50 éves lettem. Fél évszázaddal ezelőtt születtem. Most már biztos, hogy a B oldal forog, ezért elhatároztam, hogy amit még lehet, megörökítek magamból. A NŐT. Tőlem szokatlan formáját választottam a megvalósításnak.

Bakancslista – Boudoir fotózás (a fényképet szerzői jog védi)

Ezév január elsején bakancslistára került ennek az ötletnek a megvalósítása Boudoir fotózás képében.

Miért épp Boudoir? Miért női hálószobatitkok, öltözői pillanatok? 50 évesen veszem a bátorságot, hogy belevágjak és szembenézzek a Nővel, aki én vagyok?

Miért női hálószoba titkok? (a fényképet szerzői jog védi)

  • mert természetgyógyászként sok nővel találkozok, akik nincsenek kibékülve önmagukkal, emberi kapcsolataikkal, az idő múlásával, ami lelki problémát okoz, maga után vonva a különböző testi tünetek megjelenését. Nagyon sok esetben a NŐ én sérült ezért, azért, amazért. Nekik szánva, hogy így csinálom én, mert nem vagyok különb én sem.
  • mert úgy éreztem, hogy szükségem van ezekre a fotókra. Szükségem van magamra, szükségem van arra, hogy úgy szeressem önmagam, ahogy vagyok. Talán ez a legnehezebb feladat, hisz tele vagyunk gátlásokkal, félelmekkel, „hibákkal”, megválaszolatlan Miértekkel.

Azt gondoltam, hogy ez a fotózás több szempontból lesz fontos nekem:

1.) Gátlások feloldása. Vállalni önmagam egy idegen előtt. Ez kemény dió volt. Igencsak a korlátaimat feszegette. Egyszer azt mondta nekem egy ismerősöm, hogy merd megtenni, amiben jól érzed magad. Ne legyenek korlátok, amik akadályoznak! Ez egy fotózás, de az élet számtalan területén jól jön, ha felismerem a gátlásokból/korlátokból adódó megannyi kihagyni készülődő lehetőséget.

Merd megtenni, amiben jól érzed magad! (a fényképet szerzői jog védi)

2.) Miután feloldottam a gátlásaimat, ledöntöttem a korlátaimat és mertem vállalni önmagam, úgy éreztem, hogy az önbizalmam is megnőtt. Egyfajta önbizalomnövelő tréningnek fogtam fel és ez nagyon kellett. Nemcsak a nőnek, hanem nekem.

3.) Úgy látni magam viszont a képeken, ahogyan még én sem láttam. Mások 30-40 évesen határozzák el magukat, mert akkor még szépek és szeretnék szépségüket megörökíteni. Vicces, hogy én 50 évesen próbálkozom ezzel, de úgy voltam vele, hogy minden kornak megvan a maga szépsége és ami tuti, hogy 50 felett az idő múlását a bennem élő nő fogja leginkább megérezni.

Úgy látni magam, ahogy még én sem. (a fényképet szerzői jog védi)

4.) Légy önmagad számára gyönyörű! Lásd, hogy úgy vagy tökéletes, ahogy vagy és semmi rossz nincs benned! Mindannyiunknak vannak erősségei és gyengeségei, ez tesz minket egyedülivé. Az igazi szépség önmagunk szeretete.

Boudoir fotóim kevesebbet mutatnak meg, mint egy tengerparti bikinis fotó, mégis sokkal több van benne. Csak egy mozdulat, egy pillantás vagy a fény és egész más hangulatot tükröz a kép.

Kevesebbet mutat, mégis több van benne. (a fényképet szerzői jog védi)

Szeretni önmagunkat, elégedettnek lenni önmagunkkal, ez a legnehezebb, de nem lehetetlen.

Légy önmagad számára gyönyörű! (a fényképet szerzői jog védi)