SZŐLŐTÖRKÖLY (vörös)

SZŐLŐTÖRKÖLY (vörös)

700 Ft

4 készleten

szárított vörös szőlőtörköly (szőlőhéj)

 

Leírás

A teák rosé-ja.

Ha jön a hidegidő, önmagában is megállja a helyét, de ha egy kis rooibossal, honeybush-sal, netán natúr fekete teához keverjük, egyszerűen pazar.

Nekem a szőlőről, a középiskolai szüretek jutnak eszembe és amikor a szeptemberi reggeli fények megváltoznak, kedvem kerekedik egy kis múltidézésre, melyhez szárított vörös szőlőtörkölyből készítek teát. Mivel túl sok időm nincs a hétköznapok reggelein hosszas merengésre, ezért a hűtőből előveszem a pár nappal korábban lefagyasztott kék szőlőszemeket, melyek majd jégkockaként hűtik ihatóra a teámat. Érdemes szőlőszüret idején eltenni néhány tasakkal a szőlőszemekből, mert bár a tél nem igényli a hideg szőlőszemet, tudunk belőle gyors lekvárt készíteni, amit felhasználhatunk sült camembert sajtokhoz, húsokhoz. A nyári hőség idején mindenképp jól jöhetnek a fagyasztott szőlőszemek.

Vissza a teához. ? Ha a látványt borhoz szeretném hasonlítani, akkor egy halvány rosé-t látok. Ízében pedig ott van a kissé fanyar, savas, frissítő gyümölcsös szőlőíz.

A tea elkészítése:

1 evőkanál szárított szőlőtörkölyt felöntök
2,5 dl 100 fokra felforralt vízzel
10 percig (vagy még tovább) hagyom ázni
leszűröm és
ráöntöm a fagyott szőlőszemekre (opcionális)

Ennyi! Semmi extra, mégis kellemesen ébreszt reggel, miközben még csukott szemmel engedem, hogy a nap sugarai megvilágítsák az emlékeimet.

Hatóanyagait tekintve: gazdag antioxidáns hatású flavonoidokban: P, Ca, Na, tiamin (B1), riboflavin (B2), biotin (B7 v. H vit.), folsav (B9)  és resveratrol.

A resveratrol főleg a gyümölcsök, termések héjában a héj második, harmadik rétegében fordul elő. Elsősorban a szőlőben, vörös szőlőben, vörösborban, faeperben, málnában található meg. Jelentős mennyiségben tartalmaz rezveratrolt a kakaó, az étcsokoládé és a földimogyoró is. A növények immunválaszként termelt vegyülete. – Wikipédia –

További információk

Tömeg N/A
Egységár

20 000 Ft/kg

Kiszerelés

50g

Cím

Go to Top