Az anyaság virága – Készíts belőle virágcseppet!

Virít itt a katángkóró. Ez a gyönyörűség úton-útfélen, mezőkön, parlagokon szanaszét növekszik, elmegyünk mellette, pedig micsoda kincs. Gyökere és a virága jelenti értékét. Étvágyjavító, emésztés serkentő, segíti a máj méregtelenítését, hogy egy-kettőt említsek. Régen gyökeréből készítették a cikória kávét. Nyersen főleg ásványi anyagokat pótol (Fe, P, Ca, Mg) és roboráló hatása van. Jégkockába zárva szemet gyönyörködtetve, hűsítve erősíti lelkünket. Próbáld ki Te is!

 

Készíts jégbezárt virágokat és egy finom zöldteát. Mielőtt lefagyasztod a virágokat, rakd lehetőleg forrásvízbe, hogy életre keljenek, mert hamar elájulnak szedés után. Tedd ki a napra és napoztasd őket órákig. Máris kész a saját készítésű Bach-virágesszenciád. A vízben magukhoz térnek és a virágok rezgését, információit a víz átveszi, jégbe zárva megőrzi tulajdonságait fogyasztásig. A víz mindenre reagál, ami vele történik, reagál az emberi gondolatokra, érzelem nélkül megőriz minden információt, legyen az jó vagy rossz, ezért szeretettel készítsd a teákat. Stílusosan a kék virágokhoz válassz kék kandiszcukrot, ami nagyon szépen mutat és elegáns a pohárban.

A zöld tea helyett készíthetsz természetesen más teát is. Legyen az gyümölcstea, fekete tea, rooibos tea, mate tea, limonádé, gyógytea, koktél. Bármi, amibe jégkocka mehet.

A katángkóró a Bach-virágesszenciák egyike. Azoknak érdemes használni, akik – ha bemerik vallani -, feltételhez kötik a szeretetüket. Túlontúl óvják, védik szeretteiket, gondoskodni akarnak úton útfélen és mindig mindent valahogy jobb lenne úgy csinálni, ahogy ő gondolja. Tyúkanyó módjára maga köré gyűjti a számára fontos embereket, de ez már néha sok, amit ő követel. A katángkóró az anyaság virága, de nem csak az anya gyermek kapcsolatra vonatkozik. Segít másoknak, mindig számíthatsz rá, de csak úgy, ahogy ő akarja és elvárja, hogy ezért felnézzenek rá, dicsérjék.

Bach: „Úgy érzed, ahelyett, hogy sokaknak segítenél, egyesek annyira beléd kapaszkodnak, hogy beszűkülnek a lehetőségeid és nem tudsz annyit adni, amennyit szeretnél? … A gabonaföldek gyönyörű kék katángja hozzásegít majd a szabadsághoz.