Szervezetünk egészséges anyagcserefolyamatának támogatása a betegségek elleni küzdelmünkben elengedhetetlen. Jelen esetben össztűz a vírus ellen!

Milyen folyamatok segítenek bennünket, hogy egészségesek legyünk és ne betegek?

Levegővétel – Figyelj a megfelelő mennyiségű és minőségű, oxigéndús levegő bevitelére!

Étel/Ital – évszaknak megfelelően étkezz és fogyassz kellő mennyiségű vizet, folyadékot!

Mozgás/Pihenés – Minden betegségünk a bennünk lévő energia elakadásából, pangásából, estleges túláradásából, hiányából fakad. Mozgással serkenthetjük, Pihenéssel csökkenthetjük.

Ébrenlét/Álom – Figyelj arra, hogy elegendő alvást biztosíts a szervezetednek! Éjjel tisztítja a máj a véredet, éjjel termelődnek létfontosságú hormonok, hogy ébren azt mond, Tyűha, de jól érzem magam!

Telítődés/Ürítés – Ha bevétel van, akkor legyen kiadás is! Gondoskodj arról, hogy rendszeresen legyen székletürítés, ha pisilni kell, ne tartsd vissza, ha izzadni kell, izzadj! Ha a lelked már nem bírja, sírj, záporozzanak a könnyek!

Lelki folyamatok/Véletlen hatások – A stressz ma népbetegség és még több betegség okozója. Tanulj meg relaxálni, csendben lenni, stresszt kezelni! Legyen énidőd, igyál teát és figyelj a részletekre! Mit érzel, milyen új hatások érnek miközben iszod, amire eddig nem figyeltél fel? Mi a véletlen hatás? Amire nem tudsz felkészülni. Mondjuk a fejedre esik egy fél tégla. Óvatos azért tudsz lenni! 🙂

Ugye milyen egyszerű? Tisztában van vele mindenki, nap mint nap éli, de valahol valami mégis hibázik. Túl sokat dolgozik, alig alszik, alig eszik, vagy éppen túl sokat, de nem jár wc-re, stresszel él és nem tudja kezelni, állandóan ül és nem mozog, elgémberedik….

Szóval tudjuk mi ezt, nagyon is jól tudjuk, csak nem tulajdonítunk neki kellő figyelmet. Pedig jó lenne! 🙂

Erre igyunk egy teát! 

Csalánlevél – hogy a mozgással ne legyen gond

Borsmenta – a megfelelő döntések meghozatalához

Galagonya virágos ágvég – a szív békéjéért

Citromfű – hogy a füled ne zúgjon, a fejed ne fájjon

Orbáncfű – a lélek nyugalmáért

Csipkerózsa – hogy ne gyulladj be!

Egy teáskanállal tegyél a keverékből 3 dl 100 fokos vízhez. Áztasd 10-15 percig, majd szűrd le és vonulj el csendben merengni! 🙂 Énidő: 15 perc