Szeretnénk örökké szépnek látszani. Legalább a látszat, mert ezt látom én minden nap a tükörben, ezt látják mások, ha rám néznek. Ha bent érezzük is az idő múlását, a külső ameddig lehet maradjon szép. Igaz?

Az emberi bőrsejtek folyamatosan megújulnak. Születnek, fiatalok és frissek, majd öregszenek és elhalnak. Ezen életciklus zajlik akkor is, amikor az emberi élet körforgásának idején haladunk. Fiatalon a bőrünk még rugalmas, a születendő sejtek kicsattannak az egészségtől, majd a kor előrehaladtával ugyan születnek új sejtek, de már veszítenek vitalitásukból, szerkezetükben változás következik be, és ez a változás látszik bőrünk barázdáin.

Aranyos! 🙂 Arcbőr fiatalítás a Hélia D herbakastélyban

A kozmetikusok nagyon sokat segítenek ennek a szépségnek a megőrzésében. De mi van a hétköznapokkal? Szeretem elkészíteni saját arclemosómat, arckrémemet, testápolómat. Nemcsak azért, mert bármilyen problémám lenne a boltban kapható arckrémekkel, hanem mert jól érzem magam a bőrömben, amikor készítem, az enyém lesz. Van valami varázslat a készítés folyamatában.

Van valami varázslat a krémkészítés folyamatában.

Viszont be kell valljam, igazán jó arckrémet még nem tudtam készíteni. Arclemosó, testápoló ok, de az arckrémmel valahogy nem boldogulok. Illetve jó az arckrém, csak nem olyan, amilyet én szeretnék. Olvasgattam a neten különféle recepteket, elmentem workshopokra, meg is csináltam, de még mindig nem találtam rá a nekem megfelelőre. Próbáltam kísérletezni, nahát ez aztán végképp nem jött össze…

Növényi őssejtes arckrémet készítettünk.

Hétvégén újabb remény után indultam. Krémkészítés magas fokon! A helyszín Tolcsva, a Hélia D herbakastélya, ahol Kiss Csaba a Hélia D fejlesztőmérnöke bevezetett a krémkészítés titkaiba. Növényi őssejtes arckrémet készítettünk. Ez kell nekem, hátha megtudom, hol a bibi. Na és a helyszín! Egy igazi boszorkánykonyha. Tágas, fényes, professzionális, mint a krém, amit készítettünk.

Egy igazi boszorkánykonyha. Tágas, fényes, professzionális, mint a krém, amit készítettünk.

A növényi őssejtekről alig hallottam valamit korábban. Szerintem a mindennapokban erről annyit érdemes tudni, hogy a bőr fiatal sejtjeinek keletkezésében van szerepe, könnyen eljut a bőrsejtek belsejébe, ott késlelteti a szőrtüszők öregedését, véd a ráncosodástól, teljesen megújítják a bőrt. De jó! 🙂 Nagyon drága 🙁 , ezért nem gondolom, hogy a krémjeim készítésénél a későbbiekben ez összetevő lesz. Most azonban 50 ml erejéig késleltethetem a ráncaim.

Praktikák és technikák, amiket eddig másképp csináltam.

Még ha növényi őssejteket nem is fogok használni, a workshopon megtaláltam a kérdéseimre a választ. Legalábbis elméletben, aztán hamarosan gyakorlatban is kipróbálom. Praktikák és technikák, amiket eddig másképp csináltam. Az arányokat megtartva, egy-két ezt azt ezzel azzal helyettesítve reményeim szerint jól kenhető, jól felszívódó krémet kapok. Nem kell kétségbe esni, a növényi őssejteken túl is van világ, sok növény kivonata használható arra, hogy a bőrünk szép legyen. Ilyen például a rooibos és elérhető.

Nem kell kétségbe esni, a növényi őssejteken túl is van világ

Egy jó tanács mindenkinek, aki krémet készít házilag: BOTMIXER! Ezt kell használni. Mégpedig olyat, ami lyukas, de legalább fodrosfejű, hogy a levegő el tudjon távozni mixelés közben. ÉS nem emeljük ki a mixert a krémből, mert nem akarunk levegőt bejuttatni a masszába, hisz akkor az állaga bánja és a romlás veszélye. ÉS NEM habverő, NEM spirálverő, hanem késes botmixer, mert szét kell szakítani az anyagok szerkezetét!

NEM habverő, NEM spirálverő, hanem késes botmixer

Hamarosan itt a karácsony, az ajándékozás ideje. Érdemes előre készülni és a DIY ajándékokat elkészíteni.

Figyeld workshopjainkat és csináljuk együtt! Mindenki magának készíti el a terméket, de jobb együtt készíteni egyedül.

Figyeld workshopjainkat és csináljuk együtt!