Honeybush BIO

Honeybush BIO

1 900 Ft

1 készleten

100 % honeybush (Cyclopia intermedia vagy Heuningbos) tea organikus művelésből

Az organikus mezőgazdasági művelés alapelvei:

  • fenntartani a talaj termőképességét
  • megtartani azokat a körülményeket, melyek döntő hatással vannak a föld biológiai tisztaságára, életképességére
  • nem szabad uralkodni a természet felett, ezért a lehető legtermészetesebb eszközökkel kell munkát végezni
  • a mezőgazdasági tömegtermelésből adódó szennyező folyamatokat csökkenteni
  • természetes eredetű tápanyagokat kell használni
  • meg kell tartani a termőterület genetikai sokszínűségét, a vad ökoszisztémát, védelmét
  • a föld természetes adottságainak megtartása

Cikkszám: N/A Kategóriák: ,

Leírás

Ha ittatok finomat, és ha szeretitek a mézet, és ha szeretitek az illatok által elbűvölve érezni magatokat, akkor ezt kóstoljátok meg. Kombinálható virágokkal, bogyókkal, ihatod mézzel vagy méz nélkül, édes mellé savanyút, ezer mindegy és mindenhogy finom. Olyan, mint a méz, olyan édes… Virágzáskor szüretelik, amikor méz illatát szórja szerteszét. Külső megjelenésében hasonlít a rooiboshoz, de mégsem az. Ha megnézünk egy virágos képet a neten a rooibosról és a honeybushról, rejtvénymagazinban a keresd az eltéréseket rovatban lenne. Hányat találsz? 🙂 Ízét tekintve édesebb, mézesebb. Tényleg méz illata van ahogy kibontom a teazsákot. 🙂 Komolyan! Nagyon jó alap a saját keverésű teáinkhoz, Keverd Kedvedre teákhoz.

Mit lehet még tudni a honeybushról? Endémikus fynbos faj. Ez azt jelenti, hogy csak egy helyen, kizárólag Dél-Afrikában Cederberg, Langkloof, Tsitsikamma fennsíkjain nő, mint a rooibos. Már ez a tény is lenyűgöző, hogy miért csak itt nő? Miért nincs a világon még egy olyan hely, ahol termeszteni lehetne? És nem lehet! Ráadásul termeszteni sem egyszerű, így inkább a vadon termő cserjéből szüretelnek. Ahogy a rooibosnak, a honeybushnak sincs igénye a rovarölő, gombaölő használatára és tápoldatokkal sem kell öntözni, épp ezért bio, organikus művelésből származik.

Ezen a területen élnek évszázadok óta a khoisan törzsek, akik édes íze miatt itták és mint természetes gyógyszert alkalmazták. A 17. században a hollandok és a britek tőlük lesték el használatát és a korábban megszokott teájukat, a camelia sinensist (fehért tea, zöld tea, fekete tea….) helyettesítették vele.

Koffeinmentes, alacsony cseranyag tartalommal. Nyugtató, feszültségoldó hatása ideális fejfájásnál, alvásproblémáknál. Ez a tea is azok közé tartozik, mely magas antioxidáns tartalma miatt erősíti az immunrendszert. Az emberi szervezet anyagcsere folyamataihoz elengedhetetlen a vas, a kálium és a réz, melyeket a honeybush tartalmaz. Ahogy kálciumot, mangánt és cinket is.

 

További információk

Tömeg N/A
Egységár

38 000 Ft/kg

Kiszerelés

50g

Go to Top