Az előző bejegyzésből megtudtad, hogyan készíts szárított bodzabogyóból isteni szirupot, amit ha kell gyógyításra tudsz használni, ha nem kell, akkor fantasztikus frissítőt tudsz készíteni.

Volt a receptben egy aprócska összetevő. Egy csipetnyi icipici. Erről a titkos összetevőről szeretnék neked mesélni. Az édesgyökérről.

Amikor a vevőim bejönnek a teaboltba és KEVERD KEDVEDRE teát vásárolnak, olykor belekerül az édesgyökér, ez a különös „édesség”. Ha mellé beleteszik a hibiszkuszvirágot, nincs szükség további ízesítésre. Nem kell cukor, nem kell méz, se citrom vagy citromlé. Az édesgyökér édesíti a teát, a hibiszkusz pedig savanyít rajta.

Megfigyeltem, hogy azoknál a vevőknél, akik úgy jöttek vissza, hogy a tea, amit kedvükre kevertek nagyon finom volt és szinte elájulnak; ezekben a teákban egy közös nevező volt. Mégpedig az édesgyökér. És úgy hidd el, hogy minden teánál, amibe belekerül vagy amiben eleve benne van, megjegyzik, hogy ez nagyon finom. Csendben is maradhatnának; mondhatnának semmit is. De nem! Mondják és kérik újra a teát.

Tudod miért? Elárulom a titkot. Hajolj közelebb, megsúgom! Most vált világossá számomra, ahogy  hormonegyensúly tanácsadó lettem, hogy mi lehet a magyarázat.

Nem azért szeretik, mert télen segít a légúti problémákon. Nem azért, mert csökkenti a gyomorsavtermelést, vagy mert görcsoldó és csillapítja a hascsikarást, vagy enyhít a premenstruációs problémákon. Ezért a tulajdonságáért hálásak, de nem ezért fog visszajönni, hogy ez nagyon durván finom volt, kérek még.

Hanem azért, mert minden ember stresszel és ez komoly terhet ró a mindennapjainkra. Ilyen világot élünk. Van aki tudja kezelni, van aki nem. Stresszes életmódot folytatunk, aminek az a következménye, hogy a szervezet anyagcseréje felborul, a mellékvese kimerül, mert annyi kortizolt (stresszhormont) termel azért, hogy Te életben maradj, hogy előbb utóbb besokall és feladja. Egy háromlábú szék egyik lábát kirúgtuk, borul a hormonegyensúly.

Ez a stresszhormon, a kortizol alapvetően jó, szeretjük, vagy épp haragszunk rá, mert ő ébreszt minket, pedig még aludnánk. Ha nem lenne és nem termelődne, belehalnánk lelkünk háborús helyzetébe.

A kortizolnak köszönhetően a stressz nem öl meg és ahhoz, hogy az őt termelő mellékvesénk ne merüljön ki a gyártásban itt van nekünk az ÉDESGYÖKÉR, ami a kortizol szervezetből való kiürülését lassítja, tovább marad a vérben, ezáltal kevesebbet kell termelni belőle, a mellékvese pihen.

Érted már, hogy miért jönnek vissza a vevőim és miért számol be mind egytől egyig arról, hogy ez a tea annyira, de annyira finom volt? Egy zacskó erejéig folyamatosan kapja a szervezete az infót. Icipici mennyiségben, de kapja és az édesgyökér kezeli a stresszt, meg a szex-t.

Ó, igen!  40+ általános nyálkásító, nedvesítő. Intim tus! Lazítja a simaizmokat, széppé varázsolja a hangodat. Nem engedi a kiszáradást. A gyomorban. A légutakban. A tüdődben. És …

Így van ez az édesgyökérrel, a kortizol gyártási ideje lerövidül, békén hagyja a nemi hormonokat, szerelem van, szex van, boldogság, de legalábbis DolceVita.

Hát ezért jönnek vissza a vevők. És ők nem tudják, csak én tudom és most már Te is, hogy miért.

(Túlzásba ne vidd az élvezeteket, mert hosszútávon, nagy mennyiségben, az arra érzékenyeknek megemelheti a vérnyomását!)