KAPTÁRLEVEGŐ

TERÁPIA

A kaptárlevegő terápiára alkalmas faházat találunk a Mézes Vendégház és Apiterápiás központban, melynek az aljában vannak a kaptárak elhelyezve.
A méhek csak kifelé repülnek, befelé szúnyoghálóval védve van a tér, így csak a jótékony hatású kaptárlevegő, vagyis a koncentrált méz illat és a propolisz – gyanta – illóolaj áramlik be. Reggel és este a legerősebb a hatása, mert ekkor van a kaptárban a legtöbb méh.

A méhcsalád által kibocsájtott meleg megtartja az ember 36 fokos hőmérsékletét. A mikro vibrációk a méhek szárnyrezegtetésével jönnek létre és jótékony hatást fejtenek ki a közérzetre, a szervezet működésére, immunvédelemre és a szervezet regenerálására.

A kaptárlevegő mellett a méhek szárnyai által keltett mikro rezgések is serkentik a gyógyító hatást. Minden élőlény egyedi biorezgéssel rendelkezik. Az ember biorezgés szükséglete 7,38 hertz, ez nélkülözhetetlen ahhoz, hogy az immunrendszer megfelelően működjön a vírusok, baktériumok és élősködőkkel szemben. Ha alacsonyabb a szükséges rezgésszintnél abban az esetben a szervezet öngyógyulási folyamata nehezebben indul el. Ennek a fokozásában segít a méhek által kibocsájtott 150-300 hertz-es biorezgés, ha legalább 30 percet bent tölt. Utána kipihentnek, energikusnak fogja érezni magát, emellett még a szorongást is csökkenti.

KAPTÁRLEVEGŐ

Hatásai

Kaptárban 90%-os páratartalom és 35 fokos hőmérséklet uralkodik, és mégsem szaporodnak el benne a gombák, vírusok. Teljesen steril, higiénikus környezet, ahol 50-100 ezer méh is élhet. Ez a propolisznak köszönhető, mellyel a kaptár oldalát tapasztják be, mint egy építőanyagként, ragasztóként a méhek.

A méhkaptárban található levegőt régóta használják betegségek gyógyítására. A méhkaptár levegőjének közvetlen belélegzése (inhalációs maszkkal vagy a nélkül) jelentős javulást eredményezett a következő betegségeknél:
• A légutak heveny és idült betegségeinél (pl. hörgőgyulladás, asztma, dohánytüdő, emfizéma)
• Szív- és keringési betegségeknél (pl. pulmonális hipertónia)
• Túlérzékenységek, allergiák és az immunrendszer betegségeinél
• Bőrkiütések, neurodermitisz, viszketés
• Kruppos köhögés
• Kiégési szindróma
• Alvászavar
• Szorongás, nyugtalanság esetén

Hatékonyságnövelés:
Elég tiszta víz ivása. Kizárni, vagy korlátozottan fogyasztani a génkezelt, egészségtelen és gyorsételeket. Komplexen használjuk méhészeti termékekkel. Gyógytorna. Masszázs.

…….

KAPTÁRLEVEGŐ HASZNÁLATÁNAK TOVÁBBI JÓTÉKONY HATÁSAI 

Az akusztikus hatás és a méhek monoton zümmögése enyhíti a fáradságot, pihentetőleg hat, antidepresszív és harmonizáló hatása van a pszichoemocionális állapotra. Dúsítja, korrigálja, kiegyenesíti az ember bioenergiáját. Szenzo-motoros hatáson keresztül stimulálja a kreativitást, beszédfejlődést, kognitív képességeket, kommunikációs fejlődést.

Szív- és érrendszer: Az agy és periférikus vérkeringését javítja. Növeli a perctérfogatot. Stabilizálja a vérnyomást. Elősegíti a mikrocirkulációt, erősíti az érfalakat.
Idegi-és endokrin rendszer: Harmonizálja és egyensúlyban tartja a szimpatikus és paraszimpatikus idegrendszert. Javítja a neurohumorális szabályozást. Javítja az anyagcserét.
Légzőszervrendszer: Külső légzés indikátorainak javulása. Hörgőtágítás.
Pszichoszomatikus hatás: Mély relaxáció, fizikai és érzelmi kimerültségre. Energiafeltöltődés, növeli a munkaképességet. Csökkenti a stresshatást. Kognitív funkciók javulása. Ilyen a felfogás, emlékező tehetség, kommunikáció, tanulási képesség, nevelés eredményessége.
Általános hatások: Erősíti a szövet tisztulását és regeneráló képességét. Javítja az immunrendszert, emeli a reakcióképességet, a szervezet alkalmazkodó képességét, csökkenti a megbetegedéseket. Harmonizálja a fizikai, a neuropszhichológiai és a nemi fejlődést.
Korai gyermekkorban: perinatális sérülés hatásainál. Cerebrális paresis. Anémia.Diszbiózis, a gyomor és béltraktus működési zavara, malabszorpciós szindróma. Diathesis. Krónikus megfázás. Szoptató anyák problémáira.
Felnőtt és serdülő korban: Emésztő és érrendszeri disztónia. Hypotonia, izomtónus eloszlási zavar. Cefalgia, cardialgia, vérnyomás ingadozás, érzelmi labilitás, belső szeri vegetatív zavarok.Légzőszervi, fül, orr, gége megbetegedéseinél.Mozgás szervrendszer megbetegedéseinél, amelyek traumatikus és disztrófikus természetűek.
Endokrin rendszer megbetegedései: Urogenitális rendszer megbetegedései. Neuropszichiátriai betegségek. Immunhiányos állapotok, adaptáció hiánya iskoláskorban

INFORMÁCIÓK a Mézes Vendégház és Apiterápiás Központ oldaláról, illetve Szalainé Molnár Dia apiterapeutától.