A Mesélő Teákhoz több út és felismerés vezetett, hogy megszülessen. A teák az életemben amolyan kultúrmissziós feladat. Fitoterapeutaként azt szeretném elérni, hogy ne csak betegség idején teázzunk, és ne csak télen, hanem nyáron is, sőt egész évben. A teázás kulcs az egészséghez és az idő múlásával egyre több időt kell fordítanunk megőrzéséhez.

Ahhoz, hogy ezt elérjem, kitaláltam, hogy a magyar népmesék meseszimbólumait és azok tanításait jelenítem meg a teák csomagolásán, amolyan életrevaló útravalóul tea mellé.

A mesék régen nem gyerekeknek szóltak, hanem felnőtteknek, a felnővekvő generációnak, akik ismerkednek az élettel, annak örömeivel, nehézségeivel.

A Mesében gyógyító erő lakozik, hogy az elénk érkező feladatokkal meg tudjunk birkózni. A Mese az életfeladatok megoldásához kapcsolódó érzelmeket, lelki feszültségeket fejez ki, mely a tudat számára nem világos, nem mindig nyilvánvaló, hogy ezeket önállóan fel tudjuk ismerni.

A mesék mesélése akár gyermekről, akár felnőttről van szó, segít feloldani a mélyen elrejtőzött félelmeinket, fájdalmainkat, konfliktusainkat, melyeket az eszünkkel nem dolgoztunk fel, és szükségszerűen nem vitatnánk meg magunktól, de a szívünkben nyomot hagyott.

A Mese kulcs a kezünkbe a bezárt ajtókhoz. Az ajtók mögött útmutatások vezetnek régi és új nehézségek megoldásához.

Ezért születtek meg a Mesélő Teák és ahogy a barát, barátnő szokta mondani: Na gyere, mesélj! –

Lássuk mi is! Neked mit üzen a meséd? Válassz egy teát, készítsd el és teázás közben hallgasd meg üzenetét!

 • Egyszer volt, hol nem volt

  1 800 Ft1 900 Ft
  sencha zöld tea (93 %), kombucha por (maláta, cukor, víz, szeder-, málna-, eperlevél, citromfű, orvosi kálmos gyökér, zöld tea, kombucha kultúra), mályva virág, szilva ízesítés 50 g-os kiszerelés + a mesélő kártyája, ha kéred A mesélő kártyán rajta van a gyerekrajz, a meseszimbólum megnevezése, a szimbólum tanítása, a másik oldalon pedig fénykép a teáról, az összetevők és hogy kell elkészíteni. Önmagában használhatjuk könyvjelzőnek. A kártyákat külön külön össze lehet gyűjteni, vagy együtt is meg lehet vásárolni, hogy játszani tudjunk vele.
 • fekete tea, rózsaszirom, kék mályvalevél, pünkösdi rózsaszirom, golgotavirág gyümölcsének (maracuya) aromája és ananász aroma teszi különlegessé 50 g-os kiszerelés + a mesélő kártyája, ha kéred A mesélő kártyán rajta van a gyerekrajz, a meseszimbólum megnevezése, a szimbólum tanítása, a másik oldalon pedig fénykép a teáról, az összetevők és hogy kell elkészíteni. Önmagában használhatjuk könyvjelzőnek. A kártyákat külön külön össze lehet gyűjteni, vagy együtt is meg lehet vásárolni, hogy játszani tudjunk vele.
 • Hetedhét országon túl

  1 800 Ft1 900 Ft
  rooibos tea, eukaliptusz, narancshéj, narancsvirág, aroma 50 g-os kiszerelés + a mesélő kártyája, ha kéred A mesélő kártyán rajta van a gyerekrajz, a meseszimbólum megnevezése, a szimbólum tanítása, a másik oldalon pedig fénykép a teáról, az összetevők és hogy kell elkészíteni. A kártyákat külön külön össze lehet így gyűjteni, vagy együtt is meg lehet vásárolni, hogy játszani tudjunk vele.
 • Az élet vize

  1 800 Ft1 900 Ft
  bodzabogyó, hibiszkusz, fekete ribizli, egész szeder, málna, eper darabok és aroma 50 g-os kiszerelés + a mesélő kártyája, ha kéred A mesélő kártyán rajta van a gyerekrajz, a meseszimbólum megnevezése, a szimbólum tanítása, a másik oldalon pedig fénykép a teáról, az összetevők és hogy kell elkészíteni. Önmagában használhatjuk könyvjelzőnek. A kártyákat külön külön össze lehet gyűjteni, vagy együtt is meg lehet vásárolni, hogy játszani tudjunk vele.  
 • Öreg király

  1 800 Ft1 900 Ft
  zöld tea (52 %), cukrozott mangókockák, almadarabok, piros guave, mangópelyhek, cékla, rózsaszín búzavirág 50 g-os kiszerelés + a mesélő kártyája, ha kéred A mesélő kártyán rajta van a gyerekrajz, a meseszimbólum megnevezése, a szimbólum tanítása, a másik oldalon pedig fénykép a teáról, az összetevők és hogy kell elkészíteni. Önmagában használhatjuk könyvjelzőnek. A kártyákat külön külön össze lehet gyűjteni, vagy együtt is meg lehet vásárolni, hogy játszani tudjunk vele.  
 • Tea

  Szegényember

  1 800 Ft1 900 Ft
  borsmenta, rozmaring, eukaliptusz, édesgyökér, szederlevél, rózsabimbó, rózsaszirom 50 g-os kiszerelés + a mesélő kártyája, ha kéred A mesélő kártyán rajta van a gyerekrajz, a meseszimbólum megnevezése, a szimbólum tanítása, a másik oldalon pedig fénykép a teáról, az összetevők és hogy kell elkészíteni. Önmagában használhatjuk könyvjelzőnek. A kártyákat külön külön össze lehet gyűjteni, vagy együtt is meg lehet vásárolni, hogy játszani tudjunk vele.
 • Három fiútestvér

  1 800 Ft1 900 Ft
  fekete tea, kínai sencha zöld tea, papaya darabok, sáfrány, grapefruit aroma 50 g-os kiszerelés + a mesélő kártyája, ha kéred A mesélő kártyán rajta van a gyerekrajz, a meseszimbólum megnevezése, a szimbólum tanítása, a másik oldalon pedig fénykép a teáról, az összetevők és hogy kell elkészíteni. Önmagában használhatjuk könyvjelzőnek. A kártyákat külön külön össze lehet gyűjteni, vagy együtt is meg lehet vásárolni, hogy játszani tudjunk vele.
 • Sárkány

  1 800 Ft1 900 Ft
  kínai sencha zöld tea, kukicha, Pai Mu Tan fehér tea, sárkány gyümölcs, citromfű, kivi, málna, gránátalma arillusok, aroma 50 g-os kiszerelés + a mesélő kártyája, ha kéred A mesélő kártyán rajta van a gyerekrajz, a meseszimbólum megnevezése, a szimbólum tanítása, a másik oldalon pedig fénykép a teáról, az összetevők és hogy kell elkészíteni. Önmagában használhatjuk könyvjelzőnek. A kártyákat külön külön össze lehet gyűjteni, vagy együtt is meg lehet vásárolni, hogy játszani tudjunk vele.
 • Erdő/Forest

  1 800 Ft1 900 Ft
  fahéj, édeskömény, gyömbér, rozmaring, borsmenta, kardamom, szentjánoskenyér, damiana, édesgyökér, orvosi zsálya, bors, szegfűszeg, sarsaparilla 50 g-os kiszerelés + a mesélő kártyája, ha kéred A mesélő kártyán rajta van a gyerekrajz, a meseszimbólum megnevezése, a szimbólum tanítása, a másik oldalon pedig fénykép a teáról, az összetevők és hogy kell elkészíteni. Önmagában használhatjuk könyvjelzőnek. A kártyákat külön külön össze lehet gyűjteni, vagy együtt is meg lehet vásárolni, hogy játszani tudjunk vele.
 • Üveghegy

  1 800 Ft1 900 Ft
  szárított hibiszkusz, alma, bodzabogyó, rózsaszirom, málna, áfonyabogyó, eperszeletek 50 g-os kiszerelés + a mesélő kártyája, ha kéred A mesélő kártyán rajta van a gyerekrajz, a meseszimbólum megnevezése, a szimbólum tanítása, a másik oldalon pedig fénykép a teáról, az összetevők és hogy kell elkészíteni. Önmagában használhatjuk könyvjelzőnek. A kártyákat külön külön össze lehet gyűjteni, vagy együtt is meg lehet vásárolni, hogy játszani tudjunk vele.
 • Boszorkány

  1 800 Ft1 900 Ft
  oolong tea, zöld tea, rózsabimbó, római kamilla, mangó aroma 50 g-os kiszerelés + a mesélő kártyája, ha kéred A mesélő kártyán rajta van a gyerekrajz, a meseszimbólum megnevezése, a szimbólum tanítása, a másik oldalon pedig fénykép a teáról, az összetevők és hogy kell elkészíteni. Önmagában használhatjuk könyvjelzőnek. A kártyákat külön külön össze lehet gyűjteni, vagy együtt is meg lehet vásárolni, hogy játszani tudjunk vele.
 • Öreganyó

  1 800 Ft1 900 Ft
  rooibos tea, napraforgószirom, rózsaszirom, kék búzavirág, aroma 50 g-os kiszerelés + a mesélő kártyája, ha kéred A mesélő kártyán rajta van a gyerekrajz, a meseszimbólum megnevezése, a szimbólum tanítása, a másik oldalon pedig fénykép a teáról, az összetevők és hogy kell elkészíteni. Önmagában használhatjuk könyvjelzőnek. A kártyákat külön külön össze lehet gyűjteni, vagy együtt is meg lehet vásárolni, hogy játszani tudjunk vele.

Cím

Go to Top