Már az ókorban is így csinálták! A vallás is említi! Sőt a magyar néphagyomány is!

A tábor 5 napos, ottalvós és azoknak ajánljuk, akik szeretnék beépíteni a léböjtöt az életükbe, de nem tudják hogyan kezdjenek hozzá és egyedül nem mernek elindulni az úton.

Az öt napra már felkészülten kell érkezni, amihez megadjuk majd az instrukciókat, ettől függetlenül az 1. nap a böjtre készülés napja lesz.

Ezt követően 3 nap léböjt nap. Első próbálkozásra épp elég lesz, hogy a következő alkalommal már otthon bátran tudd vállalni az 5 napot.

Az 5. napon pedig megtanuljuk, hogyan kell visszaállni a szilárd étrendre.

A böjt ideális lehetőséget nyújt arra, hogy a régi korszakot lezárjuk, annak egészségünket illető tartozásait kiegyenlítsük és új életet kezdjünk. Ha egy évben kétszer beiktatjuk a léböjtöt, akkor betegségeket előzhetünk meg, aktiváljuk az immunrendszert, szépül a bőr, szépül a nő, és a férfi is.

Az élethez táplálék kell, víz kell, megfelelő hőmérséklet kell, oxigén és napfény, energia, hogy lüktessen, áramoljon, éljen. Ma a táplálékok egy része, jó része valami, amiről azt sem tudjuk mi, a vizek szennyezettek…, a napra ne menj, mert az ózonréteg.., a gyárak füstölnek, oxigén kéne….

Na de ez van, ezzel kell együtt élni. Nem tudunk más bolygóra menni, nem tudunk mindent megtermelni és dolgozni is kell, városban élni, pénzt keresni, stresszel élni, azt kezelni. Egy rakás tényező, ami miatt feszültségben élünk és elhangolódunk, megbetegszünk.

Egy dolgot azonban tudunk tenni: a mosolygó szerveink mindennapjait 5 napra megkönnyíteni.

Egy évben kétszer. Tél után tavasszal és nyár után ősszel. A két szélsőség utáni időszakot követően, teliholdat követő fogyó hold idején, ugyanis ekkor könnyebben engedi el a szervezet a kiürítendő salakanyagokat.

Télen mozdulatlan minden, hideg van, nincs meleg, ami mozgásban tartaná a létet. Ráadásul nehéz ételeket eszünk, mert a létfontosságú szerveket védeni kell a hidegtől, zsírba burkoljuk őket, ez éltet.

Nyáron a nap tüze felszikkaszt mindent. Vizet iszol, de mintha mi sem történne. Szomjazol. A Vese terhelve, nem tud mosni, méregteleníteni, tikkadt szöcske. A Szív dolgozik ezerrel, nő a reakciósebessége, de alig van víz, alig termelődik vér, dobban a lélek üresen. Nyár van, boldogság, öröm, észre se veszed, hogy a szervezeted toppon dolgozik.

Ez így van minden évben, és tud is toppon pörögni, de a fáradt napok után jó lenne neki is pihenni. Amíg fiatal vagy, amíg egészséges vagy, alkalmazkodik a szervezeted a szélsőségekhez. De az alkalmazkodásnak előbb utóbb ára van és előfordulhat, hogy őszre fordulva a gyomor, lép, a hasnyálmirigy nem tudja az ÉLTETŐ ESSZENCIÁT a táplálékból megfelelően kivonni; a víz, a nedvesség (a nyárral eltűnt) nem tud keringeni, besűrűsödik, felhalmozódik. Köhögni fogsz és taknyolni.

Az ÉLETESSZENCIA az alapja minden szöveti, szervi működésünknek. Az életesszencia úgy alakítja ki a szerveket, hogy azok képesek legyenek megfelelően felvenni a táplálékok és a levegő esszenciáját úgy, hogy a test életet adó anyagaivá tudjanak átalakulni. Ezt az esszenciamennyiséget növelni nem tudjuk, folyamatosan fogy, „amortizálódik”, de „állagmegóvást” tudunk csinálni.

A szervezetünk működése során, létünk fenntartása érdekében sok toxikus salakanyag keletkezik és rakódik le a szervezetünkben. Ezek a károsító anyagok megtalálnak minket a belső rendellenességeink esetén, ha nem megfelelő az emésztőrendszer működése, ha károsodik a bélrendszer, ha a máj nem tudja rendesen ellátni méregtelenítő funkcióját, ha felborul a bélflóra egyensúlya …stb…

Mindezek következtében toxikus anyagok keletkeznek és maradnak szervezetünkben. Emellett a külső hatásokkal is meg kell birkózni, mint a vezetékes víz tisztasága, a levegő tisztasága, rohanó életünk mozgásszegény életmódja, élelmiszermaffia, gyógyszerek, túlzott ásványi anyagok, nyomelemek és vitaminok bevitele, stressz. Egy egészséges életmód kialakításával ezek egy részével megküzdünk, a kiválasztó szervrendszereinek megszabadítanak tőlük, de még így is marad a raktárakban bőven. Nem megfelelő, mozgásszegény életmód mellett a helyzet azonban súlyosabb.

A célunk mindenképp az, hogy tehermentesítsük a szervezetet és segítsünk a salakanyagok kiürítésében. Ha ezt megtesszük, a szervezet öngyógyító mechanizmusai megerősödnek.

A Léböjt Kúra Túra nem fogyóKúra, csak a Hold fogy!

Ahogy a szilárd táplálékok visszakerülnek az étrendbe, jönnek a kilók is szép rendben! DE, ha figyelsz az étrendre és mozogsz is rendesen, akkor néhány kiló lemaradhat és aki lemarad, az kimarad. Néhány év és beállhatsz egy ideális testsúlyra.

MIRŐL SZÓL A WORKSHOP?

– Beszélgetés a léböjt lényegéről, miért érdemes böjtölni egy évben legalább kétszer, tavasszal és ősszel?
– Mit várhatsz a böjttől, ha megcsinálod? Mellékhatások.
– Hogyan kezd el és hogyan zárd a böjtöt.
– Alternatívákat az öt nap folyadékaira. Részletesen átbeszéljük, hogy mit igyál, hogyan készítsd el? Azaz a receptet.
– Elkészítjük közösen, de mindenki saját magának a méregtelenítéshez, tisztításhoz szükséges teakeveréket és egy méregtelenítő fürdősót, amit az öt nap alatt két alkalommal is fel tudtok majd használni. Erre azért van szükség, mert a méregtelenítés a bőrön keresztül is megtörténik, érdemes segíteni.
– A teakeverék minden egyes összetevőjéről információt kapsz, hogy miért került bele a teába.
– Információt kapsz további méregtelenítő, tisztító természetgyógyászati lehetőségekről, amik segítenek.
– Információt kapsz a mellékhatásokról, ki böjtölhet és ki nem és ki orvosi felügyelet mellett?

A teljes túra díja az alábbiakat foglalja magába:
 • Mindazt, amit az előzőekben leírtam
 • Szállás 4 éjszaka
 • Teljes ellátás (a léböjt alatt elfogyasztott levek, teák, forrásvíz, könnyített étrendek)
 • Orvosi felügyelet
 • Méregtelenítő KÖPÖLYKEZELÉS
 • Relaxáló FEJMASSZÁZS
 • Orosz-Tibeti mézes masszázs forró gurigával
 • Apiterápiás kaptárlevegő használata
 • Infraszauna használata
 • DIY arcradír és arcpakolások elkészítése és felhasználása
 • DIY teljes testradír és fürdősó készítése
 • Meditációs gyakorlatokon való részvétel 
 • Boldogkőváralja/Regéc  várlátogatás (opcionális)
 • Vizsolyi Biblia megtekintése
 • Előadásokon való részvétel
MIRE SZÁMÍTHATSZ  A TÚRA VÉGÉN?

Egyet biztosan megtanulsz és megteszel ez alatt az öt nap alatt. Magaddal törődni, az időt önmagadra fordítani.

Megtanulod, hogy legyen nálad mindig folyadék és ezt ne felejtsd el, mert a megfelelő mennyiség nemcsak böjt időszakban kell és hajlamosak vagyunk elfeledkezni róla. De most öt napig mindig a kezedben volt, mert ez volt az „életben maradás” kulacsa. 🙂

Régi szokásoktól válsz meg és teret engedsz újnak.

Megismered az ízeket. Vagy ízlik, vagy nem, de találkozol vele. A hétköznapokban ilyen részletekkel nem foglalkozunk. Nem tudjuk milyen az íze a karfiolnak, a krumplinak, milyen az íze a gyümölcsnek, a teának? Észre se veszed, de figyelsz az ízekre. A figyelmed apró részletekre kezd el koncentrálni. Lehet, hogy azt mondod, borzalmas, de ezzel odafigyelsz egy apró dologra. Lehet, hogy azt mondod, tényleg, íze van a zöldbabnak. 🙂

Olyan dolgokra figyelsz, ami mellett a hétköznapokban elmennél.

Figyelsz saját gondolataidra.

A családodtól időt kértél és kaptál, hogy végig tudd csinálni.

Megtanulsz kitartani egy elhatározás mellett.

Megtapasztalod, mit jelent az, hogy fejben eldönteni.

Meglátod, idővel egy csomó tapasztalás villan majd fel, hogy mit is jelentett a böjt. Mindegy, hogy most jó vagy rossz élmény. Figyelsz a saját érzéseidre. Olyan apróságok, de a hétköznapok eltakarják előlünk.

Egy biztos. A betegségek elkerülésében, vagy a belőlük való kilábalási idő lerövidülésével több leszel.

Nagyon büszkék leszünk rád és tavasszal/ősszel, aki akar újra velünk tarthat. Az úton egyedül megyünk, de jobb együtt menni egyedül menni. Ne feledd, ha a kertjeinket rendezzük, rendezzük a testünket is!

TAVASZI LÉBÖJT KÚRA TÁBOR: 2019. március 20-24. Vizsoly

A böjt alatt elegendő folyadékot kell fogyasztanunk és alapos béltisztítást kell végeznünk az első két napban legalább. Ez elég szar kérdés és sokan kihagyják, de akkor, hogy úgy mondjam szart se ér az egész.

A böjt alatt megtanulod, hogy jöjj  ki a semmiből és a kevéssel is elégedett legyél. Hihetetlen, hogy micsoda mértéktelen mennyiséget tudunk megenni, amire nincs szükség.

A böjt alatt ízületeink és mozgásszerveink is újra formába hozhatók.

A böjt alatt megtanulod, hogyan lazíts és fedezd fel a mozgás örömét. Egy kis mozgással nem csak a vérkeringést gyorsítjuk fel, hanem olvadnak a zsírok is. Nem kell a mozgást túlzásba vinni, nem teljesítménytúrán vagyunk. Akinek magas a vérnyomása sétálni fog. Akinek alacsony a vérnyomása az inkább aktívabb mozgást fog választani.

A böjt alatt egészen más, érzékibb viszonyba kerülhetünk saját testünkkel. Meg érzékenyebbek is lehetünk. Máskor el tudunk számolni tízig, ilyenkor nem biztos, erre készülj fel. A méreg azonnal kijön.

A böjt alatt külön figyelmet szentelünk a bőrnek. A bőr az egyik kiválasztó szervünk, ezen keresztül is méregtelenít a szervezet az izzadsággal.

A böjt alatt érzékszerveink kiélesednek, így sokkal többet fogunk érzékelni, mint azelőtt. A VilágSzép!

Böjt után vissza kell térni a normális egészséges étkezéshez.  De nem úgy, hogy mától újra azt eszem, amit korábban. A fokozatosság elve érvényesül. Az emésztőszervek pihenőállásban voltak, ébreszteni kell őket finoman, különben ingerültek lesznek.  ( A böjt alatt nem volt széklet, csak pisi. )

Böjt után aki megtanulta falatról falatra élvezni az ételt az sokkal kevesebbtől sokkal többet kap.

Böjt után sokkal könnyebbnek érzed majd magam, mintha pehelysúlyú lennél. Nagyon jó érzés. Szemmel láthatóan véknyabb vagy, bár ennek csak ideig óráig örülhetsz, hiszen ahogy a szilárd ételek visszakerülnek az étrendbe, a kilók is jönnek szép rendben.

Böjt után ha figyelsz az étkezésre, mozogsz és pihensz, akkor  a tavaszi böjtöt már kevesebb kilóval kezdheted.

ÉREZD JÓL MAGAD A BŐRÖDBEN!

TARTS VELÜNK, csináljuk együtt! Az úton egyedül megyünk, de jobb együtt menni egyedül.

Várunk szeretettel!

Luczai Gabriella és Dr. Rivasz-Tóth Krisztina

A túra teljes díja

60000,-Ft5 nap/4 éjszaka teljes ellátással, programokkal