AKUPRESSZÚRA

AZ ŐSI TUDÁS

Az akupresszúra abból indul ki, hogy az ember a természet része és nem valami magasabb rendű lény. Hogy vannak természeti törvényszerűségek és az alól az ember sem kivétel. Az akupunktúrás pontokon (az akupunktúra tűvel szúr és dolgozik ugyanazon elmélet alapján) keresztül a nyomásinger idegi közvetítéssel jut el a gerincvelőbe, majd onnan halad tovább a zsigeri, belső szervek felé. Ezek az idegek a gerincvelői reflexív egy szakaszán együtt haladnak. Ez adhat magyarázatot arra, hogy meghatározott pontok meghatározott módon történő nyomásával miért tudunk hatni különböző szervek működésére.

KÖPÖLYÖZÉS

A FORDÍTOTT MASSZÁZS

A köpölyözés egy fordított masszázs, nem nyomással, hanem húzással dolgozik. Köpölyözés alkalmával a hajszálerek kitágulnak, helyileg vérbőséget okozva a bőrfelszín alatt a vákuum szívó hatása miatt és vérhiányt a távoli szövetekben, ahonnan elszívja a vért. A szervezet a vérhiányt pótolni igyekszik, a hajszálerekből az „elöregedett” vér eltávozik és helyére friss vér kerül.

FÜLGYERTYA

BELSŐ FŰLMASSZÁZS

A külső hallójáratba helyezett fülgyertya égése során a külső hallójáratban enyhe, pulzáló hő- és kürtőhatás keletkezik. Az így kialakult belső masszírozó hatás áttevődik a hallójáratra illetve a dobhártyára is. A jótékony meleg javítja a keringést. A dobhártya pulzáló nyomása ingereket és a vibrációt a középfülbe továbbítja. Ez a bioenergetikailag is összetett vibrációs- és nyomáskiegyenlítő folyamat pozitív hatást gyakorolhat a fül-, arc- és melléküregekkel kapcsolatos panaszokra.

MOXIBUSTIO

A GYÓGYNÖVÉNY SZIVAR

A moxibustio melegítéses gyógymód, eszköze az izzó gyógynövény, használata erősíti az immunrendszert, feltételezi az akupunktúrás pontok és meridiánvezetékek ismeretét. Hatásmechanizmusát tekintve a bőr hőérzékelő idegvégződései viszik az információt a gerincvelő felé, majd jutnak el onnan a zsigeri szervekhez.

Tégy tett nélkül, intézz intézkedés nélkül, ízesíts íz nélkül. A nagy: csupa kicsiny; a sok: csupa kevés. Gyűlöletre feleljen megbecsülés. A nehéz legyőzése könnyűvel indul. A nagy megtevése kicsinnyel indul. A nehézség az ég alatt a könnyűn alapszik, s a nagyság az ég alatt a kicsinyből gyarapszik. Ezért a bölcs nem cselekszik nagyot, így teljesít nagyot. Nem érdemelsz bizalmat, ha túl sokat ígérsz. Ahol sok a könnyű, ott sok a nehéz. Ezért a bölcs nem kerüli a dolog nehezét, az erőlködés mégse veti szét.
TAO TE KING (63)

FITOTERÁPIA

GYÓGYNÖVÉNYEK

APITERÁPIA

AROMATERÁPIA

HKO

AKUPRESSZÚRA

FÜLGYERTYA

MOXA KEZELÉS

TEASZAKÉRTELEM

TEÁK

GYÓGYTEÁK

KÁVÉK

WORKSHOPOK

ELŐADÁSOK

WORKSHOPOK

TÁBOROK