A Mesélő Teákhoz több út és felismerés vezetett, hogy megszülessen. Fitoterapeutaként, azt szeretném elérni, hogy a gyerekeknél a tea, a teázás ne kapcsolódjon betegségtudathoz, mert felnőtt korban nagyon nehéz lesz valamiről lemondani az egészségük érdekében. Márpedig a tea, a teázás kulcs az egészséghez és az idő múlásával egyre több időt kell fordítanunk megőrzéséhez.

A mesék régen nem gyerekeknek szóltak, hanem felnőtteknek, felnővekvő generációnak, akik ismerkednek az élettel és annak örömeivel, nehézségeivel.

A Mesében gyógyító erő lakozik, hogy az elénk érkező feladatokkal meg tudjunk bírkózni. A Mese az életfeladatok megoldásához kapcsolódó érzelmeket, lelki feszültségeket fejez ki, mely a tudat számára nem világos, nem mindig nyílvánvaló, hogy ezeket önállóan fel tudjuk ismerni. A mesék gondolkodásra késztetnek bennünket azon problémákon, vagy hívjuk inkább megoldandó feladatnak, amelyeket esetleg elfojtunk vagy mélyen elrejtünk – és meséléskor napvilágra kerülnek. A mesék mesélése akár gyermekről, akár felnőttről van szó, segít feloldani a mélyen elrejtőzött félelmeinket, fájdalmainkat, konfliktusainkat, melyeket az eszünkkel nem dolgoztunk fel, és szükségszerűen nem vitatnánk meg magunktól, de a szívünkben nyomot hagyott. A Mese kulcs a kezünkbe a bezárt ajtókhoz. Az ajtók mögött útmutatások vezetnek régi és új nehézségek megoldásához.

Ezért születtek meg a Mesélő Teák és ahogy a barát, barátnő szokta mondani: Na gyere, mesélj! 
Lássuk! Neked mit üzen a meséd? Készítsd el a teát és hallgasd meg üzenetét!

Cím

Go to Top