MORINGA OLEIFERA

Gyógyító tulajdonságai

A Moringa gyógyhatását már több ezer éve ismerik, az Ayurvéda 4000 éve használja, a tudományos vizsgálatok látószögébe azonban még nem rég került. +/- 1300 tanulmány foglalkozott már a moringa előnyeivel, gyógyító tulajdonságaival.

ROOIBOS TEA

ASPALATHUS LINEARIS

A rooibos egyedülálló a maga nemében. Egyedülálló, mert csak Dél-Afrikában és ott is csak Western Cape tartományában nő a Cederberg hegységben, kb. 300 km-re Cape Towntól (Fokváros). Egyedülálló az éghajlati szárazság zsarolása, egyedülálló magas ásványianyag tartalma, Magnézium, Kalcium, Fluor, Vas, Réz, Cink, Kálium. Számottevő polifenoltartalma és csak a rooibosban található antioxidánsai, az aspalathin és notofagin, melyek a természetes kalóriamentes édes ízt biztosítják.

Lucerna

Minden élelem atyja

Miért nem ismerjük emberi fogyasztásra alkalmas növényként?, pedig az egyik legtáplálóbb növényünk, tele ásványi anyaggal (szerves kalcium, magnézium, kálium, foszfor, vas, cink, réz, szelén, jód, béta-karotin), vitaminnal (B-vitaminok, C, D, E, K, U), klorofillal, minden olyan földi jóval, aminek eredményeképpen szépek és egészségesek lehetünk. Az állatok takarmányozására használják, talajjavításra használják, emberi fogyasztásra pedig nem annyira elterjedt itthon, Magyarországon.

CONDURANGO

MARSDENIA CONDURANGO

A növény a dél-amerikai Andok-hegységben őshonos, Ecuador déli részén, a nyugati lejtőkön, Peruban és Kolumbiában.

A rákbetegség az egész világon előforduló betegség és sajnos hiába mutatnak előrelépéseket a kutatások, az eredmények azt mutatják, hogy a betegek száma egyre emelkedik. A figyelem a természetes megoldások felé irányul és így találtak rá a condurango-ra is, állítólag egy indiai nő megpróbálta megmérgezni az elviselhetetlen fájdalmakkal élő rákbeteg férjét.

LAPACHO

INKÁK ŐSI KINCSE

Az őslakos dél-amerikaiak generációról generációra örökölték az ősök tudását, amelyek lehetővé tették számukra, hogy a lehető legtöbbet hozzanak ki a amazóniai esőerdők nyújtotta előnyökből. A lapacho természetes antibiotikumként való használata bizonyítja ezt. A Lapacho egy gyógynövény, amely hozzájárulhat a mikroorganizmusok által okozott fertőzések kezeléséhez.

GÖRÖG HEGYI TEA

Sármányvirág

A görög hegyi tea (sideritis scardica, Sármányvirág, Vasfű, Olympus tea) a hegyekben, 1000 m feletti magasságban növekszik endemikusan a Balkán-félszigeten, ahol a test erősítésére és a hangulat javítására fogyasztják.

Sokszor a nálunk is megtalálható zsályával hasonlítják flavonoid tartalma miatt, de az aprított szárított sármányvirág bolyhos megjelenésében is hasonlatos az aprított szárított orvosi zsályához, így mindenképp érdemes felcímkézni amiben tartjuk a növényeket.

LELKIISMERET-FURDALÁS NÉLKÜL

ÉLVEZD A TEA JÓTÉKONY HATÁSÁT

A tein (koffein) nagy mennyiségben fogyasztva terheli szervezetünket. Normál mennyiség bevitele mellett azonban azt lehet kihozni belőle, amit igazán tud: serkenteni testünk működését, felgyorsítani az anyagcserét, fokozza az izmok teljesítőképességét, hatással van az idegrendszerre, szívrendszerre, segíti a megfigyelést, az ítéletalkotást, koncentrálóképességet, javítja a memóriát és a logikus gondolkodást, a rák megelőzésében is szerepet kaphat. Tágítja az agyi ereket, ami által enyhíti a migrénes fejfájást. Nem véletlen, hogy számos fájdalomcsillapító gyógyszer alapja koffein.

HOGYAN KÉSZÍTSD EL?

EGY KIS SEGÍTSÉG AZ ÉLVEZETES TEÁZÁSHOZ

A tea műalkotás. Nem létezik üdvözítő recept a tökéletes tea elkészítésére. Minden egyes főzetnek más és más tulajdonságai vannak, melyek a vízzel és a hővel kötött frigyről, öröklött emlékekről, és egyéni mesemondókedvről árulkodnak. Hangulatteremtő árnyai és a fények játéka örömünk és bánatunk lenyomata. Mestermű, mely rólunk szól, mivel mi magunk vagyunk a mestermű.. (Kakuzo Okakura)

Imádom a teát. Azok, akik nem értik, tartalmatlannak nevezik. A szemükben csak pár milligrammal több a semminél. A parfümje, a lelke, az illúziója elvesz, mert nem tudják lemérni, és csak a sárga, forró víz marad a csészéjükben. Azt mondják, hogy nincs lelke, pedig csak az egyénisége hiányzik. Magunk adunk neki egyéniséget. Meddő és királyi ital, amely nem táplál, de teret enged a belegondolásunknak, az álmainknak és a fantáziánknak. Terméketlen, önmagáért való, kéjes, mint a csók. A többi italok követelőznek. Elveszik valaminket, vagy adnak valamit, megváltoztatnak. Ez csak kihozza, hangsúlyozza, aláhúzza igazi valónkat, megmutat önmagunknak, az arcunkat tükrözi.
(Kosztolányi Dezső)

FITOTERÁPIA

GYÓGYNÖVÉNYEK

APITERÁPIA

AROMATERÁPIA

HKO

AKUPRESSZÚRA

FÜLGYERTYA

MOXA KEZELÉS

TEASZAKÉRTELEM

TEÁK

GYÓGYTEÁK

KÁVÉK

WORKSHOPOK

ELŐADÁSOK

WORKSHOPOK

TÁBOROK