Mórmályva virág

Mórmályva virág

1 500 Ft

100 % mórmályva virág

Cikkszám: N/A Kategóriák: ,

Leírás

Ennek a virágnak az öntete gyönyörű szép kék, aztán mint a napsütéses kék égbolt, ahogy lassan beborul, úgy lesz borús az öntet színe. Pedig olyan szép kék volt, kár hogy nem őrzi meg. Ez a kék szín a virágban található antocián nevű hatóanyagnak köszönhető és jelenlétét indikátorként jelzi, ha egy pici citromlevet teszünk mellé. Akkor ugyanis halvány rózsaszín lesz. Önmagában is ihatjuk, de semmi íze. Pici illata van a szárított virágnak, de inkább azt mondom, hogy nincs és az öntetnek sincs illata. De ez nem baj, hiszen pont ezért bármilyen teát díszíthetünk vele, ízben nem viszi el, viszont az öntetében gyönyörködhetünk. Ha saját magunk készítjük el a teakeverékeinket, akkor érdemes ebből a növényből beletenni, mert olyan különlegessé teszi, jó lesz ránézni. Nem tudom ki hogy van vele, de én bele tudok bambulni a száraz növények keverékeibe is és csodát látni.

Ha a gyógyhatását szeretném elérni, akkor nem szabad leforrázni, mert megsértődik. A virágok nyálkát tartalmaznak, melyek csak akkor fejtik ki pozitív tulajdonságukat, ha szobahőmérsékletű vízzel öntjük le, hagyjuk ázni néhány órán át és utána fogyasztjuk. A nyálkát, mint hatóanyagot akkor alkalmazzuk, amikor a szervezetünkben valahol a nyálkahártyák meg vannak duzzadva, be vannak gyulladva, vagy éppen szárazak, fekélyesek és ezért irritációt okozhatnak, nem szeretjük betegségek. Hol vannak nyálkahártyák? A bélrendszerben, a gyomorban, a szájüregben, tüdőben, nem soroltam fel mindet.

Az egyik fotón két csészét látsz, benne mályva virág öntettel. A világosabb a mórmályva, mellette pedig a festőmályva virág fekete öntete natúr, majd mikor hozzáadtam pár csepp citromlevet.

 

További információk

Tömeg N/A
Egységár

30 000 Ft/kg

Kiszerelés

50g

Go to Top