Tegnap Bükkszentkereszten jártam és elmentem megnézni, hogy áll az orbáncfű. Sehogy. Viszont a szemvidító annál inkább pompázott. Máskor úgy kell keresgélni a fű között, hogy a kis virágocskákat észrevegyük. Biztos ezért vidítja a szemet, mert ha megtalálod véletlen, örülni fogsz, jé megleltem.

Orvosi szemvidítófű – Szemvigasztaló

Most rengeteg volt, örömömben szedtem is egy csokorra valót. Picike, nagyon picike növény, alig egy arasznyi a magassága. Icinyke virága Hüvelyk Panna meséjébe illene és mint a mesében, szép leányok tekintete odaadóbb és csábítóbb lesz.

Csábító tekintet, ha nincs rajta szemüveg.

A neve is jelzi alkalmazását. Szemvidító. Szemvigasztaló. Latinul Euphrasia officinalis, orvosi szemvidítófű. Euphrasia annyit jelent: öröm. Latin elnevezése utal arra, hogy a szemre gyakorolt jótékony hatásával jó érzést kelt.

Látásjavító teakeverékekben, szembetegségeknél (kötőhártyagyulladás) borogatásként használhatjuk vagy ha túl sokat facebook-ozol és a szemed már káprázik a sok hülyeségtől, akkor egy kis szurokfűvel az idegeidet csillapíthatod, vérnyomásodat csökkentheted, ha megiszod.

Euphrasia Officinalis – öröm, örül, örvendezik