Akácvirág

Akácvirág

Original price was: 900 Ft.Current price is: 700 Ft.

1 készleten

100 % szárított akácvirág

Cikkszám: N/A Kategóriák: , Címke:

Leírás

Az akácvirág hatóanyagai a flavonglikozidjai és az illóolajai. Illóolajokból a nerol, a farnesol és a linalool található meg benne.

Érdekesség: A Farnesol egy virágkivonatban található, amelyet régóta használnak az illatszeriparban. A tiszta farnezol anyagot a Farnese akácfáról ( Vachellia farnesiana ) nevezték el (kb. 1900-1905) , mivel a fáról származó virágok voltak a virágesszencia kereskedelmi forrásai, amelyben a vegyszert azonosították. Ezt a különleges akácfajt pedig Odoardo Farnese bíborosról (1573–1626) nevezték el, amely a nevezetes olasz Farnese család tagja (1550-től a 17. századig) tartotta fenn az első magán botanikus kerteket a római Farnese Gardensben . Az -ol végződés hozzáadása abból adódik, hogy kémiailag alkohol . Magát a növényt a Karib-térségből és Közép-Amerikából hozták a Farnese kertekbe , ahonnan származik.  – Wikipédia –

Ez az akácvirág, nem az az akácvirág, de a farnesol illóolaj megtalálható benne is.

Hatóanyagainak köszönhetően javítja a hangulatot és  az étvágyat, gyomorsavcsökkentő, görcsoldó. Édes mézes virága boldog fiatalságot idéz vidám kirándulásokkal, sétákkal.

További információk

Tömeg N/A
Egységár

18 000 Ft/kg

Kiszerelés

50g

Go to Top