FITOTERÁPIA

A TERMÉSZETES GYÓGYÍTÁS

A FITOTERÁPIA a gyógynövényeket használja a felborult egyensúly helyreállítására (teák, pakolások, borogatások, krémek…) A gyógynövények mellett idetartozik az apiterápia, ami a mézeket, méhészeti termékeket jelenti, az aromaterápia, ami az illóolajokat hívja segítségül. Olyan anyagokat juttatunk be a szervezetbe, melyek egyébként is ott vannak, csak vagy megfogyatkoztak, vagy legyengültek, vagy eltűntek. Finom ösztönzést kap a szervezet, hogy többet termeljenek az éppen szükséges hormonokból, enzimekből, testépítőkből.

GYÓGYNÖVÉNYEK

A NÖVÉNYEK EREJE

Vannak gyógynövények, melyek harmonizálják az immunrendszer működését. Ha kell lassítja a túlműködő szervet, ha kell felgyorsítja az alulműködőt, egyensúlyra törekszik. Az ilyen gyógynövények hatnak ahol szükséges és békén hagynak, ahol nincs rá szükség. Az emberi testnek állandóan alkalmazkodnia kell mind külső mind belső körülményekhez. Ezekhez a változásokhoz való alkalmazkodó képességünk (adaptálódásunk) erősítése az ADAPTOGÉN gyógynövények segítségével lehetséges, melyek segítik a szervezet öngyógyító erőit, erősítik az immunrendszert, szabályozzák az anyagcsere-folyamatokat, a vér és a testnedvek összetételét, a belső környezet állandóságát.

APITERÁPIA

ÉLTETŐ MÉZERŐ

Az APITERÁPIA a méhészeti termékeket használja az egészség megőrzése és a betegségek legyőzése érdekében. A MÉZet méhek állítják elő a növények virágjának nektárjaiból. Az emberi lét fenntartásához elengedhetetlenül szükséges a szénhidrát, melyet a növény állít elő úgy, hogy a napfényt felveszi a levelein és a klorofil segítségével előállítja a szőlőcukrot. A folyamat során ezek a cukrok keményítőkké állnak össze és a növény ebből a keményítőből cellulózt képez, melyet leküld a gyökerébe, hogy ásványosodjon. Miután felvette az ásványokat, felküldi a virághoz és ott lesz újból szénhidrát, amit majd a méhecskék begyűjtenek.

AROMATERÁPIA

AZ ILLATOK CSODÁJA

Az emberek behunyhatják szemüket a nagyság előtt, a szörnyűség előtt, a szépség előtt, fülüket is eldugaszolhatják a dallamok vagy a hízelgő szavak elől. De az illattól nem menekülhetnek. Mert az illat a lélegzet testvére. Vele együtt lopakodik be az ember testébe, nélküle nincs élet, nem lehet kikerülni. És az illat közvetlenül a szívbe hatol, és ott határozottan dönt vonzalomról és megvetésről, undorról és kedvességről, szerelemről és gyűlöletről.
(Patrick Süskind: A parfüm)

SZERELMES FITOTERÁPIA

PIKÁNS RÉSZLETEK

Összeállítottam néhány BÁJITAL RECEPTET, aztán Te döntöd el mit kezdesz vele és vele, na meg vele…

A teáknak most nem a gyógyhatása kerül előtérbe, hanem az élvezet értéke.

Az élvezet mögött azonban mindig ott van a gyógyító erő, mely gyötrelmek marását enyhíti, csak ebbe most nem mennék bele.

Egyszerűen csak fogadd el, lelkiismeret furdalás nélkül élvezd és humorérzéked ne hagyjon el!

SZÓRAKOZTATÓ FITOTERÁPIA

ASZTROTEA

Egyre többen ismeritek az AsztroTeáimat, ami egy kicsit vidámság, egy kicsit igazság és egy kicsit nem véletlen egészség. Az alapmotiváció, hogy Miként szerettethetném meg a jó teát az emberekkel?, amit nem csak télen, hanem nyáron is lehet fogyasztani.

Sokan csak betegség idején isznak teát, negatív emócióhoz kötve az élményt, ezért nehezen szánják rá magukat, hogy élvezetből, egészségmegőrzésből is igyanak teát. Lassan már az egészségmegőrzés is stresszel jár és élvezetből alig eszünk, iszunk valamit, pedig az élet szép és ÉLVEZZÜK!

A tea élvezésének lényege színének, illatának és zamatának méltánylásában rejlik, s készítésének alapelvei: finomság, szárazság és tisztaság. A csönd és nyugalom szükséges tehát ezeknek a tulajdonságoknak méltánylásához, mert arra csak az olyan ember képes, aki „hűvös fejjel nézi a forró világot”. (Lu Yu – Teáskönyvéből)

FITOTERÁPIA

GYÓGYNÖVÉNYEK

APITERÁPIA

AROMATERÁPIA

HKO

AKUPRESSZÚRA

FÜLGYERTYA

MOXA KEZELÉS

TEASZAKÉRTELEM

TEÁK

GYÓGYTEÁK

KÁVÉK

WORKSHOPOK

ELŐADÁSOK

WORKSHOPOK

TÁBOROK