Kamillavirág

900 Ft

100 % kamillavirág

Számtalan felhasználási lehetősége lehet. Készíthetünk belőle teát, borogatást, tinktúrát, használhatjuk saját készítésű szappan vagy krém készítéséhez. Fürdővízbe rózsaszirommal keverve. 🙂

Leírás

Kibontottam a kamilla zsákját és csodát láttam. Olyan gyönyörű, hogy tátva maradt a szám. Szinte látszik rajtuk, hogy stresszmentes virágok, melyek képesek lesznek megnyitni a megsértett szívet. Ami ilyen egészségesen szép és egész, abban ott vannak a mi egészségünket szolgáló hatóanyagok.

Tudtad, hogy a kamillának, ennek a gyönyörű fehér szirmú sárga virágnak kék illóolaja van? Azok a növények, melyeknek illóolajtartalma meghaladja az 1 %-ot, gyógyerővel bírnak. A kamilla 1-1,5 % illóolajtartalmával segíti az emésztést, gyulladáscsökkentő, lázcsillapító, görcsoldó, nyugtató. Főleg gyomor problémáknál lehet hasznos teája. Amikor készül a tea, érdemes letakarni, hogy ezek az értékes olajok ne illanjanak el. Gyerekkorunkból ismerhetjük inhalálásra való tulajdonságát is. Belélegezzük finom illatát és eljutnak a légutakig.

Érdemes azzal is tisztában lenni, hogy a kamilla hosszútávon szárítja a nyálkahártyát, ezért csak addig használjuk, amíg szükség van rá. Utána irritálni fogja pl. a gyomor nyálkahártyáját, és ez kellemetlen. Pedig gyomorfájásnál, gyomorfekélynél rendkívül jó szolgálatot tesz. Ne csak megidd a teát, hanem csinálj gördülőkúrát. Ez azt jelenti, hogy

készítsd el a teát. 1 evőkanál kamillavirágot forráz le 2 dl forróvízzel, takard le és áztasd 10 percig.

Mire a 10 perc eltelik, kihűl annyira, hogy kortyonként ihatod. Ülj le egy kényelmes ágyra! Csukd be a szemed, hajolj a tea fölé és érezd a csodálatos kék illatot. Igyál egy kortyot és érezd, ahogy halad a gyomrod felé. Figyelj, és képzeld el, ahogy nyálkaanyag tartalma védőrétegként nyugtatja a gyulladásban lévő, vagy fekélyes gyomor nyálkahártyáját. Maradj így egy kicsit, majd  igyál még egy kortyot és feküdj a bal oldaladra! Képzeld és érezd, ahogy a kamilla a gyomor bal oldalát nyugtatja. Az újabb kortynál fordulj hasra. Maradj nyugodtan, és engedd, hogy a háborgó gyomrodat simogassa. A következő kortynál fordulj a jobb oldaladra, és engedd, hogy a gyomor jobb oldalát is bevonja nyálkával. Engedd pár percig, hogy végezze dolgát, majd ülj fel és idd meg a maradék teát. A szemed csukd be és ne engedj az idő rohanásának. Figyelj a teára és ahogy átjárja a tested!

Keserű hatóanyagai az emésztésben tesznek jó szolgálatot. Erősíti a májat, az epét, segíti az emésztést. Amikor teát készítesz, tegyél bele egy szelet friss gyömbért! Erősíteni fogják egymás hatását és meglátod, mennyire finom lesz.

Lehetnek allergiás reakciók is a kamillánál! Az arra érzékenyek, ne lepődjenek meg, ha bőrükön kiütések lesznek. Szemborogatásra, a szem nyugtatására ismerjük anyáinktól, nagyanyáinktól a módszert, de vigyázat, mert szárító hatása itt is érvényesülhet. Használjuk, de csak addig, amíg feltétlen szükség van rá és ha nincs allergiás reakció.

Minden növény, melynek illóolaj tartalma van, alkalmas arra, hogy alkoholos kivonatot készítsünk belőle. A kamilla alkoholos kivonata, tinktúrája oldja a feszültséget, segíthet fejfájásnál, alkalmazhatjuk borogatóvízünkbe, vagy készíthetünk belőle testpermetet. Mi magunk is elkészíthetjük és kéznél lesz, amikor kell.

 

További információk

Tömeg N/A
Egységár

18 000 Ft/kg

Kiszerelés

50g

Go to Top