TEAKÉSZÍTŐ online MŰHELY

Középpontban a nyári teák! Hogyan készíthetünk finom, frissítő teákat gyógynövényekből?

Harmóniateremtő workshop

2023. május 25. csütörtök 18:00

Házigazda:

Luczai Gabriella
természetgyógyász fitoterapeuta, hormonegyensúly tanácsadó, teaszakértő

Szia!

Ha végre itt a nyár és meleg az idő, az ember nemcsak strandra jár, hanem teát iszik. Eddig a hideg miatt ittunk meleg teát, most a meleg miatt fogunk hűsítő teákat inni. De még milyen teákat! Most érkezünk el a kreativitásunk csúcspontjára, amikor fantasztikus koktélokat készíthetünk gyógy-/ teákból. A forróság éppúgy okozhat betegségeket, mint a hideg, ezért jó ha tisztában vagy milyen növényekből készüljenek a teák az egészségünk megőrzése érdekében. Ebben a kaotikus világhelyzetben meggondoljuk, hogy akarunk e betegek lenni. Ne feledd! Egyszerűbb, olcsóbb és örömtelibb megtartani az egészséget, mint betegséget kezelni!

Még valamit! A nyári nappal és a meleggel az örömünk is előkerül, eszünk ágában sincs betegnek lenni. Felejtjük azt is, ami van. Nyaralás és jókedv, édes élet! De, most tudsz melegágyat vetni a téli egészségmegőrzésnek vagy lehetőséget adni a téli betegségnek! Úgyhogy egyáltalán nem mindegy nyáron hogy készülsz a télre! Használd ki a napfény örömét és aknázd ki lehetőségeit!

Gyere velem a teák világába és segítek!

Az egészség megőrzésekor nem mindig arra kell gondolni, hogy egy egy betegséget mivel tudnék megelőzni. Az élvezetből elfogyasztott teák sokszor többet jelentenek az egészségünknek, mint ha megindoklod, hogy miért iszod ezt vagy azt a gyógynövényt. Az örömteli táplálkozás átjárja testünket, lelkünket, a boldogsághormonjaink viszik az üzenetet, hogy jól érzem magam.

Amikor élvezeti teákról beszélünk, általában a koffein tartalmú teák jutnak eszünkbe. A zöld tea, a fekete tea elsősorban. A fekete teát sokan elutasítják, a zöld teát pedig piedesztálra emelve magasztosítják. Vajon a fekete tényleg olyan mostoha? Vagy csak nem ismerjük az apró betűs részleteket? Mit tudunk a koffeinről, ami általában az ítéletet kimondja? A koffein hat a szervezetre, főleg a központi idegrendszerre fejt ki enyhe stimuláló hatást. Az alkaloidok csoportjába tartozó nitrogéntartalmú vegyület. Lúgos kémhatású és vízben jól oldódik. Ennek köszönhetjük élénkítő, frissítő hatását. Tisztább és gyorsabb gondolkodást, jobb általános testkoordinációt produkál, fokozza az izmok teljesítő képességét, tágítja az agyi ereket (fejfájás esetén egy jó fekete tea többet ér, mint egy tabletta), fokozza a bélmozgást, vizelethajtó. Aztán ott vannak a gyógynövények is, melyből nem csak gyógyital készülhet, hanem isteni finom frissítő.

Te melyik csoportba tartozol, ha a teázásról van szó?

Az én tapasztalatom az, hogy az emberek egyik része (nagy része) a hideg idő beköszöntével teázik, ekkor kerül elő a szekrényből a teásbögre a tavalyról megmaradt teákkal együtt, mondván, hogy nekik a tea a meleget jelenti és a hidegben sokkal inkább jólesik meginni. 🙂

A másik része akkor teázik, amikor valamilyen betegség kigyógyulásából remél megoldást. Helyes! Jól teszik!

A harmadik csoport azért teázik kampányszerűen, mert fél valamilyen betegség kialakulásától. Szuper! Jobb az egészséget megőrizni, mint a betegséget kezelni!

A negyedik típusú teázók pedig a tea, a teázás élményéért teáznak javarészt, aztán igaz lehet rájuk az összes előző többi teázó szándéka is. 🙂 De a lényeg náluk az énidő nyugodt eltöltése egy igazán finom tea mellett akár nyár van, akár tél, netán az egész év. Ők a tea kulináris élvezői. A tea arisztokratái, akik elidőznek a pillanat felett, időt szentelnek az illatnak, az íznek, a színek fényének, miközben gondolatok jutnak eszükbe a világSzép észleléséhez.

A tea arisztokratáihoz igen nehéz bekerülni, de nem lehetetlen. Egyetlen dolgot kell tenned, meg kell ismerned a tea lelkét, szellemét, testét, harmóniateremtő erejét.

Ahhoz, hogy eljuss ide, gyere velem a TEAkészítő Műhely Harmóniateremtő workshopjára és elsajátíthatod a teakészítés művészetét.

Ismerd meg a teakészítés titkait és légy teArisztokrata!

Sokan nincsenek tisztában vele milyen teák vannak és hogyan kell elkészíteni egyes teafajtákat. Bizonytalanok.

Az egyik legkézenfekvőbb dolog és a legkevesebb energiabefektetés, ha megtanuljuk, hogyan készítsünk el egy teát úgy, hogy a lehető legfinomabb élvezeti érték mellett a legjobban szolgálja az egészségünket és ne csak azért igyunk teát, mert betegek vagyunk, hanem azért, hogy ne legyünk azok, mert az élet szép és élvezzük!

Ha szereted a teákat, szeretnél sok mindent megtudni a teákról, a teakészítés művészetéről, akkor ez a műhely épp neked való és tarts velem!

A tea MŰALKOTÁS. A tea filozófiája a szépség burkolt ábrázolása, a filozófia mosolya. Egyet jelent a nyugalommal, az eleganciával, a tiszta szépséggel. A teakészítés MŰVÉSZET, a tea MESTERMŰ, mely rólunk szól, mert mi magunk vagyunk a mestermű.

Mi mindent fogsz megtudni, ha velem tartasz ezen a Harmóniateremtő online workshopon?

Középpontban a nyári teák! Hogyan készíthetünk finom, frissítő teákat gyógynövényekből?

 • Milyen élvezeti teák vannak? Csak élvezetből isszuk vagy van gyógyító ereje?
 • A tea útja növénytől az asztalig.
 • Hogyan készítsd el, hogy elérd a legtökéletesebb élvezeti értéket?
 • Készítsd el a saját műalkotásodat!
 • Hogyan kombinálhatjuk a különböző teákat egyedi keverékek előállítására?
 • Hogyan kell kiválasztani a teakeverékek alapját?
 • Milyen gyógynövényeket, fűszereket, virágokat, gyümölcsöket válasszunk?
 • Milyen legyen az íze?
 • Hogyan szépítsük a teánkat? – a látvány vonzereje
 • Hogyan érjük el a legtökéletesebb egyensúlyt? – az aranymetszés szabályai a tea arányainál, a harmónia misztériuma
 • Milyen egészségünket érintő előnyei és hátrányai vannak a teáknak?
 • Hogyan építhető be a mindennapi életbe a tea fogyasztása?
 • Hogyan készíts teából alkoholos és alkoholmentes koktélokat? Receptek!

IDŐPONT:

2023. május 25. 18:00-20:00

HELYSZÍN: online

a virtuális térben hozunk létre kapcsolatot.

RÉSZVÉTELI DÍJ:

15.000 Ft/fő

A résztvevők száma korlátozott.

KIK JÖHETNEK?

Barátok, ismerősök, ismeretlen ismerősök, csapatépítő munkatársak, kapcsolatot erősítő családtagok, nők, férfiak, gyerekek.

MIT KAPSZ?

RÉSZVÉTELI LEHETŐSÉGET az online MŰHELYEN

INFORMÁCIÓT a workshop tananyagáról letölthető formában.

KEDVEZMÉNYT a MICI teacsomaghoz. Mici??? Olvass tovább, mindjárt megtudod mi ez! 🙂

A TEAKÉSZÍTÉS MŰVÉSZETÉT, az élményt, az érzést, amit akkor élsz át, amikor megszólítanak a virágok, gyümölcsök, levelek, amikor megérzed a varázslatos illatukat.

JÓ HANGULATOT!

Imádok a tea útján járni és megtudni mindent. A szerelem érzése jár át, amikor a teák, a növények világában vagyok. A világ csodája létezésük, tudásuk, szépségük, illatuk. Önzetlenül segítenek, ha megtanulunk odabújni hozzájuk.

Gyere velem és még két ajándékot adok neked, melyeket én készítettem!

1. Ajándék: SZERELMES FITOTERÁPIA – titkos jegyzet a növényekhez, virágokhoz, hogy a humorérzékünket ne hagyjuk el! Elmondom milyen növényeket használj fel szerelmes bájitalhoz! Mert az élet szép és élvezzük!

2. Ajándék: ZODIAC herbTEA – Hippokratész azt mondta sok más ókori orvossal egyetemben, hogy az orvos mit sem ér, ha nem ért az asztrológiához. Utánajártam mi lehet ennek a kijelentésnek a hátterében és összefüggéseket kerestem a kínai gyógyászat öt elem tana (ez a másik szakterületem természetgyógyászként a fitoterápia mellett) és az asztrológiai megfigyelések között. Fantasztikus dolgokra jöttem rá, melyekről egy másik találkozásunkkor bővebben mesélek el, most azonban megkapod azt a titkos listát, némi magyarázattal, hogy melyik jegyben milyen gyógynövényeket érdemes fogyasztani.

 

MIRE LESZ SZÜKSÉGED hogy részt vehess ezen a Harmóniateremtő online workshopon?

A szemedre, hogy lásd, mit mutatok.
A füledre, hogy halld, amit mondok.
A szádra, hogy el tudd tátani, amikor újdonsággal találkozol.

Na de most komolyan, INTERNETKAPCSOLATRA, és egy eszközre, amin követni tudod a műhely eseményeit (ha ezt egy saját eszközön olvasod, akkor van ilyened).

Maximum két nyugodt órára, amikor senki sem zavar.

Ha el akarod készíteni a saját különleges teádat, akkor természetesen szükséged lesz még TEÁRA. Ez lehet a saját meglévő készleted, ami a kedvenc ízeidet tartalmazza.

Ha nincs még otthon ilyened, esetleg fogytán, netán kipróbálnál valami újat, akkor résztvevőként kapsz 20% kedvezményt MICI teacsomagunkból, hogy felkészülten vághass neki a nagy kalandnak.

Mici teaboxTEAharmonia

„Azoknak, akiket már nem kell meggyőzni a tea egészségmegőrző hatásáról. Szeretnek utazni és nem csak a kilométerek útján, hanem a tea világába is szívesen mennek énidőt tölteni. A teák ízében, illatában nem a hozzáadott aromákat keresik, hanem a természet valódi értékeit. A levelekből, gyümölcsökből és virágokból hő hatására felszabaduló ízeket. Tudja, hogy a teákat nemcsak mézzel és citrommal lehet ízesíteni, hanem a természet kincseivel is. Kíváncsi és szeret kalandozni.”