Alig egy hónap, és itt a Valentin-nap.

Nekem sosem volt fontos ez az ünnep, mert mindig azt gondoltam, hogy ez is egy Amerikából importált szokás, nehogy már érdekeljen. Sokáig nem is volt olyan, aki ezen a napon bármivel meglepett volna, vagy különös figyelmet szentelt volna rám vagy én rá. Szóval halmozottan nem érdekelt. Akkor sem, amikor már mint kereskedő léteztem. Dehogy fogok én giccses Bálintoknak parádézni!

Idén jött a fordulat. Az elmúlt évek megélései magánemberként és természetgyógyászként megváltoztatták a viszonyomat, talán nem is a Valentin-naphoz, hanem a kapcsolatok megünneplésének fontosságához.

Ki ki maga dönti el, hogy milyen mértékben ünnepli, ünnepli-e vagy sem, de néhány érdekességet megosztok veletek, ne járjatok úgy, mint én, hogy igazándiból semmit nem tudtam erről az ünnepről. Ahogy olvasgattam a Valentin-napról, akkor döbbentem rá, hogy az ókorból eredő keresztény szokás, mely egykor nemesebb volt, mint manapság.

Többféle eredeztetés létezik, de mind az emberi kapcsolatokhoz kötődik. Már akkor is fontos volt, hogy ki-ki megtalálja a párját.

A legismertebb legenda

A legelterjedtebb történet Szent Bálint püspöké, aki a XIV. században vált a jegyesek és a fiatal házasok védőszentjévé Angliában és Franciaországban. Azt mondják, hogy azok a szerelmesek, akiket ő esketett meg, jó házasságot kötöttek.

A XVI. században Samuel Pepys (angol befolyásos politikus, békebíró, költői vénával) ezen a napon egy gyönyörű verssel lepte meg a feleségét, aki egy virágcsokorral viszonozta férje ajándékát. Ezt a szokást vették át az emberek, így terjedt el a romantikus üzenetküldés és az ajándékozás ezen a napon.

Mutatok egy szép ajándékot, amivel meglepheted a kedvesedet, vagy az azokat az embereket, akikkel szívesen töltöd az idődet. A posta bármilyen címre szállít. 🙂

Valentin-napi TEAharmónia Crackers

Milyen meglepetés van benne?

  • Egy darab TEAharmónia Mesélő Tea: újrahasznosított papírfilterbe tettem egy jó nagy bögrére elegendő teafüvet. A csomagoláson egy meseszimbólum és a hozzátartozó tanítás az ősöktől, hogy ők is jelen legyenek egy közös beszélgetésen a tanításról.
  • Egy darab virágzó teagolyót, hogy meglegyen a hagyomány szerinti virág átadása: 0,5 liter forró vízzel felöntheted legalább 4-szer. Az 2 liter is lehet,melynek elfogyasztása közben sok minden történhet.
  • 2 szem nyers, egész, napon szárított kakaóbab: a pillanat, amikor Ámor felrepül – átjárót nyit lelkünk mélységének felfedezésére és megérintésére.
  • babérlevél: a hagyomány szerint a párna alá kell tenni, hogy megálmodjuk a szerelmünk nevét
  • 10 g kandiszkristály: a szépség a részletekben rejlik.
  • 5 g szárított hibiszkuszvirág (tört): A virágok önmagukban is a termékenység szimbólumai, hiszen a növény a virágban teljesedik ki és vár megtermékenyülésre.

A hibiszkuszvirág a szimbóluma a romantikus szerelemnek,a szenvedélynek, a barátságnak, az örömnek. Tedd a pezsgőspohár aljára, tegyél rá néhány kandiszkristályt és öntsd fel száraz pezsgővel vagy kölyökpezsgővel. A kandiszkristály nehezen olvad és mint egy valódi kristály, tündököl majd a pohárban.

Hogy tetszik? A Crackers-t megtalálod a Valentin-napi ötletek között.