Rooibos Flower Dance – 50 g

1 500 Ft

rooibos tea, rózsalevél, kék búzavirág szirom, napraforgó szirom, melyhez az eper, grapefruit és vanilia aroma különlegesen elragadó ízt ad.

Leírás

Önmagában is páratlanul édes, de ízesítheted mézzel, citrommal, vagy csak citrommal. Ha kicsit erősebbre készíted még a tejet is elbírja. Fantasztikusan finom. Nekem nagyon ízlik.

Elkészítése egyszerű. Nem lehet túláztatni, újra melegítve sem romlik élvezeti értéke. Ízesítheted mézzel, citrommal vagy akár tejjel, de önmagában is édes ez a szemnek is kellemes aranylóbarna frissítő tea.

A rooibos tea gazdag antioxidánsokban, polifenolokban, flavonoidokban, ásványi anyagokban. Ami viszont teljes mértékben hiányzik belőle, az a koffein!

A Rooisbosban lévő ásványi anyagok ismérvei
Magnézium: Védi az érrendszert, a szívet és az idegrendszert. A terhesség, a szoptatás, az erős stresszhatások fokozzák a magnéziumigényt.
Kalcium: Véd a csontritkulástól, segíti az idegrendszer működését
Fluor: Feladata a csontképzés, hiányában fogromlás fordulhat elő.
Cink: Hiánya depressziós hajlamot, zsíros, pattanásos bőrt, nehezített teherbeesést, fertőzési hajlam növekedését, az ízlés és a szaglás elvesztését okozza
alpha-hydroxy (természetes gyümölcssav): hámlasztó, puhító, regeneráló
Réz: Fontos szerepet játszik a vas felszívódásában és a hemoglobinba történő beépülésében. A csontfejlődést is elősegíti.
Vas: Hiánya vérszegénységet, sápadt bőrt, kimerültséget eredményez, fáradtságot, elesettséget okoz, napjaink gyakori hiánybetegsége
Kálium: Védi a szívet, az érrendszert és megelőzi a görcskészséget és a feszültséget. A kimerültség, a betegség, a megerőltető izommunka fokozza a sejtekből való kálium kiáramlását, ezért megnő a szervezet kálium igénye
Polifenolok: erős antioxidánsok, csökkentik a rákos megbetegedések, az agyvérzés és a szívbetegségek kialakulásának kockázatát

 

Cím

Go to Top