Sárkányfű

1 100 Ft

100 % perzsa sárkányfű

Leírás

Angolul tarragon, magyarul tárkony és amiért sárkányfűnek hívják, az a latin nevéből ered:  artemisa dracunculus

A görög dracon sárkányt jelent, a Dracunculus jelentése kis sárkány, a több más nyelven elnevezése estragon, ami a benne található estragol illóolajára utal.

A nemzetséget, ahova tartozik Artemiszről, a hold, a vadon élő állatok és a vadászat görög istennőjéről nevezték el.

Ha utánanézünk a tárkonynak, látjuk, hogy sokféle létezik. A legaromásabb a francia tárkony (valahol német tárkonynak hívják és legfeljebb 3% illóolajat tartalmaz), az orosz tárkony egyáltalán nem illatos kevesebb illóolajat (max. 1%) tartalmaz.

A növény, melyet  nálam találsz, Perzsiából származik (Irán) vágott, tehát nem egyben vannak a levelek, de nem por alakú.

Nem olyan erőteljesen aromás, mint amit itthon megszoktunk a tárkonytól, vagy ami a kertünkben nő. Sokkal szolídabb illattal rendelkezik. A háztartásokban kevésbé szoktuk fűszerként használni, bár a zöldbab főzelék szerintem tárkony nélkül elképzelhetetlen, mivel a savas közegben jobban kiadja ízét (a főzelékben a hozzáadott ecet).

A tárkonyt főleg fűszernövényként ismerjük és használjuk, ha használjuk, de nagyon jó házi készítésű teakeverékek összeállításához. Legyünk kreatívak és használjuk bátran. Ezzel a kis sárkánnyal nem fogjuk elrontani a teánkat!

További információk

Tömeg N/A
Egységár

22 000 Ft/kg

Kiszerelés

50g

Cím

Go to Top