MESÉLŐ TEÁK

A Mesélő Teákhoz több út és felismerés vezetett, hogy megszülessen. A teák az életemben amolyan kultúrmissziós feladat. Fitoterapeutaként azt szeretném elérni, hogy ne csak betegség idején teázzunk, és ne csak télen, hanem nyáron is, sőt egész évben. A teázás kulcs az egészséghez és az idő múlásával egyre több időt kell fordítanunk megőrzéséhez.

Ahhoz, hogy ezt elérjem, kitaláltam, hogy a magyar népmesék meseszimbólumait és azok tanításait jelenítem meg a teák csomagolásán, amolyan életrevaló útravalóul tea mellé.

A mesék régen nem gyerekeknek szóltak, hanem felnőtteknek, a felnővekvő generációnak, akik ismerkednek az élettel, annak örömeivel, nehézségeivel.

A Mesében gyógyító erő lakozik, hogy az elénk érkező feladatokkal meg tudjunk birkózni. A Mese az életfeladatok megoldásához kapcsolódó érzelmeket, lelki feszültségeket fejez ki, mely a tudat számára nem világos, nem mindig nyilvánvaló, hogy ezeket önállóan fel tudjuk ismerni.

A mesék mesélése akár gyermekről, akár felnőttről van szó, segít feloldani a mélyen elrejtőzött félelmeinket, fájdalmainkat, konfliktusainkat, melyeket az eszünkkel nem dolgoztunk fel, és szükségszerűen nem vitatnánk meg magunktól, de a szívünkben nyomot hagyott.

A Mese kulcs a kezünkbe a bezárt ajtókhoz. Az ajtók mögött útmutatások vezetnek régi és új nehézségek megoldásához.

Ezért születtek meg a Mesélő Teák és ahogy a barát, barátnő szokta mondani: Na gyere, mesélj! –

Lássuk mi is! Neked mit üzen a meséd? Válassz egy teát, készítsd el és teázás közben hallgasd meg üzenetét!

Go to Top