Kedves Táborlakók! NÉHÁNY FONTOS TUDNIVALÓ a táborhoz!
2023. július 7-9. (3 nap, 2 éjszaka) – Szögliget, Arany J. u 28. (3768)

Érkezés: 2023. július 7-én pénteken 11 órától. Semmi nem történik, ha nem érkezel meg 11 óráig. Délután kb. 4 órakor indul a gyógynövénytúra, addig célszerű megérkezni. Az ebédet elrakjuk, emiatt ne aggódj, nem fogsz éhen halni. A túra is indulhat később, megvárunk, csak szólj előre, hogy tudjuk. Amiről lemaradsz, ha késel: tábornyitás, bemutatkozás, ismerkedés a helyszínnel.

A tábor megközelítése: A település Miskolc felől a 26-os útról Sajószentpéteren a 27-es útra áttérve Edelényen át közelíthető meg. Akinek nem megoldott az utazás, jelezze, mert akkor megnézzük, tud e csatlakozni valakihez.

Ágynemű: a tábori ágyaknak saját tiszta ágyneműje van, nem kell hoznotok!

Étkezés: Evőeszköz és poharak: A tábor fel van szerelve evőeszközökkel és poharakkal, azok tisztán tartása megoldott.
A koronavírus (COVID-19) okozta járvány terjedésének megakadályozása érdekében a tábor szervezése és működtetése során különös figyelmet fordítunk a járványügyi szabályok szigorú betartására. Az ebédet idén, ahogy tavaly is, megrendeljük és bármennyire nehezünkre esik elfogadni a tényt, hogy egyszer használatos tányérokból fogjuk megenni, ezúttal a higiénia betartását szem előtt tartva ezen túl kell lendülnünk és a környezetszennyezés elkerülésére másként fogunk figyelni.
Eddig senki nem jelezte, hogy bármilyen ételre érzékeny lenne vagy vegetáriánus. Ha csak elfeledkeztél róla, akkor ne felejtsd el jelezni! A tábor nem vegetáriánus, azonban az ebéd úgy van összeállítva, hogy vagy a levesben, vagy a másodikban hús van. Ez azt jelenti, hogy vagy a levesben vagy a másodikban nincs hús csak zöldség. 🙂

HA ÉTELALLERGIÁD VAGY VALAMILYEN ÉTELÉRZÉKENYSÉGED VAN, VEGETÁRIÁNUS/VEGÁN VAGY, JELEZD ELŐRE! MEGOLDJUK!

A reggeliket és a vacsorákat házi készítésű pástétomokkal, lekvárokkal, idényzöldségekkel, pékáruval oldjuk meg.

Zuhanyzáshoz célszerű papucsot hozni, amivel beállhattok a tusolóba. Törölközőt és személyes tisztálkodási felszereléseket hozzatok magatokkal!

Mosakodás: A táborban van közös vizesblokk, ahol a szükséges mosakodásokat el tudjuk végezni. A járványügyi szabályoknak megfelelően az üzemeltető gondoskodik a megfelelő személyi higiéne betartásának lehetőségére, tesz ki kézfertőtlenítő folyadékokat és tisztán tartja a wc és vizesblokkot. A faházakban található wc és zuhanyzóban nincs takarítás a tábor ideje alatt, csak a közös fürdőhelyiségekben.

„…A tábor működtetése során különös figyelemmel kell lenni a személyi higiéne betartására, melynek alapja a gyakori, alapos szappanos kézmosás, kézfertőtlenítés, az arc érintésének elkerülése, valamint a köhögési etikett betartása, mely továbbra is a fertőzés megelőzésének legfontosabb eszköze…”

Öltözék: kényelmes ruházat és túrázáshoz is megfelelő cipő, szandál, mert az első nap délutánján rövid túrát teszünk a gyógynövényekhez. A táv nem nagy, de nem árt, ha kényelmes lábbelink és ruhánk van, mert megyünk dombra fel és jövünk dombról le. A tábor ideje alatt is célszerű a kényelmes viselet.

Gyógynövény -túra, -gyűjtés: Ezt a programot az érkezés napján délután 4 óra tájban szoktuk indítani. Ide mindenki el szokott jönni. Az út megtétele alatt ismerkedünk egymással és a gyógynövényekkel, amelyek az egész tábor alapját képezik. A gyűjtéshez szükséges eszközök legyenek nálatok, ha valaki szeretne gyógynövényt gyűjteni. Így metszőolló, papírzacskó, esetleg kiskosár, hogy autentikus legyen, de nem muszáj. A fejre naptól védőt hozzatok, nehogy napszúrást kapjon valaki. Nyílt terep, nem sok árnyékot adó fával.

Erdőfürdő: az erdőfürdő fakultatív program. Aki úgy gondolja, hogy jönni szeretne, mindenképp erdőt járó túracipőt, kényelmes cipőt hozzon magával. Az erdőben sétálunk, nem túrázunk, de az erdő talaja egyenetlen, óvatos odafigyelést igényel, legalább a kényelmetlen lábbelire ne kelljen figyelni. Az erdőfürdőzés meditatív állapotban történik, ezért szeretném, ha a kényelmetlen ruházat vagy cipő viseléséből adódó elesések, sérülések ezt az állapotot nem zavarnák meg. Az időjárás talán napsütéses, talán esős lesz a tábor ideje alatt. Vagy esik, vagy nem. Ha szemerkél, nem szegi kedvünket, attól még elmegyünk az erdőbe, ezért esőkabátot tegyetek be. Ha esik vagy szakad, akkor nem megyünk erdőfürdőzni. Az észszerűség fog dönteni.

Tanulható Boldogság címmel szombaton különböző foglalkozásokat szoktunk tartani. Ezek a foglalkozások pszichológus közreműködésével összeállított vidám játékok, ami segít ráhangolódni a derűlátó gondolkodásra, segít felfedezni önmagadban rejlő új dolgokat.

Vidéki hydrowellness: vagy vidéki Kneipp-terápia. A közeli patak hűs vizében mezítláb járkálunk a patak kavicsain, iszapban taposunk. Rendkívül felfrissítő program gyönyörű környezetben. A kavicsokon járkálni eleinte kellemetlen, majd egyre kellemesebb, sok nevetéssel, egyensúlyozással járó, vidám jajgatások közepette zajlik. A patak mentén találunk segédeszközöket az egyensúlyozáshoz, egy fa bot mindig akad, ha szükséges. Ha úgy ítéled meg, hogy nagyobb biztonsággal szeretnél benne közlekedni, legyen nálad vízben használható cipő. Az élményt nem fogod megtapasztalni teljes egészében, de így is jót lehet nevetni és a hűs patakvíz fel fog frissíteni. A patak bokáig ér, talán imitt amott térdhez közelít, ezért olyan nadrágod legyen, vagy szoknyád, ami térdig felhúzható.

Kerékpározás: a tábor rendelkezik néhány kerékpárral, melyet térítésmentesen igénybe lehet venni. Lehetőséged van önállóan kerékpározni.

Kemencés pékáru sütő workshop: Hajnal 4-kor kezdődik szombaton. Aki szeretné az elejétől elsajátítani a pogácsa és a kemencés sütik elkészítésének csínját bínját, annak korai keléssel kell számolni. Hajrá Pacsirták! Nagyon jó hangulatban szokott telni a hajnali óra, érdemes felébredni, de ha nehezen megy, mert Bagoly típus vagy, akkor abban biztos lehetsz, hogy reggelire friss kemencés pékáruk illatára fogsz ébredni és jöhetsz enni. Csillogó szemek fogják lesni, hogy ízlik e, amit sütöttek.

Kényeztető fitoterápia nagy sikert szokott aratni. Természetes alapanyagú pakolásokat, krémeket fogunk készíteni és ezekkel kezeléseket végezünk az arcokon. Fakultatív program.

A gyógynövények rendkívül sok lehetőséget nyújtanak arra, hogy otthoni használatra különböző dolgokat tudjunk elkészíteni. Ezekből minél többet szeretnénk megmutatni, ezért lehetőség lesz szárított virágokból párnát készíteni és bekukkanthattok a mágia világába, ahol füstölőket állíthatunk össze tértisztításhoz, védelemhez, örömhöz és mámorhoz.

Art Journal napló készítése Művésznaplónak is nevezik. Egy olyan füzet, notesz, könyv, bármi, amibe szabadon alkothat az ember. Többfajta art journal stílus van, vannak híres alkotók, rengeteget lehet tőlük tanulni. De a lényeg az, hogy alkotás közben az ember kikapcsol. Rövid idő alatt látványos dolgot lehet csinálni. Téma bármi lehet. Egy idézet, egy szín, a természet, egy virág, egy hangulat, utazás, kirándulás, ünnep stb., stb. A technika szintén sokfajta. Egyszerű ragasztgatás, festés, stencilezés, paszták használata, rajzolás stb. Ez a program nem a tábor része, hanem egy táborozónk szívesen megmutatja, ha van rá érdeklődés.

Esti mese terápia: Ez a szabad ég alatt lesz megrendezve péntek este, amikor a csillagok feljöttek az égre. Legyen nálad polifoam, amire fekszel. Ha nincs, ezért ne vegyél, majd teszünk ki pokrócot. A fázósabbak szoktak magukra plédet teríteni. Ez is van, nem kell hozni, de ha ragaszkodsz a sajátodhoz, és a csomagod elbírja, akkor hozhatsz.

Szalonnasütés: szombat este tábortűz és nyársalgatunk. Aki akar csatlakozik, aki akar mást csinál. Opcionális.

Harmatos fűben járás: két reggelünk van. Szombat reggel és vasárnap reggel 7 órakor harmatos fűben járkálunk és felfrissítjük a testünket, tornázunk, jógázunk.

A táborban minden program fakultatív és elképzelhető, hogy egyszerre több helyen zajlik.

A lényeg, hogy jól érezd magad! Mi igyekszünk olyan programokat kitalálni, hogy felkeltsük az érdeklődésedet az azokon való részvételre, de saját döntésed, hogy min szeretnél részt venni és min nem.

A tábor helyszíne pihenésre rengeteg lehetőséget biztosít. Van meditációs templom a tábor fölé magasodva, szénakunyhó, körhinta, hinta, fák, ami alatt elnyújtózva pihenhetsz. A sok program közepette dönthetsz a lustán elnyúló pihenés mellett, lábat lógatva nézheted a dámszarvasok vidám szaladgálását, aztán amikor úgy érzed, csatlakozol a többiekhez.

MASSZÁZS: Minden évben velünk van Anna, aki vidám személyiségével színesíteni szokta a tábort. Ő az, aki szombaton reggel kemencében megsüti a finomságokat, de ezt megelőzően és ezt követően aranykezű masszőr. Térítés ellenében igénybe veheted a szolgáltatásait, különböző masszázsokat fél órában. Ha szeretne valaki igénybe venni masszázst, akkor azt jelezzétek.

Amire szeretnénk választ kapni még a tábor előtt:

A járványügyi előírások már nem kötelezőek, ennek ellenére kérünk mindenkit, hogy az egészségi állapotról NYILATKOZZATOK leghamarabb július 4-én. A jelentkezés visszaigazolásával küldünk egy linket, ahol a nyilatkozatokat megtehetitek. A nyilatkozat csak július 4-6-ig érhető el, mert a tábor megkezdése előtti egészségügyi állapotról kell nyilatkoznotok.

Várunk mindenkit idén is szeretettel! További kérdés, kérés esetén írj vagy hívj!

Luczai Gabriella:70/333-7567;

dr. Rivasz-Tóth Krisztina: 20/777-3100

info@teaharmonia.hu