Loading...
Teaszakértelem 2019-02-14T10:40:47+00:00

LELKIISMERET-FURDALÁS NÉLKÜL

ÉLVEZD A TEA JÓTÉKONY HATÁSÁT

A tein (koffein) nagy mennyiségben fogyasztva terheli szervezetünket. Normál mennyiség bevitele mellett azonban azt lehet kihozni belőle, amit igazán tud: serkenteni testünk működését, felgyorsítani az anyagcserét, fokozza az izmok teljesítőképességét, hatással van az idegrendszerre, szívrendszerre, segíti a megfigyelést, az ítéletalkotást, koncentrálóképességet, javítja a memóriát és a logikus gondolkodást, a rák megelőzésében is szerepet kaphat. Tágítja az agyi ereket, ami által enyhíti a migrénes fejfájást. Nem véletlen, hogy számos fájdalomcsillapító gyógyszer alapja koffein.

Bővebben

HOGYAN KÉSZÍTSD EL?

EGY KIS SEGÍTSÉG AZ ÉLVEZETES TEÁZÁSHOZ

A tea műalkotás. Nem létezik üdvözítő recept a tökéletes tea elkészítésére. Minden egyes főzetnek más és más tulajdonságai vannak, melyek a vízzel és a hővel kötött frigyről, öröklött emlékekről, és egyéni mesemondókedvről árulkodnak. Hangulatteremtő árnyai és a fények játéka örömünk és bánatunk lenyomata. Mestermű, mely rólunk szól, mivel mi magunk vagyunk a mestermű.. (Kakuzo Okakura)

Bővebben
Imádom a teát. Azok, akik nem értik, tartalmatlannak nevezik. A szemükben csak pár milligrammal több a semminél. A parfümje, a lelke, az illúziója elvesz, mert nem tudják lemérni, és csak a sárga, forró víz marad a csészéjükben. Azt mondják, hogy nincs lelke, pedig csak az egyénisége hiányzik. Magunk adunk neki egyéniséget. Meddő és királyi ital, amely nem táplál, de teret enged a belegondolásunknak, az álmainknak és a fantáziánknak. Terméketlen, önmagáért való, kéjes, mint a csók. A többi italok követelőznek. Elveszik valaminket, vagy adnak valamit, megváltoztatnak. Ez csak kihozza, hangsúlyozza, aláhúzza igazi valónkat, megmutat önmagunknak, az arcunkat tükrözi.
(Kosztolányi Dezső)

FITOTERÁPIA

GYÓGYNÖVÉNYEK

APITERÁPIA

AROMATERÁPIA

HKO

AKUPRESSZÚRA

FÜLGYERTYA

MOXA KEZELÉS

TEASZAKÉRTELEM

TEÁK

GYÓGYTEÁK

KÁVÉK

WORKSHOPOK

ELŐADÁSOK

WORKSHOPOK

TÁBOROK