Reggel van, meleg és szárazság napok óta. Én is ki vagyok száradva, igénylem a hűtést és a folyadékot. A szárazság miatt az emberi szervezetben terhelve van a vér szállító munkája, lassú a mozgása, így az ételekből kiválasztott méreganyagok nem tudnak rendesen kiürülni. A vizelet pang,  a szövetek megtartják, nem engedik, ezért bedagadhatnak a végtagok, gyulladásban kerülhetnek bizonyos szervek.

Mivel a cickafarkfű keserű hatóanyagot tartalmaz, a keserű pedig hűti a szervezetet, ugyanakkor vértisztító, méregtelenítő, gyulladáscsökkentő, vízhajtó, szóval minden tud, amire most szükségem van, ezért

nyári frissítő teát készítek belőle.

Egy fontos dolgot szeretnék elmondani! Vért tisztítani és minden jó tulajdonságát akkor tudja bevetni, ha ebben a nagy melegben a tiszta vízről is gondoskodunk. Tehát vizet inni kell!

Teáját úgy készítjük el, hogy 1 púpozott teáskanyálnyi mennyiséget leforrázunk 2,5 dl 100 fokos forró vízzel és 10 perc áztatás után leszűrjük.

Hormonérzékenyek kúraszerűen, óvatosan alkalmazzák, inkább konzultáljanak a fitoterapeutájukkal.

Csirió a csodálatos, érett nőkre!

Ha már szóba kerültek a hormonok, akkor nézzük meg közelebbről ezt a nőt varázsló csodás cickafarkfüvet.

Te is biztos fújod már kívülről, hogy az ösztrogén dominancia a civilizált világ legújabb ördöge, ami rendkívül sok gondok okoz a nők, hölgyek, lányok és nem mellesleg a férfiak körében is.

A túlzott ösztrogén nem mást, mint a nőt teszi tönkre. De ugyanez az ösztrogén az, ami csodálatos érett nővé varázsol minket. Szép hajunk lesz, nőies alakunk, vidámak és anyák lehetünk. Ezért mondják, hogy az ösztrogén az élet és halál angyala.

Bánjunk vele óvatosan, de szeressük őt is, mert nőnek lenni jó! Csodálatos érett nőnek lenni mégjobb, figyeljünk oda a változó kor idején is. Ekkorra ugyanis csökken az ösztrogén és ha csökken, akkor a hajunk ritka szép lesz, az alakunk megváltozik, a vidámság alább hagyhat, megjelennek a ráncok, megemelkedik a koleszterin szintje és már nem lehetünk anyák sem.

Íme egy finom tea csodálatos érett nőknek és a nyári nagy meleg elviselésére:

  • 3 teáskanál honeybush,
  • 2 teáskanál cickafarkfű
  • 1 teáskanál grapefruit héj

Keverd össze az összetevőket, majd a keverékből vegyél 1 teáskanálnyi mennyiséget, öntsd fel 2,5 dl 100 fokos vízzel és hagyd állni 5-10 percig. Majd szűrd le és idd, ahogy jól esik. Melegen, hidegen, forrón, ki hogy szereti.

A tea fitoösztrogéneket tartalmaz. A fitoösztrogének olyan természetes növényi ösztrogének melyek rá tudnak csatlakozni szervezetünk ösztrogénreceptoraihoz és így ki tudják fejteni hatásukat. Ha csak valami xenoösztrogén nem előzött be!!! Ajaj!

A xenoösztrogén okozza a világméretű galibát, nem a természetes ösztrogén.  A környezetszennyezés, az elfajzott élelmiszeripar, a túlzott gyógyszeripar, műanyagok, vegyszerek, kegyszerek túlzott használata. Ez a xenoösztrogén gyorsabb és erősebb, hamarabb érhet a receptorhoz és olyan megtévesztően tud nyájaskodni, hogy a receptor megnyílik előtte. Majd jön a feketeleves.

Mikor igyunk ilyen teát, ha már elmúlt a nyár?

Minden ciklikus körforgásban van bennünk, körülöttünk és ez fontos, hogy szem előtt tartsd.

  • Ha nő vagy, az ösztrogén a ciklusod első felében termelődik a természet rendje szerint. A ciklusod első 7-14 napjában támogathatjuk az ösztrogént például ezzel a teával. Különösen akkor jön jól, ha a menstruációd bőséges és nem akar elállni, vagy a görcs húzza az alhasad.
  • Ha nő vagy és már nincs menstruáció, akkor figyelembe vesszük a Hold-ciklust. Újhodkor új ciklus kezdődik, a Hold el kezd nőni. Ahogy az ösztrogén kezdi felépíteni a méhben a nyálkahártyát, úgy lesz a Hold is egyre teltebb. Tehát Holdfogyatkozás utántól teliholdig érdemes olyan teát inni, ami tartalmaz fitoösztrogéneket. Utána már nem kell.
  • Ha férfi vagy és nincs ciklusod, akkor is jó ilyen teát innod, mert mint írtam:  „a cickafarkfű keserű hatóanyagot tartalmaz, a keserű pedig hűti a szervezetet, ugyanakkor vértisztító, méregtelenítő, gyulladáscsökkentő, vízhajtó, szóval minden tud, amire most szükség van...”

Jegyzem, ez nem terápiás, nem problémamegoldó javaslat, hanem odafigyelés magunkra és simogatása a bennünk élő csodás nő támogatására.

Csirió a csodálatos érett nőkre! Turbózzuk fel a bennünk élő csodás nőt! Fel a fejjel Te, a természet csodálatos teremtménye, aki már mindent tud és megérett!

Itt van még egy recept kacér szombatokra:

  • 3 tk Honeybush
  • 2 tk görög hegyi tea
  • 1 tk orvosi zsálya
  • 1 tk cickafarkfű

Keverd össze őket egy tálban (az összetevők szárítottak legyenek), majd vegyél belőle 1 teáskanálnyi mennyiséget. Forrázd le, hagyd állni 10 percig, majd leszűrheted, lehűtheted és ihatod.

Egy üvegpohárba tegyél jégkockát, néhány szelet narancsot, citromkarikát, öntsd fel a teával és csirió!

Pszt! Az hírlik, hogy a görög hegyi teának öregedésgátló tulajdonságai vannak, a honeybush pedig lassítja! OllaLaa!!! Dolce Vita!

Nőnek lenni jó! Csodálatos érett nőnek lenni még jobb!

Cheerio! - Egészség-edre!

Cheer - vidámság