Citromhéj

900 Ft

Elfogyott

100 % szárított citromhéj

Leírás

A citromhéj Törökországból származik. Tudod mit jelent ez? Hogy a citrom ott érik be, ahol terem, éretten szüretelik le és készítenek a héjából szárítmányt. Tehát nem kell kezelni semmilyen érlelés gyorsítóval, nem kell utaztatni, és élelmiszerként lehet fogyasztani! Nem úgy mint a boltok polcain található citrom, melyhez mostanában ki van írva, hogy a citrom héja étkezési célra nem alkalmas.

Szoktad magad keverni a teáidat? Akár gyűjtött növényekből, akár vásárolt növényekből? Szerintem van abban valami báj, mikor kedvünkre keverünk finomságokat. 🙂 Abban is van valami varázslat, amikor nem az elkészült teát ízesítem, ha úgy szeretem, hanem magába a keverékbe teszem bele az ízeket és az áztatmány eleve ízes. A citrommal leheletnyi savanyú ízt adhatunk a keverékünkhöz. Nem annyira savanyút, mint egy hibiszkuszvirággal, de valami derengeni fog.

Ha van otthon mákdaráló, akkor porrá is lehet őrölni. Próbáld csak ki: egy kiskanál szárított citromhéj, fél kiskanál szárított hibiszkuszvirág, egy kiskanál szárított rózsaszirom, egy kiskanál szárított szőlőtörköly + annyi igazi méz, hogy az egészet összekeverve finom folyékony masszát kapjunk. Ezt hívják angolul honey spreadnak, egészséges mézes nyalánkságnak.

További információk

Tömeg N/A
Egységár

22 000 Ft/kg

Kiszerelés

50g

Érdekelhetnek még…

Cím

Go to Top