India Monsooned Malabar AA – 100 g

India Monsooned Malabar AA – 100 g

1 800 Ft

100 % arabica kézműves babkávé francia pörköléssel

A különleges eljárásnak (monszunálási) köszönhetően egy közepesen testes, intenzív aromájú, alacsony savtartalommal rendelkező kivételes ízvilággal találkozunk a kávé fogyasztása közben.

Cikkszám: N/A Kategória: Címke:

Leírás

Indiában a kávé ültetvényeket kereskedelmi céllal a britek létesítették Dél-India hegyvidékein, ahol a napos lejtők, a nagy mennyiségű csapadék és a talaj humusztartalma ideális helyszínt biztosított a termesztésre.

Az India Monsooned Malabar egy különleges eljárással, „monszunálással” készült babkávé. Amikor a brit kereskedők anno az 1800-as években Európába küldték a kávét, még fa vitorlásokkal szállították a monszun ideje alatt, ha esett, ha fújt a szél. A kávét a vízszint alatti raktárakban tárolták és a fán keresztül átszivárgó tengervíz nedves légkörében a nyers kávébab különleges változásokon ment keresztül. Megváltozott a bab mérete, szerkezete és a többitől megkülönböztetett merész aromával rendelkezett, amelyhez hozzászoktak az európai kávéfogyasztók.

Ahogy a hajózás fejlődött és minőségileg egyre jobb hajók kerültek a kereskedelmi szállításokba, a kávé elvesztette azt az ízprofilt, ami ennek a kávénak egyediségét jelentette. A kávétermesztők a vevők megtartása érdekében megpróbálták utánozni a monszuni időjárást, a tengeri szelet és a hajóraktár nedves légkörét. Igy alakult ki a monszunálási folyamat, amely a világ legegyedibb eljárásával készülő kávéra jellemző.

A napon szárított zöld kávébabokat monszun ideje alatt 12-13 héten keresztül tárolják nyitott falú raktárakban, ahol a nedves trópusi levegő átfújja a tárolóhelyeket. Ezidő alatt a kávébab magába szívja a nedvességet, elveszíti eredeti savtartalmát és egy semleges pH egyensúly mellett kétszeresére duzzad eredeti méretének.

További információk

Tömeg N/A
Egységár

18 000 Ft/kg

Legyen ledarálva a kávé?

Igen, legyen ledarálva, Nem kérem darálni

Kiszerelés

100g

Go to Top