Áfonyabogyó – 50 g

1 000 Ft

100 % áfonyabogyó

Leírás

A szárított áfonyabogyót sokféleképpen felhasználhatjuk. Készíthetünk belőle kedvünkre kevert teát, válogathatunk mellé további gyümölcsöket, herba levél teákat, szépíthetjük virágszirmokkal.

Azt is megtehetjük, hogy áfonyaszirupot készítünk belőle. A szárított bogyókra annyi vizet öntünk, hogy ellepje, majd ízlés szerint nádcukrot teszünk bele és addig főzzük, amíg szirup sűrűségű lesz. Én nem vettem ki belőle az áfonyaszemeket, mert nincs magja, csak finom húsa és natúr joghurttal megettem. Az áfonyaszirup édes, ezért a joghurt tetejére homoktövisből készült szirupot öntöttem és megszórtam chia maggal. 🙂 Isteni lett!

Go to Top