Fagyöngy

Fagyöngy

900 Ft

1 készleten

100 % fehér fagyöngy

Cikkszám: N/A Kategória: Címke:

Leírás

Érdekes módon a fagyöngy egy élősködő a gyümölcsfákon, almafán vagy körtefán, de láthatjuk jó magasan jegenyefán, tölgyfán, kőrisfán vagy nyírfán is.  Hatása, minősége számunkra attól függ, hogy milyen fán élősködik. Hatóanyag szempontjából a gyümölcsfán, tölgyfán élősködő a legjobb.

A fagyöngy teáját hideg áztatással készíthetjük el. Célszerű este lefekvés előtt 1 púpos teáskanálnyit 2,5 dl szobahőmérsékletű vízzel felönteni. Minden teánál lényeges a víz minősége a lehetőségekhez mérten. Ami fontos, hogy az összes oldott ásványianyag tartalom ne haladja meg az 500 mg-ot. Ha palackozott ásványvizet veszünk, erre figyeljünk. A legjobb a forrásvíz, amit kirándulásainkon tudunk beszerezni a hegyekből. Olvashatjuk itt ott, hogy mészmentes vizet használjunk. Nem kell az internetet felrobbantani mész mentes vízért, egyszerűen forrald fel a hideg csapvizedet, hagyd a meszes dolgokat leülepedni (ezektől tud opálos lenni a víz és akkor tiszta, ha leülepedett). Ez néhány órát igényelhet. Tipp: reggel forrald fel, estére leülepedik. Anélkül, hogy felkavarnád, öntsd le a meszes üledékről a vizet és ebben áztasd másnap reggelig a fagyöngyöt. Reggel aztán szűrd le, picit melegítsd fel és fogyasztható.

Drogja a levél. Bogyóját semmiképp ne szedjük! Én azt mondom, úgyis olyan magasan van, minek érte felmászni, tegyék ezt a hozzáértők!

Amilyen kis élősködője a fának, nekünk olyan jót tesz érelmeszesedésből adódó magas vérnyomásnál, szédülésnél. (Varró Aladár Béla)

Fogyasztása 1 hónapig javasolt, mert májkárosító lehet. Mint minden gyógynövénynél igaz, ennél halmozottan, hogy ha nem keverékben iszod, akkor 1 hónap után szünetet kell tartani. A fagyöngy erős hatású fehérjét (viscotoxin) tartalmaz és ami erősíti az immunrendszert, az mérgesíti is, a májat kikészíti.

Fogyasztásával kapcsolatban érdemes orvossal, fitoterapeutával konzultálni!

További információk

Tömeg N/A
Egységár

18 000 Ft/kg

Kiszerelés

50g

Cím

Go to Top