Szia! Te olvasol a Gondolataimban! 🙂

Ebben a bejegyzésben egy igazán különleges dolgot fogunk csinálni.

Egy rövid virtuális sétát teszünk a HarmóniaTeremtő műhelyben, mert annyi csodálatos dolog van a növények világában, amivel szeretnélek megismertetni.

A Harmónia szavunk arra a hármasságra utal, mely minden létező személyben és dologban jelen van, ezért ezen a hármasság mentén haladunk. A három az alakot öltés legelső foka.

Az egészség három alap pillére a Test, a Lélek, a Szellem is az a hármasság, ami létrehozza a harmóniát.

Hogy eljussunk a harmóniához szintén három dologra lesz szükségünk

Önbizalomra, amivel teremtünk, létrehozunk valami újat, ami még nincs, de lehet, mert csak akkor válik valóra, ha akad valaki, aki megvalósítja. Kapcsoljuk őt a Lélekhez, a középpontunkhoz.

– A Szellem által létrehozott mesterműre gyógy/növényekből:

  • – Keverj kedvedre teát
  • – Mézes eszem-iszom (Honey spread), házi smoothie porok
  • – házi füstölők készítése

– A stílusra és eleganciára, amikor az önbizalommal létrehozott mesterműben alakot ölt a lényünk, a Testünk.

Induljunk!

 

  1. Elsőként Keverjünk Kedvünkre teát! Ha feliratkoztál a hírlevelemre, akkor tudod, hogy egy kis önbizalommal milyen fantasztikus teákat állíthatunk össze mi magunk, no meg egy kis kreativitással.

Nálam a boltban legalább 60 féle tea van, ebből legalább a fele előre összekevert alkotás, melyeket nagy teakereskedőházak állítanak össze és juttatnak el mindenhová világszerte. Az évek alatt sok ilyen teát kóstoltam meg, teszteltem vásárlókkal, mire összeállt a saját szortimentem, a kemény mag.

Ezek a teák rendkívül finomak szerintem és a vásárlóim szerint is, de tény, hogy nagyon kevés az olyan tea közte, melyben nincs hozzáadott aroma. Ezekkel az aromákkal nincs semmi gond, az egészségre nem ártalmasak, teljesen természetes aromák és az emberek nagy része az illat alapján választ.

De mi van, ha én a természetes ízekre, aromákra is kíváncsi vagyok?

A legkézenfekvőbb megoldás, hogy keverjünk kedvünkre teát és ízesítsük természetesen! 🙂 A boltomban úgy alakítottam ki a választékot, hogy az alapteákon kívül legyenek levelek, virágok, fűszerek, gyümölcsök, amiből válogathatunk kedvünkre. Most virtuálisan nézzünk szét a boltban és válogassunk. 🙂

Kevergessünk és ízesítsünk! Hírlevelesek előnyben, mert ők már tudják, hogy az ízlésről vitatkozni nem lehet, az a finom, ahogy én szeretem. Keverd kedvedre tea felöntése🙂 Ha élvezetből iszunk teát és ízesítem, akkor így szeretem és kész. Egy a fontos, hogy az egészségmegőrzés szempontjából valódi ízesítők legyenek, ne mű pöttyök, löttyök. Most pedig megnézzük, hogy természetesen mivel ízesíthetünk.

Az első lépés, hogy válasszuk ki a kedvenc alap teánkat.

Hogy tudod ezt megtenni? Mit válaszolnál, ha megkérdezném melyik a kedvenc teád? Szerintem olyasmit mondanál, hogy a zöld tea a kedvencem. Vagy a fekete, vagy a rooibos. Ha így van, akkor válaszd a kedvencedet alapnak. Teljesen natúr verzióban, minden hozzáadott aroma és további növények nélkül.

Nekem a kedvencem a fekete tea. A példa kedvéért legyen ez az alaptea.

Ehhez az alaphoz válogassunk kedvünkre, legyünk kreatívak, bátrak és merész kísérletezők:

Savanyú íz eléréséhez választhatunk: hibiszkuszvirág, csipkehús, citromfű, citromhéj

Édes ízhez : narancshéj, répapehely, édesgyökér

Kiegyensúlyozó íz: levendula

Energetizáló: gyömbér

Frissítő íz: eukaliptusz levél

Gyümölcs: bodzabogyó, alma

Teaszépítők, mert a szemnek is tetszenie kell: napraforgószirom, kék búzavirág, rózsaszirom

Vegyük figyelembe az aranymetszés szabályait, amikor létrehozzuk a teánkat, hiszen ez egy harmóniateremtő teakészítő műhely, ahol mi is a harmóniára és az egyensúlyra törekszünk, ahol a mestermű egy tökéletes tea létrehozása.

Az aranymetszés arányai a természetben előforduló természetes egyensúly a tökéletes és a tökéletlen között. Nagyon sok művész alkotott így legyen szó irodalomról, építészetről, zenéről, festészetről vagy épp a magyar Szent koronáról, így nem hagyjuk figyelmen kívül mi sem.

Keverd kedvedre teakeverékNemrég jöttem be a kertből és kissé elfáradtam a pihentető kertészkedésben :), ezért úgy gondolom, hogy a fekete tea (5 egység) mellé egy energetizáló gyömbér (2,5e), édes szárított narancshéj (1,5e) tökéletes választás lesz kék búzavirággal (1e).

A szárított narancshéjat, citromhéjat, grapefruithéjat azért szeretem, mert nem kell azon aggódnom, hogy ezeknek a héját megehetem-e? Nem ehetem? Megehetem, mert ahol a nap megérlelte, ott leszedték, ott megszárították és szárított állapotában szállították. 🙂

Az én teám tehát fekete tea, szárított gyömbérrel, szárított narancshéjjal és kék búzavirággal.

Ha akarnám tovább ízesíthetném mézzel és lime-mal, úgy is finom. A fekete tea elbírja az ízesítést, mert elég erő van benne, hogy a méz, a lime kiemelje, aláhúzza az értékeit. Érdemes kipróbálni az édesgyökeret édesítésre, vagy a hibiszkuszt savanyításra, amikor a saját keverékedet készíted. (Az édesgyökérről itt olvashatod a blogbejegyzésemet.)

Ha elkészítetted a mesterműved, kérlek küldj róla egy fotót és engedd meg, hogy feltegyem az instagramra vagy a facebookra. 🙂

Egészségedre!

A HarmóniaTeremtő műhely következő mesterműve a házi smoothie porok és mézes eszem-iszom elkészítése lesz. Ha van kedved, tarts velem!