A NAPFÉNY jótékony sugarai sokkal több, mint hinnénk.

Bakteriológusok kimutatták, hogy a napfényben nem tudnak megélni a legkülönfélébb bacilusok, vírusok csírái sem.

Télen a napsütéses órák száma nagyon kevés, tavasszal már kicsit több, de alig jut időnk a napra menni, hogy napfürdőt vehessünk. Most azonban megteheted, használd ki a lehetőséget amíg süt a nap, amíg nem kell menned dolgozni. Állj ki az udvarra, menj ki az erkélyre, lépj az ablakhoz, menj ki a mezőre! Mindegy hogy teszed, a körülményeid lehetőségeitől függően valahogy csípj el egy kis napfényt!

Fogyóban van a D-vitamin raktárkészletünk, melyeket a korábbi nyári napokból tettünk félre zsírszövetekbe, felkészülve a télre.  A D-vitamint a koleszterinből nyerné ki a szervezet napfény hatására. Tavasszal bár már süt a nap, de még nem megyünk ki, mert hideg van.

Napfény hatására a kalcium felszívódik a belekből és el tudnak tárolódni a csontokban, hogy azok rendesen működjenek.

A D-vitaminnak a csontok egészsége szempontjából is nagy jelentősége van.

Japán kutatási eredmények tesznek róla említést, hogy napi 1.200 NE D3 vitamin milyen jó hatással van az influenza elleni védekezőképességünkben is. 

NEM ELÉG, ha otthon világos van a szobában, a napfényre ki kell menni, napfürdőzni.

Tudtad, hogy a D-vitamin nem vitamin, hanem hormon? Mivel zsírban oldódó, ezért ha pótolni szeretnéd, használj jó minőségű D3 krémet és kend be vele ott a bőröd fürdés után, ahol a legvéknyabb. Térdhajlat, csuklóbelső. Nem árt, ha még krémes a kezed, a maradékot a nyakadra kened, a pajzsmirigy területére.

DE JOBB, HA KISZALADSZ A NAPFÉNYRE ÉS FÜRDESZ BENNE EGY KICSIT! Naponta 30 perc is elég!

Készíts egy bögre finom teát ha süt a nap és irány a szabad! Mondjuk ezt a teát!

Körömvirág – a szapora szív nyugtalanságára

Napraforgószirom – Napod bearanyozására

Levendula – az idegek nyugtatására

Csalán – hogy elcsípd a napfény energiáját

Egy teáskanállal tegyél 2,5 dl forrásban lévő vízhez, hagyd 10 percig állni, majd szűrd le és élvezd a nap fényét, melegét