg és tágas közösségi tér. Van aki a vízben relaxál, van aki kintről beszél hozzá, van aki szaunázik (2 fő egyszerre), van aki fürdőköpenyben egy koktélt iszik a széken és beszélget.

– 4 tea/4 méz – a teázáshoz olykor mézet használunk és ez nem vétek. Ráadásul az apiterápia gyógyító eszköze. Na de akkor melyiket mire használhatom?

– Hatalmas udvar kosárpalánkkal, mert mozogni jó.

LEGKÖZELEBBI IDŐPONT

HA CSAPATTAL SZERETNÉTEK JÖNNI

2021. szeptember 24-25. 2 nap/1 éjszaka

Péntek – Szombat

LEGKÖZELEBBI IDŐPONT

HA MAGÁNEMBERKÉNT SZERETNÉL JÖNNI

2021. szeptember 27-29. 3 nap/2 éjszaka

Hétfő – Kedd – Szerda

HOVA HÍVLAK HELYILEG?

TISZA VENDÉGHÁZ TISZABÁBOLNA

AMIT SZERETNÉL MÉG TUDNI

KI VAGYOK ÉN?

Luczai Gabriella természetgyógyász fitoterapeuta és hormonegyensúly tanácsadó. Nem mindig voltam természetgyógyász. 30 évig dolgoztam mérnökként a vállalati szférában, aztán elég volt, kiléptem. Ma már azon gondolkodom, hogy milyen módon tudnék a leghatékonyabban segíteni természetgyógyászként az embereknek az egészségtudatosság megvalósításában. Nem könnyű életcél, mert valóban igaz az, hogy egészségesek szeretnénk lenni, de nem akarunk azzá válni. Első hallásra nehéz kijelentés, de sajnos így van, mert az egészség természetes létérzés és csak akkor kezdünk el kapkodni, amikor a betegség már jelen van. Azonban ez csak megerősített abban, hogy ezt a szemléletmódot meg kell változtatni. Sokkal egyszerűbb és csodálatosabb az egészségünkért boldogan tenni, mint azt várni, hogy félelmekkel, nyomorult érzésekkel, reményekkel telve, abban bízni, hogy a betegségekből felépülünk egyszer. A betegség hozzátartozik az egészséghez. Két pólusú a világ, amiben élünk. Az igen mellett ott a nem, a nő mellett a férfi, a nappal mellett az éjszaka, a pihenés mellett az aktív időszak…stb… Így ha mégis lebetegszünk, akkor legyen enyhébb kimenetelű, tanuljuk meg a természet segítségével erősíteni saját immunrendszerünk…

Van egy teaboltom (ahol kávé is van 🙂 ) és működési engedéllyel természetgyógyászként fogadom a tőlem segítséget kérőket. A boltban valahogy, talán a teák illatának hatására, de megnyílnak az emberek és mesélnek, beszélnek a dolgaikról. Tudom, hogy sokakat terhel félelem vélt vagy valós betegségük miatt és ezáltal tüskések lesznek, befelé fordulóak vagy agresszíven reagálják le a környezetüket. A boltban annyit tudok tenni érte, hogy nem engedem el, míg egy mosoly nem kerül fel az arcára. Jobb esetben eljön hozzám konzultációra. Most pedig azt ajánlom, jöjjön el velem egy táborba. 🙂