Tavaszi nagytakarításra készülök a szervezetemben. Elkészítettem a tisztító teakeveréket, ami az egyik kulcsszerepet fogja játszani az 5 nap alatt. Hétvégén kezdek, mire jön a Húsvét, a „takarítást” befejeztem. 🙂

Sokan sokféle tisztítókúrát tartanak, nekem a léböjt vált be. Erre az öt napra egy speciális teakeveréket állítottam össze és elneveztem Szaturnusznak. Ez lett az én saját méregtelenítő teám és a workshopjaimon ezt a teát készítjük el a méregtelenítéshez.

Hogy miért Szaturnusz? 🙂

Az Asztrológia a Szaturnuszt, mint a karma bolygóját, olyan szavakkal jellemez, mint: idő, nyugalom, csend, magány, lemondás, szűkölködés, korlátok. Az idő és sors istenéhez, Kronoszhoz tartoznak. Célja próbára tenni az embert. Aki ismeri az asztrológiai képleteket, tudja, hogy mindenkinek megtalálható a születési képletében, ahogy minden ember életében vannak olyan időszakok, amikor felelősséget kell vállalnia, korlátai vannak, ellenállásba ütközik, le kell mondania, szűkölködik, el akar bújni a világ elől, időt kér… A mai rohanó világunkban azonban ezeket a szavakat nem akarjuk hallani, pláne átélni. Csendet, időt kérnénk, de túl zajos a világ és nehezünkre esik, ha tenni kéne érte.

Bár szerintem a világot most épp böjtre inti Kronosz és rákényszeríti, hogy megélje. Mikor éljük meg ezeket a kulcsszavakat? Például betegség idején. Mert mi történik, ha lebetegszünk? Magányosak leszünk, karanténba kerülünk, magunkra zárjuk az ajtót, hagyjon békén minket a világ, korlátaink vannak, mert ágyhoz vagyunk kötve, vagy nem mozdulunk a négy fal közül, másokra vagyunk utalva. Rossz esetben kórházba kerülünk.

A Szaturnusz bolygója időnként jön és számon kér. Megnézi jó úton járunk e. Aztán nem kérdez, nem könyörög. Ha úgy látja nem jó úton vagy, akadályt állít, keretet szab, arcul csap. Ezek pedig rosszul esnek, mert sokszor nem ezt szeretnénk és félünk, küzdünk ellene. Ha önként nem adjuk meg magunkat neki, akkor ő érvényesíti jogait. Így vélekedik az asztrológia. Értsd jól, úgy, hogy ha nem megfelelő életmódot élsz, sanyargatod a tested, lelked, szellemed és nem szánsz időt arra, hogy egy kicsit lepihenj, akkor megbetegszel.

A Szaturnusznak mindegy miként oldod meg a feladatod, ami a tiéd, a te érdeked, csak tedd meg. Tegyél rendet magadban és magad körül, figyelj a lényegesre és engedd el a lényegtelent. Ha a Szaturnusznak mindegy a miként, akkor inkább választom útként a tudatos léböjtöt, megélve azokat a kulcsszavakat, amik jellemzik, minthogy a Szaturnusz nyakamba tegyen egy betegséget. Így én is jól járok és Ő is elégedett lesz. 🙂

Régen az asztrológia tudománya szimbólumokban próbálta megértetni az emberekkel, miként illeszkednek bele a természetbe. Ma nem mindenki érti az asztrológia nyelvét, de azzal mindenkinek tisztában kell lennie, hogy magunkra figyelni, magunkban rendet tenni, énidőt kérni, kicsit magányosnak lenni, szűkölködni (nem habzsolni sem a kaját, sem az életet), megélni a szépet, a testünket, amit kaptunk egészségben megőrizni, kutyakötelességünk. Saját érdek!

Ezért lett a tisztító teakeverékem neve a SZATURNUSZ.

Hogy milyen teák kerültek bele és miért? Ez már egy másik történet.