Citromverbena

1 300 Ft

100 % perzsa citromverbéna

50 g-os kiszerelés

Leírás

Citromverbéna Aloysia citriodora

A citromverbénat ne keverjük össze a hazánkban is megtalálható közönséges vasfűvel (verbena officinalis), vagy a citromfűvel (melissa officinalis).

A citromverbéna a forró éghajlatot kedveli, mint Irán, ahonnan a nálam kapható is származik. A növényt előszeretettel használja az illatipar, hiszen illóolaj tartalma eléri a 0,1-0,2 %-ot.

Kusza leveleinek hatóanyagai olyan esetekben segítenek, mint az emésztés könnyítése, emésztés serkentése, puffadás, émelygés, a gyomor görcsének oldása. Nyugtatólag hat az idegrendszerre, szorongást, depressziót enyhít, stresszből fakadó alvásproblémáknál segít.

Mivel a stressz kihat a hormonháztartásra, így hormonális egyensúly kezelésénél is eredményes használata.

Nem altató tea, de ha a stresszre való hatását figyelembe vesszük, mindenképp hihetjük, hogy nyugodt alvást biztosít.

A stressz a szívünket terheli, így a citromverbéna a szívünkre is nyugtató hatással lehet.

A stressz hosszútávon kimeríti az embert, rövid távon viszont segít céljaink elérésében. A citromverbéna frissítő élénkítő hatásával segít a rövid távú stressz céltudatosságánál és segít akkor is, amikor krónikusan telepedett ránk és már nem vagyunk képesek összpontosítani. Ilyenkor nyugtató hatásával igyekszik helyrebillenti az egyensúlyt.

A citromverbéna már az ókorban felhívta magára a figyelmet, melyet különböző ízületi gyulladásos betegségekre, ill. izomlazítóként használtak.

Forrázata kellemes citrom ízű, ezért olyan teákba is beletehetjük, melyeknek az íze nem éppen finom. Ha kakukkfűvel társítjuk, bélrendszeri fertőtlenítőként segíthet pl. hasmenésnél.

1 teáskanál citromverbéna elegendő 2,5 dl forrásból lecsendesedett vízhez.

További információk

Tömeg N/A
Egységár

22 000 Ft/kg

Kiszerelés

50g

Cím

Go to Top