Kedves Táborozó! NÉHÁNY FONTOS TUDNIVALÓ a táborhoz!
2024. július 19-21. (3 nap, 2 éjszaka) – Szögliget, Arany J. u 28. (3768)

………

Érkezés: 2024. július 19-én pénteken 11-12 órától. Semmi nem történik, ha nem érkezel meg 11 óráig. Délután kb. 4 órakor indul a gyógynövénytúra, addig célszerű megérkezni. Az ebédet elrakjuk, emiatt ne aggódj, nem fogsz éhen halni. A túra is indulhat később, megvárunk, csak szólj előre, hogy tudjuk. Amiről lemaradsz, ha késel: tábornyitás, bemutatkozás, ismerkedés a helyszínnel, közös ebéd.

A tábor megközelítése: A település Miskolc felől a 26-os útról Sajószentpéteren a 27-es útra áttérve Edelényen át közelíthető meg. Akinek nem megoldott az utazás, jelezze, mert akkor megnézzük, tud e csatlakozni valakihez.

Ágynemű: a tábori ágyaknak saját tiszta ágyneműje van, nem kell hoznotok! De vannak, akik ilyenkor saját hálózsákot hoznak és ezzel sincs semmi baj.

Étkezés: Evőeszköz és poharak: A tábor fel van szerelve evőeszközökkel és poharakkal, azok tisztán tartása megoldott.
A koronavírus (COVID-19) okozta járvány óta a tábor szervezése és működtetése során különös figyelmet fordítunk a járványügyi szabályok szigorú betartására. Az ebédet idén, ahogy tavaly is, megrendeljük, evőeszközök, tányérok vannak. Mosogatónőnk nincs, ezért mindenki a saját használt tányérját és evőeszközét elmosogatja.

A tábor nem vegetáriánus, azonban az ebédet tudjuk úgy rendelni, hogy figyelembe vegyük az igényeidet.

HA ÉTELALLERGIÁD VAGY VALAMILYEN ÉTELÉRZÉKENYSÉGED VAN, VEGETÁRIÁNUS/VEGÁN/Egyéb VAGY,

JELEZD ELŐRE! MEGOLDJUK!

A reggeliket és a vacsorákat házi készítésű pástétomokkal, lekvárokkal, idényzöldségekkel, pékáruval oldjuk meg.

Zuhanyzáshoz célszerű papucsot hozni, amivel beállhattok a tusolóba. Turistaház jellegű a vizesblokk, nem 5 csillagos szállodai fürdőszoba, de tiszta. Törölközőt és személyes tisztálkodási felszereléseket hozzál magaddal!

Mosakodás: A táborban van közös vizesblokk, ahol a szükséges mosakodásokat el tudjuk végezni. A járványügyi szabályoknak megfelelően az üzemeltető gondoskodik a megfelelő személyi higiéne betartásának lehetőségére, tesz ki kézfertőtlenítő folyadékokat és tisztán tartja a wc és vizesblokkot. A faházakban található wc és zuhanyzóban nincs takarítás a tábor ideje alatt, csak a közös fürdőhelyiségekben.

„…A tábor működtetése során különös figyelemmel kell lenni a személyi higiéne betartására, melynek alapja a gyakori, alapos szappanos kézmosás, kézfertőtlenítés, az arc érintésének elkerülése, valamint a köhögési etikett betartása, mely továbbra is a fertőzés megelőzésének legfontosabb eszköze…”

Öltözék: kényelmes ruházat és túrázáshoz is megfelelő cipő, szandál, mert az első nap délutánján rövid túrát teszünk a gyógynövényekhez. A táv nem nagy, de nem árt, ha kényelmes lábbelink és ruhánk van, mert megyünk dombra fel és jövünk dombról le. A tábor ideje alatt is célszerű a kényelmes viselet.

A programokról a honlapon olvashattál. ITT.

Némelyikhez van néhány gondolatom, amit fontosnak tartok elmondani:

Gyógynövény -túra, -gyűjtés: Ezt a programot az érkezés napján délután 4 óra tájban szoktuk indítani. Ide mindenki el szokott jönni. Az út megtétele alatt ismerkedünk egymással és a gyógynövényekkel, amelyek az egész tábor alapját képezik. A gyűjtéshez szükséges eszközök legyenek nálatok, ha valaki szeretne gyógynövényt gyűjteni. Így metszőolló, papírzacskó, esetleg kiskosár, hogy autentikus legyen, de nem muszáj. A fejre naptól védőt hozzatok, nehogy napszúrást kapjon valaki. Nyílt terep, nem sok árnyékot adó fával.

Erdőfürdő: az erdőfürdő fakultatív program szombaton délelőtt. Aki úgy gondolja, hogy jönni szeretne, mindenképp erdőt járó túracipőt, kényelmes cipőt hozzon magával. Az erdőben sétálunk, nem túrázunk, de az erdő talaja egyenetlen, óvatos odafigyelést igényel, legalább a kényelmetlen lábbelire ne kelljen figyelni. Az erdőfürdőzés meditatív állapotban történik, ezért szeretném, ha a kényelmetlen ruházat vagy cipő viseléséből adódó elesések, sérülések ezt az állapotot nem zavarnák meg. Az időjárás talán napsütéses, talán esős lesz a tábor ideje alatt. Vagy esik, vagy nem. Ha szemerkél, nem szegi kedvünket, attól még elmegyünk az erdőbe, ezért esőkabátot tegyetek be. Ha esik vagy szakad, akkor nem megyünk erdőfürdőzni. Az észszerűség fog dönteni.

Vidéki hydrowellness: vagy vidéki Kneipp-terápia vasárnap délelőtt. A közeli patak hűs vizében mezítláb járkálunk a patak kavicsain, iszapban taposunk. Rendkívül felfrissítő program gyönyörű környezetben. A kavicsokon járkálni eleinte kellemetlen, majd egyre kellemesebb, sok nevetéssel, egyensúlyozással járó, vidám jajgatások közepette zajlik. A patak mentén találunk segédeszközöket az egyensúlyozáshoz, egy fa bot mindig akad, ha szükséges. Ha úgy ítéled meg, hogy nagyobb biztonsággal szeretnél benne közlekedni, legyen nálad vízben használható cipő. Az élményt nem fogod megtapasztalni teljes egészében, de így is jót lehet nevetni és a hűs patakvíz fel fog frissíteni. A patak bokáig ér, talán imitt amott térdhez közelít, ezért olyan nadrágod legyen, vagy szoknyád, ami térdig felhúzható.

Esti mese terápia: Ez a szabad ég alatt lesz megrendezve péntek este, amikor a csillagok feljöttek az égre. Legyen nálad polifoam, amire fekszel. Ha nincs, ezért ne vegyél, majd teszünk ki pokrócot. A fázósabbak szoktak magukra plédet teríteni. Ez is van, nem kell hozni, de ha ragaszkodsz a sajátodhoz, és a csomagod elbírja, akkor hozhatsz.

Szalonnasütés: szombat este tábortűz és nyársalgatunk. Aki akar csatlakozik, aki akar mást csinál. Opcionális, de ha szeretnél sütni, akkor hozzál szalonnát. 🙂

Harmatos fűben járás: két reggelünk van. Szombat reggel és vasárnap reggel 7-1/2 8  között harmatos fűben járkálunk és felfrissítjük a testünket, tornázunk, jógázunk.

A táborban minden program lehetőség, ha van kedved részt veszel, ha nincs, élvezed az életed pihenését.

A lényeg, hogy jól érezd magad! Igyekszek olyan programokat kitalálni, hogy felkeltsem az érdeklődésedet az azokon való részvételre, de saját döntésed, hogy min szeretnél részt venni és min nem.

A tábor helyszíne pihenésre rengeteg lehetőséget biztosít. Van meditációs templom a tábor fölé magasodva, szénakunyhó, körhinta, hinta, fák, ami alatt elnyújtózva pihenhetsz. A sok program közepette dönthetsz a lustán elnyúló pihenés mellett, lábat lógatva nézheted a dámszarvasok vidám szaladgálását, aztán amikor úgy érzed, csatlakozol a többiekhez.

A TERVEZETT PROGRAMOT ÖSSZEÁLLÍTOTTAM ÉS ITT OLVASHATOD EL! 

Amire szeretnék választ kapni még a tábor előtt:

A járványügyi előírások már nem kötelezőek, ennek ellenére kérek mindenkit, hogy az egészségi állapotról NYILATKOZZON leghamarabb július 17-én. Ezt a legegyszerűbben e-mailben tudod megtenni az alábbi szöveggel:

(Név) NYILATKOZOM

hogy az alábbi tüneteket jelenleg nem észlelem magamon:

Köhögés, Tüsszögés, Láz, Torokfájás, Hányás, Hasmenés

……………………………

A legnagyobb alaposságra való törekvés és odafigyelés mellett is előfordulhat, hogy valamely kérdésedre nem találod a választ.

Ne habozz feltenni akár írásban (info@teaharmonia.hu) , akár telefonon (06 70 333 7567)!

Várlak szeretettel!

Luczai Gabriella

fitoterapeuta, akupresszőr, hormonegyensúly tanácsadó, teaszakértő

70/333-7567, info@teaharmonia.hu