Vállalatoknak, vállalati vezetőknek

Egészségtudatosság az, amikor az egészségünket hosszú távon befolyásoló döntéseket hozunk. Azok a szervezetek, amelyek kihasználják a dolgozók kreativitását, tudását, úgy érik el, hogy támogatják egészségének fenntartását. Ha egy vállalat odafigyel arra, hogy egészségesek legyenek a dolgozói, csökkentheti a fluktuációt, a hiányzásokat, nő a termelékenység, növeli az ügyfelek elégedettségét és anyagi megtérülést hoz.

Ha a munkavállaló egészséges és nem terheli félelem betegséggel, sokkal inkább képes a problémák értelmes, célravezető megoldását megtalálni. Nyitottabb, pozitívabb, ki tudja használni a képességeit, jobban bízik önmagában, könnyen teremt kapcsolatot.

Hogyan kerül a coaching szemlélet a teaasztalra? A tea elkészítése a gestalt (alaklélektan) élménye. Érzékelünk, tudatosítunk, mobilizálunk, kontaktust teremtünk, értelmezünk, visszavonulunk.

A tea nem más, mint az emberekkel való foglalkozás, a magunkkal való foglalkozás. A vállalati szervezeti kultúra kialakítása elsősorban a vezetőn múlik, így az ő hozzáállása és személyisége különösen hangsúlyos. Miként tud a teázás a vezető céljainak elérésében segíteni? Alkalmas-e a tea meghatározott körülmények között dolgozó emberek viszonyának megváltoztatására?

A teázás művészete segíti a vállalati vezetőket, hogy az általuk végzett munkafolyamatok fázisain minél tudatosabban tudjanak végigmenni és le tudjanak zárni problémákat.

ELŐADÓK:

LUCZAI GABRIELLA – TERMÉSZETGYÓGYÁSZ, FITOTERAPEUTA

30 évet dolgozott a vállalati szférában jogi szakokleveles mérnökként, mikor rálépett a tea útjára és örökre a teák világában maradt. Természetgyógyász lett, teaboltot vezet és előadásokat tart. Szakterülete a fitoterápia (gyógynövényekkel gyógyítás), kiemelt terület a hormonegyensúly tanácsadás, valamint akupresszőr  (hagyományos kínai orvoslás).

Teaszakértői vizsgát tett a Ceylon Teaboard Company iskolájában. Ismeri a tea teljes életciklusát a terroirtól a felszolgálás szertartásáig, egészségre gyakorolt jótékony hatásáig, annak minden apró részletével. A kínai kungfu teaszertartás folyamatában megtalálta a tea önismereti útját és Gaál Viktor szakmai tanácsadását figyelembe véve kidolgozta a TEACOACHING szemléletet.

GAÁL VIKTOR – COACH, PSZICHOLÓGUS

Executive és life coach, pszichológus. 2006-2012 között Londonban dolgozott tanácsadó pszichológusként, illetve önismereti és pszichodráma tréningeket tartott nemzetközi cégeknek, otthonosan mozog multikulturális közegben. Az executive és life coaching mellett vezetői kompetencia felméréseket és együttműködés-fejlesztő programokat tart. Emellett önismereti pszichodráma csoportokat vezet. Az ELTE-n végzett tanácsadás- és személyiségpszichológia szakirányon. A Magyar Pszichodráma Egyesület által kiképzett pszichodráma vezető, illetve a Flow Coaching School-on végzett gestalt vezetői coach. Tagja az MPE-nek (Magyar Pszichodráma Egyesület) és a MaG-nak (Magyar Gestalt Egyesület).

Szakterületei: együttműködés fejlesztés, konfliktus- és stresszkezelés, AC/DC, kommunikációs készségek fejlesztése, executive coaching

A  HR Portálon megjelent cikket az előadásról itt olvashatjátok a TEÁZÁS MŰVÉSZETE  ÉS A VEZETÉS alcím alatt:

Ősi teaszertartás, mint coaching eszköz. A vezetői jelenlét és a pillanatok megélésének elmélyítése.

HOGYAN TEHETI A VEZETŐ BOLDOGGÁ A MUNKAHELYET?

FITOTERÁPIA

GYÓGYNÖVÉNYEK

APITERÁPIA

AROMATERÁPIA

HKO

AKUPRESSZÚRA

FÜLGYERTYA

MOXA KEZELÉS

TEASZAKÉRTELEM

TEÁK

GYÓGYTEÁK

KÁVÉK

WORKSHOPOK

ELŐADÁSOK

WORKSHOPOK

TÁBOROK