Az OXIGÉNt a tüdő által vesszük magunkhoz szüntelen, éjjel-nappal, akkor is mikor alszunk. Az oxigén nélkülözhetetlen életfeltétel. Az ember alvás közben lélegzik a legszabályosabban és legmélyebben. Ekkor használjuk ki legjobban a minket körülvevő levegőt. Télen a házainkat fűtjük, a hálószobánkban meleg van és minél melegebb a levegő, annál kevesebb az oxigén, ami benne van. Az ember kevesebb oxigént tud belélegezni, az anyagcsere lassúbb lesz, az alvás nyugtalan.

NEM ELÉG, ha levegőt veszel, töltsd meg oxigénnel! Szellőztesd át a szobákat lefekvés előtt!

Az oxigén hiánya a szervezetben nagyon sok betegség kialakulásának oka, illetve betegség ideje alatt oxigénhiányos a szervezet, ezért érdemes rá odafigyelni.

Otto Warburg (1883-1970): Német biokémikus a sejtlégzés terén elért kiemelkedő munkájáért 1931-ben megkapta a fiziológiai és orvostudományi Nobel-díjat. Felismerte, hogy a daganatos sejtek oxigénhiányos közegben tenyésznek igazán. Csak 2004 és 2006 között több mint 500 publikáció jelent meg a világ különböző tudományos szaklapjaiban, a Nature-től az England Medical Journalig, mely ezt a kérdést taglalja és megállapítja hogy az oxigén hiány jelentősen befojásolja a sejtek tumoros átalakulását és negatív hatású a kemo terápia eredményességére. Az oxigén jelenléte tehát létkérdés.  (Forrás: Kaqun.hu)

Lélegezz lassan és mélyeket! Lassan engedd be a tavaszi hideg levegőt, hogy legyen ideje a légutakon felmelegednie. A rövid és gyors légvétel összerántja a hörgőket, de még az életed fonalát is rövidíti. A lassú és mély kitágítja és meghosszabbítja az életed. Ha a tüdő munkája akadályoztatva van a hideg szél által, nem tud megfelelő minőségű/mennyiségű oxigént eljuttatni a szervezetbe.

Készíts egy finom teát, menj ki a napra, vegyél néhány mély levegőt és idd meg a teád. Mondjuk ezt:

Bodzavirág – a jó kommunikáció segítésére, ha éget a vágy

Édesgyökér – ha a tüdő túl bajos

Apróbojtorján – ha a világ túl zajos

Gyömbér – a csípős hideg ellen

Csalánlevél– hogy ne parancsolgasson senki

Orbáncfű – hogy ne legyenek keserű pillanatok

Egy teáskanál 2,5 dl forrásban lévő vízhez (nem baj ha még lobog az a víz), áztasd 10 percig és énidőt kérve szép lassan idd meg!

Az oxigén jelenléte a teák elkészítésénél is fontos. Sokkal jobban kihozza a tea ízét, aromáját. Hogyan töltheted fel a teád oxigénnel? Öntsd a forróvizet magasról, hogy az öntet buborékokkal legyen tele. 🙂 Amikor iszod, akkor pedig szürcsöld a szádba. Tudom, nem illik, de kóstold meg így! Máshol pont így illik. Mint Kínában. Ha már elirigyeltük tőlük a vírust, próbáljuk ki azt is, hogy isszák a teáikat.