Az influenza csak akkor támad sikerrel, ha a szervezet nem elég erős arra, hogy megküzdjön a szervezetbe bejutott kóranyagokkal. Legjobb módszer az influenza ellen, ha a test elég edzett és ellenálló képessége idejében ki van fejlesztve és nem hagyod figyelmen kívül az életfeltételeket. Jelenleg úgy néz ki, az egyetlen esélyünk a koronavírussal szemben a természetes gyógymódok helyes megválasztása.

Nézzünk egy kicsit más szemmel az influenzára, a természet szemével!

Az influenza zömmel tavasszal és ősszel jelentkezik. Ilyenkor a hideg és a meleg hőmérséklet gyakran váltja egymást, ráadásul fúj a szél is elég gyakran, ha pedig esik is, az már korona az egész tetejére.

Az életfeltételek: Hőmérséklet, Napfény, Oxigén, Táplálék, Víz

Ezeknek együttesen megfelelő mennyiségben, arányban rendelkezésre kell állni ahhoz, hogy minden rendben menjen, egészségesek legyünk és ne betegek.

A HŐMÉRSÉKLET csökkenése, emelkedése a kémiai reakciók sebességét csökkenti vagy növeli a szervezetben. A hőmérséklet külső ingadozása a szervezetet folyamatos alkalmazkodásra készteti. Tavasszal úgy érzed meleg van, meleg a tested, a bőr kipárolgása megnő, leveszed a ruhád, megsimogat a hűvös tavaszi szellő, aztán mégis inkább fázol, visszaöltözöl.

Ideális testhőmérséklet esetén bőrünk kipárolgásának köszönhetően folyamatos a bőrön keresztül történő méreganyagok kiürítése a szervezetből. Amikor a meleg bőrünk a tavasz hűvös szelével hirtelen találkozik, ez a kipárolgás megszakadhat ha nem vagy óvatos, a bőr lyukacskái riadtan összehúzódnak. Az el nem távozott testnedvek a méreganyaggal új utat keresnek a távozásra, mivel a bőr kapui zárva vannak.

Elindul az orr irányába, hogy ott távozzanak az orrfújással. Ha ezt megakadályozod, akkor újabb kiutat keres.

Megkeresi a tüdőt, hogy majd felköhögöd és akkor kitisztul a szervezet. Ha ezt is megakadályozod, új utakra indul.

Megpróbálja a vízben oldhatóakat kipisilni, vagy kissé híg széklettel, hasmenéssel kiüríteni.

Ezek ellen a folyamatok ellen elég hamar védekezünk, az első hapci után rögtön mesterségesen megakadályozzuk a szervezetünk életmentő mechanizmusait. Ha minden lehetséges utat elállunk mesterségesen, akkor elraktározza a zsírszövetekbe a kóranyagokat. Lehet, hogy tünetileg meggyógyultál és azt mondod jól vagyok, de egy következő behatásnál ezek az anyagok is előkerülnek és súlyosabb formában támadják a szervezetet.

Az a testnedv, mely nem tudott semmilyen módon eltávozni, a szervezetben el kezdi feloldani a testben felhalmozódott méreganyagokat, melyeket erjedésbe hoz és a vér útján utaznak azon szervek felé, melyek a legkevésbé ellenállóak. Minél több méreganyag van a szervezetben az egészségtelen életmódból következően, annál nagyobb kárt tudnak tenni.

Ha a bőr nem tudja ellátni védelmi funkcióját, akkor kívülről könnyen juthatnak be kórokozók.

NEM ELÉG, ha fertőtlenítővel állandóan fertőtleníted a kezed, tested, mert a túlzott használattal a bőr természetes védőrétegét is megsérted, hanem tartsd melegen a bőröd és add meg neki az izzadásra a lehetőséget!

Fertőtlenítsd, ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne tedd, de gondoskodj a bőr természetes védelméről is.

Tudtad, hogy a fűtött, meleg szobában éjszaka mikor alszol, közelharc folyik a nedvességért? A bútorok, a falak kiszáradnak és természetes módon elvonják a nedvességet, így az ember meleg bőréből kipárolgó testnedveket. Meleged van, izzadsz, az izzadság lehűti a tested, fázol, még melegebbet kívánsz, még jobban izzadsz, elvonják a falak, reggelre meg úgy ébredsz, mint aki kiszáradt.

Folyadékpótlásra igyál egy kis teát. Íme egy lehetséges recept:

Hársfa – a vágyakozás, a gyöngédség, a szerelem teája

Citromfű – az idegek erősítésére

Kamilla – az immunrendszer erősítésére

Menta – lelki fájdalmak csillapítására

Apróbojtorján – a dal teája, hogy szépen tudjál énekelni

100 fokos felforrt vízzel öntsd le, 10 percig hagyd állni, majd 15 perc énidőben szép lassan, minden kortyot ízlelve, idd meg. 🙂